Kadınlar arasında kol saatinin kullanılmaya başladığı dönemlerde ilk olarak sağ kollarına taktıkları bilinmekteydi. Ancak erkekler arasında sürekli olarak saatin sol kola takılması ile birlikte kadınların da artık saatlerini sol koluna taktıkları görülmektedir.
Bu nedenle kadınlar bileklik ve bileziklerine ek olarak kullandıkları saat modellerinde sağ tarafı erkeklere göre daha sık tercih eder. Yine de kadınların birçoğu geleneksel olarak sol kolunu saat takmak için kullanır. Kadın saatleri ince ve şık tasarımı ile tamamlayıcı aksesuarlar arasında yerini alır.
Kol saatini, sol kolda kullanmak daha önce de ifade ettiğimiz gibi askeriyeden gelen bir alışkanlığa dayanır. Askerlerin çoğunun silah tutarken sağ elini tercih etmeleri, kol saati için de sol kolun seçilmesini zorunlu kılar. Günümüzde ise aktif olarak sağ kolunu kullanan her birey için bu durum geçerlidir.
Saat takmanın bazı geleneksel kuralları olsa da, sonuçta hangi kola takılacağı tamamen kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, genellikle sol kol üzerine takılan saatler daha yaygındır ve geleneksel olarak sol kol üzerinde takılır. Birçok insan sol kolunu kullanmadığı için, sağ koluna saat takmayı tercih edebilir.
Bilekliğinizi kendinizi rahat hissedeceğiniz bileğinize takabilirsiniz. Sağ elinizi daha sık kullanıyorsanız, sol bileğinize bilezik takmak daha rahat olabilir. Sağ bilek de sol elini daha sık kullanan kişiler için kolaylık sağlayabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Bileklik Takılması
Ancak toplumda yaygın olarak kabul edilen uygulama, bilekliği sol kol üzerinde takmaktır. Bunun nedeni, çoğu insanın sağ elini daha fazla kullanması ve sol bileğin daha fazla görünür olmasıdır. Bununla birlikte, bilekliği hangi kola takacağınız tamamen size bağlıdır.
Genellikle deriden kayışlı saatleri tercih etmektedirler. Erkek saatleri klasik olmakla beraber klasik spor saatler kullanılmaktadır. Sağ ve sol kola saat takılmasının herhangi bir kuralı veya zorunluluğu bulunmamaktadır. Kişi eğer solak ise bu durumda sağ bileğine saat ve bileklik aksesuarları kullanabilmektedirler.
Ancak erkekler arasında sürekli olarak saatin sol kola takılması ile birlikte kadınların da artık saatlerini sol koluna taktıkları görülmektedir. Geleneksel bir akım olarak devam eden kol saati sol kola takılır düşüncesi hem erkekler hem de kadınlar için aynıdır.
Saat, bilekte sıkıca durmalıdır. Eğer bilek boyunca bir santimetre ileri veya geri gidebiliyorsa saatin kayışını ayarlamalısınız. Ayrıca, saatinizin daha iyi korunması için de bu önemlidir.
Sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığı için, yatarken takıp takmamak tamamen size kalmış bir seçimdir.
Kol Saati Baskın Olmayan Kola Takılır
Erkek veya kadın kol saati için genel olarak kabul edilen kural, saati baskın olmayan bileğinize takmanız gerektiğidir. Bu kurala göre; sağ elini kullananların çoğunun saatini sol koluna takması beklenir.
Bilek ölçüsüne göre saat seçimi için öncelikle bilek kalınlığı ölçülmelidir. Mezura yardımı ile bilek ölçüsü alınabilir. Bilek ölçüsü 12-13 cm'den ince ise 36 - 40 mm saat tercih edilebilir. Bilek ölçüsü 18 cm'den daha geniş ise 41 - 45 mm saat boyutları tercih edilebilir.
1 Soru: Erkeğin içerisinde altından parçalar olan veya kordonu altından olan saat takması ve onunla namaz kılması caiz midir? Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. Ama ikincisi caiz değildir.
"Kadınlarda ve erkeklerde saatin hangi kola takılması gerektiği ile ilgili herhangi bir kural yoktur. Fakat bazı insanlar tarafından erkeklerin sağ, kadınların ise sol kala takması gerektiğine inanılır. Her ne kadar yazılı bir kural olmasa da genelde kadın ya da erkek fark etmeksizin saati sol kola takarlar.
Bu tamamen sizin tercihiniz olacaktır ancak damat saati ne zaman takılır sorusunun ilk cevabı düğün olacaktır. Düğünde damatların aksesuarları kravat, düğme ya da mendil ve son olarak da saattir. Bu nedenle damatların öne çıkan parçaları da bunlar olur.
Uzun ve dar kollu kıyafetler tercih ediyorsanız, bilekliğin kıyafet altında pot yapmamasına ve mümkünse el üzerinde görünür şekilde durmasına özen gösterin. Altın bileklik ile saatinizi aynı kolda takmayı tercih ediyorsanız, bilekliğinizin saatin önünde kalıp bileğinize doğru sallanmasına müsaade edin.
Güneşli bir günde bileğimizdeki saat yardımı ile yön tayin edebiliriz. Saatin akrebi güneşe döndürülür Saatin 12 rakamı ile akrebin oluşturduğu açının açıortayı güney-kuzey hattıdır. Güneş tarafı güney yönüdür.
Saat, bileğin kemikli kısmının hemen üzerinde durmalıdır. Bileğinizi ölçerek, saat kayışını doğru bir noktada takabilirsiniz. Saatin kayışı bileğinize sıkıca oturmalı, ancak rahatsızlık yaratmamalıdır.
Kol saatleri yerinde kalmalı, ancak kayış kolunuzu sıkmamalıdır. Saat bandını, altına bir parmak sığacak kadar gevşek ayarlamayı tercih edebilirsiniz. Saatiniz rahatça oturacak şekilde kayışı ayarlayın.
Stres yönetiminde stresten uzaklaştırılmış akıl, beden ve ruh üçlüsü arasında huzuru bulmak için edinilen taşların başında gelen Ametist, Pembe Kuvars gibi sakinleştirici ve negatif enerjiyi topraklanmasını sağlayan, sevgi ve mutluluğu artıran kristaller içsel dünya ile alakalı olarak sol bileğe takılması gerekir.
Toplumdan topluma değişen bir inanış olmasının yanında sol bileğe takılması uygun görülür. Model, yün ip materyalinden üretilir.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Erkeklerin, altın dışında gümüş veya başka bir maddeden yapılmış küpe, kolye, bilezik, bileklik, künye vs. takmalarının hükmü nedir? Değerli kardeşimiz, Erkeklerin süslenme amaçlı altın takıları kullanmaları hadislerde yasaklanmıştır.
“Askerler kol saatini hangi kola taktılar?” sorusunun cevabını da sizlerle paylaşmadan geçmeyelim. Silahlarını sağ elinde tutan, sağ koluna dayayan askerler, hareketlerini kısıtlamamak için kol saatini sol kola takmayı tercih etmişlerdir. Tabi ki sol elini kullanan askerler de kol saatini sağ koluna takmışlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri