Çatal Kaşık Bıçak Setini Parlatma Yöntemi Kararmış çatal bıçakları beyaz sirke ile temizleyin. 1 ölçek sirkeyi 8 ölçek sıcak suya karıştırın, çatal bıçağınızı ekleyin ve 5-10 dakika bekletin. Tüy bırakmayan bir bezle hemen durulayın ve kurulayın.
1 ölçek sirkeyi, 8 ölçek sıcak su ile karıştırın. Çatal, kaşık ve bıçakları bu suyun içerisinde 10 dakika bekletin. Ardından temiz bir bezle hemen durulayın ve kurulayın. Bir tepsiye ılık su doldurun ve üzerine 1 çay kaşığı bikarbonat soda ekleyin.
Bir kase içerisinde eşit miktarda karbonat ve sirke karıştırılarak bir macun kıvamı elde edilir. Ardından çatallar ve kaşıklar bu karışım içerisinde bir süre ovulur ve iyice temizlenmeleri sağlanır. İşlem tamamlandığında, çatallar ve kaşıklar su ile durulanarak temizlenir ve kurulanır.
Paslanmaz çelik kararmaya ve su izlerine eğilimlidir. Bu nedenle parlaklığını geri kazanmak için çelik eşyalarınızı düzenli olarak cilalayın. Paslanmaz çeliğin yüzeyini su, sirke veya zeytinyağı gibi toksik olmayan temizleyiciler veya özel bir çelik temizleyici kullanarak parlatabilirsiniz.
Bıçağı temizlemeye hazır olduğunuzda yumuşak bir bulaşık deterjanı kullanın. Yaralanmayı önlemek için bıçağı sizden uzağa bakacak şekilde temizlemeye dikkat edin. Bir süngeri ılık, sabunlu suda köpürtün. Bıçak sizden uzağa bakacak şekilde, tüm yiyecek ve lekeleri çıkarana kadar bıçağı nazikçe temizleyin.
İlgili 36 soru bulundu
Kararmış çatal bıçakları beyaz sirke ile temizleyin. 1 ölçek sirkeyi 8 ölçek sıcak suya karıştırın, çatal bıçağınızı ekleyin ve 5-10 dakika bekletin. Tüy bırakmayan bir bezle hemen durulayın ve kurulayın. Elinizde beyaz sirke yoksa, çatal bıçak takımınızı bikarbonat soda kullanarak temizlemeyi deneyin.
Beyaz Sirke
Beyaz sirkeyi büyük bir kabın içerisine doldurun. Paslı malzemelerinizi 1 gece beyaz sirkenin içinde bekletin. Veya temiz bir bezi beyaz sirkeye bulayın ve bıçağın etrafını güzelce sarın. Bir gece sonra paslı bıçağı yıkayıp kurulayın.
Bir kase sıcak suya bir çay kaşığı tuz, iki çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz deterjan eklenir. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve beyaz bir bez yardımı ile silinerek parlatılır. Bir kaba bir miktar su ve bir çay kaşığı karbonat eklenır. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve bir bezle silinerek parlatılır.
Temizlik kabınızın içine 2 yemek kaşığı limon tuzu ve kaynar su ekledikten sonra metal eşyanızı bu suyun içinde bekletin. Metalin cinsine göre bu işlemden sonra bazı kararmalar olabilir. Bu sorunu çözmek için aynı işlemi bu kez karbonatlı suyla gerçekleştirip metal eşyanızı bu suda bekletmelisiniz.
Özellikle koltuk altı beyazlatmada da kullanılabilen limon suyu, ölü derilerin ve hücrelerin atılmasına ve kararmanın giderilmesine yardımcı olur. Bu uygulamada genital bölgenize limon suyu ile birkaç dakika masaj yapabilir, ardından bölgeyi durulayabilirsiniz.
Paslanmaz çelikler, yanlış sürelerde ve yanlış sıcaklıklarda, yanlış koşullarda ısıl işlem yapılması halinde, ısıl işlem sonrası paslanmaz çeliğin tepkimeye girmesine yol açabilir. Bu tepkime paslanmaz çeliğin hem kararmasına, hemde paslanmasına yol açabilir.
Sirke ve Karbonat
Üzerine 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde, kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 15 dakikanın ardından tahta kaşıktaki kirlerin suya karıştığını görebilirsiniz. Temizlenen kaşıkları soğuk suyla durulayın ve kurutun.
Bileme Taşı ile Bıçakları Keskinleştirme
Etkinliği ve kolay kullanımı sayesinde tercih edilen bu yöntem, bıçağın yüzeyini düzeltmeye yardımcı olur. İdeal bıçak keskinliğine ulaşabilmek için bileme taşı, evde sebze meyve bıçağı bilerken ve profosyonel mutfaklarda sıklıkla tercih edilen etkili bir araçtır.
Gıda ile temas eden bıçaklar paslı ise gıda maddeleri ile kullanılmamalı, iyice temizlenip asiditesi düşük olan yağlar ile (örneğin zeytinyağı) yağlanarak bakımları yapılmalıdır. Bekleme durumunda WD40, Makine-Silah Bakım Yağı benzeri bir yağ ile yağlanıp beklemeye alınması gerekmektedir.
Sirke ve karbonat ile hazırlayacağınız deterjan, tam da gümüş nasıl parlatılır karbonat etkili midir sorunuzun yanıtı olacak. Bir tabak içine 2 ya da 3 kaşık sirke dökün ve sirkenin üzerine bir paket karbonat ekleyin. Oluşan karışımın içinde gümüş ürünü bekletin. 30 dakika içinde gümüş eşya parlamaya başlayacaktır.
Kromlarınızı parlatmak için amonyak ve deterjan karışımı ile hazırlayacağınız içerik ilgili yüzeye uygulanmalıdır. Yumuşak dokulu bez hazırlamış olduğunuz karışım ile nemlendirilir. Karışımlı bezin yardımı ile uygulama yapacağınız yüzey kromlarınızın daha da parlak olacağını göreceksiniz.
Ynt: Yüzeyi okside olmuş sarı (pirinç) nasıl temizlenir? Parlatılır? Limonu tuza batırıp ovala (kesin parlatır) mutlaka duru su ile sil ve kurula. Eğer yeşillenen kısım var ise yarı yarıya karbonatlı su ve yumuşak diş firçası.. yine duru su ile sil ve kurula..
Krom Parlatma Kremi, krom parçalardan ve dekoratif metallerden pas, matlatmış yüzey ve noktaları iyice ve nazikçe çıkarmak için özel olarak formüle edilmiştir. ve orijinal parlaklıklarını geri kazandırır.
Sirke paslanmaz çelik ürünleri temizlemek için yaygın olarak kullanılır. Ürünü sirke içine batırıp 10-15 dakika bekletin, ardından her zamanki gibi deterjanla yıkayın. Sirke alternatif olarak, limon suyu da kullanılabilir. Bir bardak su için bir çorba kaşığı limon suyu gerekir.
Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Kararmış, parlaklığınızı yitirmiş küpelerinizi; içerisinde sirke ve karbonat bulunan suda 30 veya 40 dakika bekletebilirsiniz. Küpelerinizi bu karışımın içerisinden çıkardıktan sonra nemi hızla emen pamuklu veya mikro fiber bir bez yardımıyla, yumuşak hareketler yaparak kurulayabilirsiniz.
Temiz bir bezi musluk suyunda ıslatalım. Üzerine karbonat dökelim ve bıçağı ovalım. Daha sonra bol su ile yıkayıp kurulayalım. Farklı bir yöntem olan sirkeli suda 1 saat bekletip bıçağı sirkeli bir bezle ovarak yıkayabilirsiniz.
Metal Neden Paslanır? Metaller su ya da oksijen ile temas ettiklerinde paslanmaya karşı hassas elementlerdir. Bu durum, elementler arasındaki doğal bir kimyasal reaksiyon olarak tanımlanmaktadır. Bununla beraber, tuzlu ve asitli su da korozyonun hızlanmasına neden olmaktadır.
Sert Kimyasallardan Uzak Durun. Paslanmaz çelik yüzeyleri silerken sert kimyasal kullanmayın. Yüzeye zarar verici etkiye sahip bu kimyasalların kullanımına gerek yoktur. Zorlu olmayan kirden arındırmak için sıcak suyla nemlendirilmiş uygun bir bezle silmek yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri