Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır.
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
BB harf notu AA ve AB notlarından sonra gelen bir nottur. Bu notun karşılığı 80- 84 arasında bir puana denk gelir. Öğrenci için geçer not olduğunu ifade eder. Genel olarak tüm üniversitelerde BB geçer notlar arasında yer alır.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Hayır, bütünleme sınavına giremezsiniz. Bütünleme sınavına girebilmenin ön şartı, final sınavına hiç girmemek veya final sınavı sonucu FF, FD, DD ve DC harf notlarından birini almaktır. Bu durumda BB, CC gibi not alan öğrenciler sistem kabul etse de sınava giremezler.
İlgili 25 soru bulundu
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır ve o dersten bir daha sınava girmez.
Sol notası, G harfi olarak adlandırılır. La notası, A harfi ile adlandırılır. Si notası, B harfi ile adlandırılır.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,8b cevap paylaştı. İngilizce'den bye bye demek yani güle güle veya hoşça kal demiş sana.
Note BB Cream - BB Krem Doğal Kapatıcılık 100 Porcelain - Yeni Açık Ton.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Hayır. Bütünleme sınavına sadece harf notu FF, DD ve DC olanlar girebilir.
Bütün notlar öğrencinin not belgesine geçirilir. Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB (2.50) ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 2.00 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir.
b) (B) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.
Her ders için sınava giren öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanması ile bir harf notu belirlenir! Sistem vize/final ve bütünleme ile hesapladığı bir dersten 30-35 arası alanlara CC, 36-45 arasında alanlara CB, 45-65 arasında alanlara BB, 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir.
Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Öğrencilerin bütünleme sınavına girmeleri için bir sınırlama yoktur. Bir öğrenci ister 1 ister 5 dersten bütünlemeye girebilir.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. 2- Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri