Eğer siz durdurmazsanız bu durum sonsuza kadar devam edebilir. Bu çılgınlığa bir son vermek için klavyenizde Ctrl+C veya Ctrl+Z tuşlarına basarak programı durmaya zorlayabilirsiniz. Burada programımızı sonsuz bir döngüye sokmuş olduk (infinite loop). Esasında sonsuz döngüler genellikle bir program hatasına işaret eder.
Sonsuz döngü (Bilgisayar), çeşitli sebeplerle sonlanamayan döngüler için kullanılan bir programlama terimi.
Sonsuz döngü, çeşitli sebeplerle sonsuza kadar döngüye giren ve sonlanamayan bilgisayar programı komutu parçalarına verilen ad. Bu sebepler döngünün; bir sonlandırıcı koşulun bulunmaması, bulunsa da hiçbir zaman sağlanamayacak olması ya da bu koşulun döngünün her seferinde yeniden başlamasına neden olması olabilir.
İfadenin değeri doğru (true) olduğu sürece while bir sonsuz döngü (infinite loop) oluşturur.
Bu döngü, mantıksal deyim false (yanlış) değerini alana kadar yinelenir. Dolayısıyla, yinelenen deyim(ler)in, mantıksal deyimin değerini sonlu sayıda yineleme sonunda değiştirmesi gerekir. Aksi halde, sonsuz döngü dediğimiz olgu ortaya çıkar. Bu durum olunca, döngü deyim(ler)i, kesintisiz devam eder.
İlgili 29 soru bulundu
Döngüler (Loops) tekrar eden kodlama işlerini kolaylaştırmak için kullanılır. Tekrar eden koşullu önermeler olarak da nitelendirilebilecek olan döngü kodları, tüm kod parçalarını belirli bir kural döngüsü içinde tekrarlamak için kullanılır.
Sonsuz döngü, bir programın sürekli bir şeyi yapması anlamına gelir ve genellikle bir koşul olmadan yapılır. Bu tür bir döngüyü C++ dilinde while döngüsü kullanarak yapabilirsiniz.
while True: ifadesi yardımıyla bir döngü oluştur ve kullanıcı bu döngüden çıkmak istediğinde (yani q tuşuna bastığında), döngüyü kır ve programı sona erdir.
do-while Döngüsü
do-while döngüsünün yapısı, do { islemler; } while(koşul); biçimindedir. Burada dikkat edilmesi gereken, do-while döngüsünün bir kez kesin işletilerek while koşulunu kontrol ettiğidir. Eğer koşul doğru ise döngü devam eder, yanlış ise döngüden çıkılır.
Döngümüz ilerlerken istediğimiz bir durumda durdurabilmek için break komutunu kullanırız.
Ekoloji, canlı organizmaları ve onların çevreleri ile olan ilişkilerini inceleyen bir biyoloji dalıdır. Ekolojik döngü ise, su, mineraller, azot, oksijen ve karbon gibi maddelerin, canlılar, su, hava ve toprak arasında çeşitli formlara dönüşerek yer değiştirmesi, doğada sürekli dolaşımıdır.
Zeigarnik Etkisi olarak da bilinen bu durum, kişinin hayatı boyunca niçin benzer döngüler içinde kendini buluyor oluşunu açıklıyor.
Bengi dönüş etik düzeyde, insanların yaşamlarını en yüksek noktaya "onu bir daha yaşamayı isteyerek" ulaştıracaklarını anlatır. Varlığın en kesin gerçeği olan yok oluş, bengi dönüş ile olumlanabildiğinde korkutuculuğunu yitirir. Nietzsche'ye göre, insan yaşamını tamamladığında ölüm korkusu ortadan kalkacaktır.
Miladi Takvim'e göre 33 yılda bir aynı takvim oluşuyor. Yani 2056'da tekrar 23 Mart'a denk gelecek.
Astrolojide de çok önemli olan 33 yıl Döngüsü, her 33 yılda bir güneşin yine aynı konumuna gelmesidir. Eski Mısırlılar, “evrende son yoktur, dolayısı ile başlangıç da yoktur. Bu nedenle ebediyet bir dairedir.” düşüncesi ile hareket ediyor.
Bir veya birden fazla işlem satırını, bir koşula bağlı olarak, belirli sayıda veya bir koşul sağlandığı sürece tekrarlayarak çalıştıran kalıplara döngü adı verilir. C'de, for, while ve do while olmak üzere 3 farklı döngü kullanılmaktadır.
Ama genellikle, kaç kere döneceği belli olmayan, koşulun bir girdiye göre denetlendiği durumlarda While ya da do-while döngüsü kullanılırken, diziler gibi, tekrar sayısı belirli olan durumlarda ise for döngüsü kullanılması tercih edilir.
if deyimi, bir önceki sayfada sözünü ettiğimiz "ifadeyi denetleyerek, ifadenin değerine göre uygun yollardan bir tanesiyle dallanma işlemini gerçekleştiren" bir kontrol deyimidir. Bu sayede şartlı dallanma (conditional branching) adı verilen işlem gerçekleştirilir.
For Döngüsü
Sayaç mantığıyla çalışır. Döngüyü istediğimiz sayıdan başlatır istediğimiz sayıda sonlandırabiliriz. Döngünün değişme değerini her işlemde istediğimiz miktarda artırabilir ya da azaltabiliriz. Örneğin döngümüz için başlangıç değerini 1, bitiş değerini 100 olarak belirleyebilir.
While döngüsü, önceden belirtilen koşulun true veya false olduğunu kontrol eder ve koşul true olduğu sürece döngü devam eder. Koşul false olduğunda döngü sona erer. While döngüsü, bir şartın karşılanması gerektiği veya belirli bir sayıda yinelemeye ihtiyaç duyulduğu durumlarda kullanılabilir.
Kısaca “Hiçbir şey yapmadan yola devam et!” anlamı katar. Yukarıdaki örneği tekrar yapalım. Ancak bu sefer parola boş bırakıldığında uyarı vermek yerine hiçbir şey yapmadan yola devam etsin.
true işleci, işleneninin kesinlikle doğru olduğunu belirtmek için bool değerini true döndürürken false işleç, işleneninin bool kesinlikle false olduğunu belirtmek için değeri true döndürür.
Döngüler, belirli bir işlemi yinelememize, veri koleksiyonlarını gezmemize ve programlarımızı daha verimli hale getirmemize yardımcı olur. Bu döngü yapıları, C# dilinde tekrarlayan işlemleri kolayca gerçekleştirmemizi sağlar. Özellikle veri işleme ve koleksiyonlar üzerinde gezinme işlemlerinde oldukça kullanışlıdır.
For döngüsü, programlama dillerinde temel olarak bir kod blokunu belirli bir sayıda ve üst üste çalıştırmak için kullanılan bir döngüdür. Döngü başlangıcında kullanılan değişkene döngü içinde müdahale edilerek tekrar sayısı değiştirilebilir. While döngüsüyle birlikte en çok kullanılan döngüdür.
for (int i = 0; i <= 20; i++) yapısı ile bütün döngü işlemlerini bir arada topluyoruz. for anahtar kelimesinin ardından parantez içerisine noktalı virgüller ile üç ayrı komut yazılıyor. Bunlardan birincisi tanımlama komutu, ikincisi şart komutu, üçüncüsü ise artırma komutudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri