Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bazı zamir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bazı zamir mi?

"Bazıları, kimisi, biri, başkaları, birçoğu, birkaçı, çoğu, hepsi, herkes, birazı, şey, hiçbiri, kimse" sözcükleri belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır. Belgisiz zamir ve belgisiz sıfat karıştırılmamalıdır. "Birkaç" sözcüğü; "Birkaç çocuk geldi." cümlesinde önündeki ismi belirttiği için sıfattır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bagcilarfuatsezginortaokulu.meb.k12.tr

Bazı öğrenciler belgisiz zamir mi?

Belgisiz zamirlerin sonundaki bu ekler kaldırılarak, bu kelimeler bir ismi niteleyecek şekilde kullanılırsa, belgisiz sıfat oluşur. Öğrencilerin birkaçı Birkaç öğrenci.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: belgisiz-zamirler.nedir.org

Zamir olup olmadığını nasıl anlarız?

Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün işlevleri yerine getirebilen ad soylu sözcük. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Diğer zamir mi?

- Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Tüm zamir mi?

Belgisiz Zamirler

Belgisiz zamirler şunlardır: “biri, birisi, hepsi, kimi, kimisi, hepsi, tamamı, herkes, kimse, hiç kimse, çoğu, bazısı, birkaçı, birazı, birçoğu, başkası, her biri, öteberi, şey...”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: omurgultin.com

10 DAKİKADA | Zamir-Zarf | RÜŞTÜ HOCA

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bazi belgisiz zamir mi?

"Bazıları, kimisi, biri, başkaları, birçoğu, birkaçı, çoğu, hepsi, herkes, birazı, şey, hiçbiri, kimse" sözcükleri belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bagcilarfuatsezginortaokulu.meb.k12.tr

Zamirler nelerdir?

Zamir isim soylu kelime olarak kullanılırken ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler de sıklıkla zamir olarak kullanılır. Zamir nedir sorusunu yanıtlayarak konu anlatımı hazırladık.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Beni zamir mi?

Adından da anlaşılacağı gibi şahısların yerine kullanılan ben, sen, o, biz, siz ve onlar; şahıs zamirleri olarak tanımlanır. Bir kişinin ya da bir grup insanın yerine geçer. Şahıs zamirleri tamamlayan eki alabilirler. Benim evim, senin evin, onun evi, bizim ev, sizin ev, onların evleri…

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dopinghafiza.com

Kişi zamir mi?

Cümle içinde yer alan varlıkları kişi olarak temsil edebilen yani gerçek kişilerin isimleri yerine kullanılabilen sözcüklere Türkçede kişi zamiri adı verilmektedir. Diğer zamirlerden farklı olarak kişi zamirleri yalnızca insanlar için kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Nasıl zarf mı zamir mi?

Soru zarfı

Fiilleri ve fiilimsileri soru yönünden etkileyen zarflardır: neden, niye, niçin, nasıl, ne zaman, ne kadar vb.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bazı hangi zamir?

En çok kullanılan belgisiz zamirleri şunlardır: Bazısı, bazıları, kimisi, kimileri, biri, birisi, birileri, başkası, başkaları, birçoğu, birkaçı, birtakımı, birçokları, çoğu, hepsi, herkes, birazı, her biri, herhangi biri, öteberi, şunu bunu, şundan bundan, şey, şeyler, hiçbiri, kimse….

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanalderslik.net

Zamir bulmak için hangi soru sorulur?

Cümle içindeki isimlerin yerini soru yoluyla tutma görevi olan zamirlere soru zamiri adı verilmektedir. ''Ne” ve “kim” soru kelimeleri ve bunların çekimlenmiş şekilleriyle “hangisi, kaçı” gibi soru kelimeleri, cümle içinde soru zamiri olarak kullanılmaktadır. Örnek: Buraya nereden taşındınız? Senden başka neyi var ki?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kaç tane zamir vardır?

Zamir çeşitleri; şahıs zamirleri, dönüşlülük zamiri, işaret zamirleri, belgisiz zamirler, soru zamirleri, ilgi zamiri, iyelik zamiri'dir. Yapı bakımından ise basit zamirler, birleşik zamirler, öbekleşmiş zamirler, ek halindeki zamirler şeklinde çeşitlere ayrılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bizim kişi zamiri mi?

Bunlardan bir tanesi de şahıs zamiri diğer adı ile kişi zamiridir. Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Belgisiz zamir nasıl anlaşılır?

Eğer kullanılan kelime bir ismin yerine kullanılıyorsa belgisiz zamir; bir ismi niteliyor ya da belirtiyor ise belgisiz sıfat olarak adlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Böyle zamir mi?

Demirci; böyle, şöyle, öyle, böylesine, şöylesine, öylesine, böylece, şöylece, öylece sözcüklerinin zamir kökenli olduklarını ve bulundukları bağlama göre sıfat veya zarf olabileceklerini dile getirir (Demirci 2014: 55).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Ilgi zamiri nelerdir?

İlgi zamirleri, Türkçede aitlik eki -ki ile oluşturulan zamirlerdir. Bu nedenle zaman zaman aitlik eki ve ilgi zamiri kavramları eş anlamlı olarak kullanılır. İlgi zamiri belirtili isim tamlamalarında ikinci kısmın (tamlananın) yerine geçer. Senin sunumun benimkinden çok daha güzel oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Şuradaki sıfat mı zamir mi?

İlgi zamiri nedir? Yukarıda bahsedilen işaret zamirlerinin dışında Türkçede sıklıkla kullanılan diğer işaret zamirleri ise bura, şura, ora, burası, şurası, orası, burada, şurada, orada, buradan, şuradan, oradan, burayı, şurayı, orayı, buralar, şuralar, oralar, öteki, beriki gibi sözcüklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Nerede soru zamiri mi?

Cümle içinde soru zamiri olarak kullanılan diğer sözcüklerden öne çıkanlar ise şunlardır: ''kim, kimler, ne, neler, nere, neresi, nereyi, nereye, nerede, nereden, kaçı, kaçımız, kaçınız, hangisi, hangimiz, hangileri, kaçıncı, kaçta, kaçtan vb.''

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Hepimiz zamir mi?

Biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, kimi, kimileri, kimse, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, hepimiz, hepsi, birazı, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi sözcükler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Benim kalemim sıfat mı?

Soru Zamirleri: Kim, neler, nerede, hangi soru, hangisini gibi. İyelik Zamirleri: Defterim, defterin, defterimiz, kalemim, evlerine, telefonu gibi. İsim; İsim sıfat zamir sözcük türlerinden biri olan isim; yani ad konusu üç başlık altında incelenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: derslig.com

Kim hangi zamir?

Soru zamiri; nesnelerin isimlerinin soru kelimeleriyle ifade edilmesine denir. Hangi, nereye, kaç, kaçı, hangi, hangisi, ne, kim, neyi, kimi soru kelimeleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Şey kelimesi zamir mi?

Şey sözcüğü hem sözlü hem de yazılı iletişimlerde sıkça kullandığımız kelimelerden biridir. Bu kelime cümle içerisinde kullanıldığında zamir görevini üstlenmektedir. Şey kelimesi zamir türleri arasında bulunan belgisiz zamir olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Hangi zamirler var?

Adların, ad öbeklerinin, bazen de cümlelerin yerini tutan ve ad gibi kullanılan sözcüklere adıl ( zamir ) denir. Adıllar, yerlerini tuttukları varlıklara ve tutuş özelliklerine göre beşe ayrılır: Kişi adılları, işaret (im) adılları, belgisiz adıllar, soru adılları, ilgi adılları.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diledebiyat.net

Kuran ı Kerimde zamir nedir?

More videos on YouTube

Ders 14: Ha Harfi (Zamir) Kelimelerin sonuna eklenen “ha” harfi zamir olarak isimlendirilir. Zamir, kendinden önceki ve sonraki harfin harekesine göre uzatılır veya uzatılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanet.tv

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT