Bayrak kelimesinin eş anlamlısı olarak karşımıza çıkan ve bayrak kelimesinin yerine kullanılan kelime "SANCAK" kelimesidir. Ancak, sembol ve simge kelimeleri de aynı anlama gelmese bile yakın anlamları dolayısı ile bayrak kelimesinin yerine kullanılabilmektedir.
Bayrak kelimesinin yerine kullanılan en yaygın eş anlamlısı ise sancaktır. Yine bayrağın bir diğer eş anlamlısı sembol kelimesidir. Simge sözcüğü de eş anlam olarak kullanılabilir.
Eş anlamlı, anlamdaş, müteradif veya sinonim; yazılışları farklı olduğu hâlde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler.
Talih sözcüğü baht ve yıldız ile eş anlamlıdır.
Nevir, hem ışık hem de renk manasına gelir. Dilimize Arapçadan geçen levn, renk ve nevir kelimeleriyle eş anlamlıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Kalp, “yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.
Kırmızı, al veya kızıl, parlak gökkuşağının en dışındaki renk. Sarı ve mavi gibi ana renklerden biridir. Güneş içteki gökkuşağındaki kırmızı renk ve gözümüzün açısı 42 derecedir. Elektromanyetik tayfın görülebilen renklerinden biridir.
Peki, gökyüzü kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte bu kelime hakkında detaylar. Göğün görünen yüzeyi olarak bilinen gökyüzü, 'sema' eş anlamlısı ile ifade edilmektedir.
Şems, güneş kelimesinin eş anlamlısı olup, Arapça şms kökünden gelen ve aynı anlama sahip şams (شمس) sözcüğünden alıntıdır.
Dost Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Dost kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'arkadaş' sözcüğü Türkçede değerlendirilmektedir.
Maaş kelimesinin eş anlamları arasında, aylık sözcüğü bulunuyor. Aylık sözcüğü maaş kelimesini ifade eden bir kelimedir. İki kelime de aynı anlamı ifade ederek, cümle içerisinde kullanılabilir.
' Okul kelimesinin eş anlamlısı, 'mektep ve meslek'tir.
1- Temsil:
Genellikle tiyatro oyunları için kullanılan temsil kelimesi, oyun sözcüğü ile eş anlamlıdır.
Fors, hem bayrak hem de saygınlık anlamına gelir. Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılan rayet kelimesi bayrak anlamına gelir. Bayrağı göndere çeken kişiler ise rayet-keş denir. Askeri birliklerde kullanılan, kenar kısımları saçaklardan oluşan bayraklara sancak denir.
Irmak kelimesinin eş anlamlısı TDK ya göre 'nehir' olarak öne çıkıyor.
BÜYÜK KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI
Büyük kelimesinin eş anlamlıları "iri" ve "kocaman" şeklinde belirtilmektedir. Aynı zamanda "yaşlı" ve "dev" kelimeleri de büyük kelimesi yerine kullanılabilmektedir.
Bu kapsamda kelime, yaşanılan yeri tarif ediyorsa eş anlamları; hane, konut, mekan, ocak ve yuva olarak sıralanmaktadır. Evin diğer anlamda kullanılması durumunda ise eş anlamları; soy, sülale, aile ve nesil olarak kabul edilmektedir.
Eğer Güneş'in içine kaç tane Dünya sığar hesaplamasını kendiniz yapmak istiyorsanız şu yöntemi izlemelisiniz. Güneş'in hacmi 1412 x 10 üzeri 18 kilometreküptür. Dünya'nın hacmi ise 1083x10 üzeri 12 kilometreküptür. Eğer Güneş'in hacmini Dünya'nın hacmine bölerseniz ortaya çıkacak rakam 1 milyon 300 bin olacaktır.
Kitap kelimesinin bilinen eş anlamları arasında, yapıt ve eser kelimeleri bulunuyor.
Aynı zamanda yağmur kelimesi aynı anlam üzerinden günlük yaşamda çok sık kullanılır. O yüzden bu kelimeyi alternatif olarak rahmet, yağış ve bereket gibi sözcükler eş anlamlı şekilde değerlendirilebilir.
Evren, Kâinat veya Kozmos, gezegenler, yıldızlar, gökadalar ve diğer tüm madde ile enerji yapıları dahil olmak üzere uzay ve zamanın tamamı ve muhtevasıdır.
Rüzgar ve yel kelimeleri birbirlerinin eş anlamlı ifadeleri olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda rüzgar ve yel birbirleri yerine kullanılabilmektedir.
Bu sembol renklerden biri 'cehennemin rengi', 'şeytanın rengi', 'isyanın rengi' gibi çeşitli anlamlar yüklenen kırmızıdır.
En koyu renkler genellikle 1 ile temsil edilirken, en açık renkler ise 10 ile gösterilir. Aradaki numaralar ise ara renkleri temsil eder. Örneğin, “2” numarası çok koyu kahve rengini ifade ederken, “8” numarası koyu sarıyı temsil eder.
Beyaz renk masumiyeti, saflığı ve adaleti temsil ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri