Valiz ağırlığı, bir terazi yardımıyla ölçülür. Basitçe, valizi terazinin platformuna koymanız ve okuyucuya başvurmanız gerekir. Terazinin gösterdiği değer, valizin tam ağırlığıdır.
Üretimi yapılan orta ebatlı valizlere baktığımızda neredeyse 70 lt hacme sahip olduklarını görürüz. 70 litrelik bir hacim ise 15 kiloya kadar eşya taşıyabilir. 15 kg civarındaki bir yük orta boyuttaki seyahatler için oldukça idealdir.
Yurt içi uçuşlarda bagaj hakkı 15 – 25 kg. arasında değişiyor. Uluslararası uçuşlarda ise, 20 – 40 kg. arası bagajla yolculuk yapabilirsiniz. El bagajında ise 6 kg. ağırlık sınırı var. Bagajda taşınacak spor gereçleri için ayrı ücret ödemeniz gerekiyor.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Ağırlık değil ebat sınırı vardır. Eğer yolcu bagajınız 15-20 kg'yi geçiyorsa kalanları ilave ücret ödememek için kabin bagajınız ile taşıyabilirsiniz. Ya da yanınıza alacağınız eşyalar fazla değilse sadece kabin bagajı ile seyahat edebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
En küçük valizlerden olan bu en küçük boy valiz boyutları nelerdir diyorsanız bu valizlerin boyu körükle birlikte ortalama olarak 50 ile 60 santim arasında değişmektedir. Bu kabin boy valizlere ise 15 kilograma kadar eşya sığdırabilirsiniz.
Şöyle ki; Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 38.maddesinde “Yolcunun 30 kilograma kadar olan bagajı ücretsiz taşınır.” hükmü yer almaktadır. Bu hükme paralel olarak karayolu yolcu taşımacılığı sektöründeki kural da bilet alan her yolcunun 30 kg'a kadar olan bagajının ücretsiz taşınmasıdır.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.
Kabin Bagajı Taşıma Hakkı
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, baş üstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 55x40x23 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir.
Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Seyahat ettiğiniz ülkeye girişte sorun yaşamamak için taşınması kısıtlı ya da yasak olan gıda maddelerini bulundurmadığınızdan emin olmalısınız.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
* Tüm havayolu firmalarında kargo bagajlarında 1 parçanın ağırlığı 32 kilogramı geçemez. 32 kg'dan fazla gelen bagajların en az 2 parça halinde bölünmesi gerekir. Anadolu Jet yurtiçi uçuşlarda ücretsiz kargo bagaj hakları; Standart uçuş sınıfında 15 kg, Ekstrajet uçuş sınıfında 20 kg, Konforjet uçuş 20 kg şeklindedir.
7-) Air France Kabin Boy Valiz Ölçüleri
Ekonomi biletinde maksimum el bagajı bir adet olarak belirlenmiştir. Ağırlıkta maksimum sınır 12 kilogramdır. La Premiere, Premium Economy, Business biletler için 2 adet sınırlama vardır. Maksimum ağırlık 18 kg olarak belirlenmiştir.
Kabin Boy Valiz Boyutları
Kabin boy valiz ölçüleri havayolları arasında farklılık gösterse de, kabul edilen boyutlar genellikle 55x40x20 cm ve ağırlık da 6 kg - 10 kg arasındadır.
Economy Class uçuşlarınızda kabine alabileceğiniz tek parça bagajın maksimum boyutu 23x40x55 cm, maksimum ağırlığı 8 kg'dır. Business Class uçuşlarınızda her biri maksimum 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak alabilirsiniz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
Genellikle birer adet bagaj alabilirsiniz (Bir el bagajı, bir de normal bagaj). Bazı havayolları iki parçaya da izin veriyor, ama bu iki parçanın toplam ağırlığının izin verilen maksimum ağırlığı geçmemesi gerekmektedir. Havaalanında problem yaşamamak için kullandığınz havayolunu arayıp bilgi alabilirsiniz.
Araçlarımıza 30 kg'dan ağır veya 120x50x60 cm'den büyük valizle binmek yasaktır. Ağırlık ve ölçü sınırları korunmak şartı ile bir yolcu, yanında en fazla bir büyük boy valiz ile bir kabin boy valiz veya bir küçük/orta boy sırt çantası ile ilave ücret ödemeden seyahat edebilir.
Otobüs yolculuklarında genellikle 30 kilogram bagaj hakkı bulunuyor. Ancak bu hakkın kapsamı ve limitleri otobüs firmasına göre değişebilir. Otobüs firmaları 30 kilogramı aşan bagajlar için ekstra ücret talep edebilirler.
Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre her yolcunun bagaj taşıma kapasitesi 30 kg'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri