Batikon solüsyon ayrıca Topikal solüsyon olarak da geçmektedir. Bunun nedeni ise jinekolojik alanlarda da kolaylıkla kullanılabilmesinden dolayıdır. Kullanılan cildin hava almasına da olanak sağlamaktadır. Görüldüğü üzere batikon solüsyon hem antiseptik olarak hem de cilt için faydalı olan yara bakım ürünüdür.
1. Batikon yüksek oran iyot içerir, guatrı olan kişilere kullanılmaz ve ayrıca Tiroid testlerinde yanılgı yaratabilir. Sivilce üzerine bi nebze anladım zira dezenfektan kendisi ama Allah aşkına tüm cildinize sürmeyin, cildinizin tüm florasını bozarsınız, enfeksiyonlara daha açık hale gelirsiniz.
Batikon topikal ilaç olmasının yanı sıra, bir deri antiseptiği olarak da bilinmektedir. Hayvanların ve insanların cilt yüzeylerinde meydana gelen açık yaralarda kullanımı yapılmaktadır. İçerisinde bulunan zengin maddeler sayesinde hem cildi temizler hem de iyileşmesine olanak sağlamaktadır.
BATTICON küçük kesikler ve sıyrıklarda, küçük cerrahi işlemlerde ve küçük yanıklarda enfeksiyonunun yerel tedavisi veya önlenmesinde kullanılan geniş etki alanına sahip bir antiseptiktir mikroptan arındırıcı maddedir.
Batikon sivilce boyutundaki lezyonların bakımında kullanılabilecek bu ürün sayesinde size başarılı bir alternatif sunuyor. Yara üzerine damlatılarak kullanılan bu ürün dökülmelerin önüne geçiyor.
İlgili 21 soru bulundu
Açık yaralara sürülmez. Çünkü tentürdiyodun içinde bulunan iyot, hücreyi yakarak öldürür. Özellikle sürücüler tentürdiyodun nasıl kullanılacağını bilmiyor. Tentürdiyot sadece, yara olan bölgenin etrafındaki mikropların öldürülmesi için kullanılır.
Sivilcelerin üzerine yumurta beyazını sürün ve 20 – 25 dakika kadar bunu yüzünüzde bekletin. Soğuk suyla durulayacağınız yumurta beyazı, sivilcelerden en hızlı şekilde kurtulma yöntemlerinden biridir.
Batikon, antiseptik bir çözeltidir ve mikropları yok ederek enfeksiyon riskini azaltır. Ancak, batikon genellikle direkt olarak açık yaralara uygulanmaz.
Batikon solüsyonun bilinen 1 etkisi dışında zararlı veya yan etkisi bulunmamaktadır. Kullanım sırasında oluşabilecek yan etki ise iyotlardan kaynaklanmaktadır. Eğer iyotlara karşı herhangi bir alerjiniz veya hassasiyetiniz var ise batikon kullanımı yapılmamalıdır.
Batikon solüsyon hayvanlarda ve insanlarda oluşan iltihap ve açık yara durumlarında, cilt yüzeyinin temizlenmesi ve gerekli tedavilerin yapılabilmesi adına kullanımı yapılan solüsyondur. Batikon solüsyon medikal alanlarda deri antiseptiği olarak anılmaktadır.
-İçinde iyot içeren Batikon benzeri pansuman malzemeleri yara iyileşmesini geciktirir, kullanılmamalıdır. -Kesi yerleri temiz ve kuru tutulmalıdır. Krem ve pomadlar bol miktarda ve vücudun ememeyeceği şekilde kullanıldığı takdirde, yara üzerinde çamur benzeri bir tabaka oluşturabilir.
Özellikle ameliyat vb. işlemlerde cilt ve vücuttaki bazı dış katmandaki zarların dezenfekte edilmesi için kullanılmaktadır. Enfeksiyona neden olan ya da enfeksiyona neden olacak bakterileri öldüren Batikon, bazı durumlarda örneğin antibiyotik tedavilerinden sonra da kullanılabilir.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır. İdeal nemli ortamda iyileşme hızlanır ve ve ideal nem, kabuk ve çatlak olusumunu engelleyerek derinin en iyi düzeyde iyilesmesini saglar ve yara izi kalma riskini azaltır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Bu, ürünün cilt veya diğer hassas yüzeylerde yan etkilere neden olmasını önleyecektir. Son olarak, Batikon neden yapılır sorusu da sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Batikon, povidon-iyot aktif maddelerinden üretilmekte olup çok çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır.
Aynı zamanda “Batikon bozulur mu?” sorusu da oldukça önemlidir. Batikonların kullanım süresi yaklaşık olarak 2 yıldır. Aynı şişe içinde durduğu sürece kullanılmasında sakınca yoktur.
Alkol, genellikle deriden batikon lekesini çıkarmakta etkilidir. Ancak kullanılan yüzeye ve alkolün kullanım koşullarına dikkat etmek gerekir. Alkol hassas yüzeylerde ve ciltte kullanılırken dikkatli olunmalı, kullanılmadan önce küçük bir alanda deneme yapılmalıdır.
Povidon İyot (Batikon) Antiseptik Solüsyon: Kullanım Alanları ve Kılavuz. Povidon iyot (batikon) antiseptik solüsyon, çeşitli hijyenik ve cerrahi el dezenfeksiyonunda, ameliyat öncesi ameliyat bölgesinin dezenfeksiyonunda ve hazırlanmasında, cilt ve yara çevresi dezenfeksiyonunda, antiseptik yıkamalarda kullanılır.
Yara üzerindeki eski pansuman alındıktan sonra steril gazlı beze batikon dökülür. Yaranın deri ile kaplı etrafı silinir. Açık yaranın içi kesinlikle antiseptik ile temizlenmez.
Yaranın yetersiz beslenmesi, oksijenlenmesi ve enfeksiyonu gibi lokal faktörlerin yanısıra ileri yaş, beslenme sorunları, diyabet gibi eşlik eden ko-morbid durumlar, stres, çeşitli ilaçlar, alkol ve sigara alışkanlığı, radyasyon gibi etkenler de yara iyileşmesini olumsuz etkileyen pekçok önemli faktörlerdendir.
Kör sivilce için krem uygulaması yapmak iltihaplanmayı ve şişliği azaltabilir. Aynı zamanda sivilcenin ucunun çıkmasına yardımcı olarak iltihabı vücuttan dışarı atılmasını destekleyebilir. Sivilce kremleri genellikle salisilik asit, benzoil peroksit,kükürt, alfa hidroksi asit, retinoid gibi bileşenler içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri