Bu kapsamlı BDT eğitiminin ilk 6 modülünü içeren ana programı toplam 74 saatten oluşmaktadır. Ana BDT eğitimi programına ek olarak katılımcılar Yeme Bozuklukları (12 saat) ve Kişilik Bozuklukları (14 saat) tedavisinin ele alındığı 7. ve 8. modülü alarak toplam 100 saatlik İleri Düzey BDT eğitimini tamamlayabilirler.
BDT Eğitimi Yapısı
Güncellenen BDT Eğitimi, toplam 74 saat süren 6 temel modülden oluşmaktadır. Eğitimin birinci modülünde BDT'de temel kuramlar, klinik değerlendirme içeriğiyle görüşme yapılandırma ve yürütme, vaka formülasyonu, terapi ve seans yapısı, terapötik ilişki geliştirme konuları işlenmektedir.
Psikolog, Psikolojik Danışman veya diğer Ruh Sağlığı Çalışanları veya Öğrencileri bu eğitime katılabilmek için Değerlendirme ve Yapılandırılmış Görüşme Eğitimini almak zorundadır. Bu ön koşul eğitimi Temel Teori eğitimi ile birlikte açılır.
BDT eğitimi, bilişsel davranışçı terapist adayları için özel bir eğitimdir. Bu eğitim, kişinin sertifika başvurusunda bulunmasına izin verilmeden önce gereklidir. NACBT tarafından onaylanan birçok yerleşik eğitim kursu vardır. Adayların uzmanlık alanlarında en az 40 saatlik özel eğitim almalarını şart koşulur.
Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi sonrasında alan uzmanları, psikoterapistler, depresyon, anksiyete (kaygı) bozuklukları, bedensel belirtilerle giden bozukluklar ve yeme bozuklukları başta olmak üzere birçok ruhsal hastalığın tedavisinde daha etkin ve profesyonel müdahale edebileceklerdir.
İlgili 17 soru bulundu
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
Altı modülden oluşan BDT Temel Düzey Eğitim ücreti KDV dahil 19.950 TL'dir. Eğitimin ön kayıt ücreti 2.850 TL'dir. Ücretin kalanı her ay 2.850 TL olarak 6 taksitte ödenebilir.
Bdt eğitimi Prof.
Şükrü Uğuz tarafından uygulamalı olarak verilecek bu eğitimle; kaydı gerçekleştirilen katılımcıların, terapi örnekleri aracılığıyla psikoterapi yapmaya başlayacak teorik ve pratik becerileri kazanması amaçlanmaktadır.
Bilişsel davranışçı terapi, psikoterapi konusunda eğitim almış psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikiyatristler ve aile danışmanlarınca uygulanmaktadır.
EMDR Temel Eğitimi ve EMDR Çocuk ve Ergen Temel Eğitimi iki düzeyden oluşur. Yetişkinlerle çalışmak isteyenler I. Düzey Temel Eğitimini aldıktan sonra uygulama yapabilirler.
BDT, bireylere kendi düşünce ve davranışlarını etkileyerek duygusal durumlarını kontrol etme becerileri kazandırarak, psikolojik rahatlama ve daha iyi bir yaşam kalitesi elde etmelerine yardımcı olur. Terapist, bireyin özel ihtiyaçlarına ve hedeflerine yönelik olarak terapi sürecini kişiselleştirir.
Psikolog unvanına sahip olabilmek için sertifikalı psikoloji eğitimleri sertifikaları tek başına yeterli değildir. Ancak Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul gören 4 yıllık psikoloji lisans programlarından mezun olan öğrenciler psikolog olarak kabul edilir.
Özetle bilişsel davranışçı terapi sıkıntı yaratan belirtileri hedef alan, sıkıntıyı azaltmayı, düşünce biçimlerini yeniden gözden geçirmeyi ve sorun çözmede yardımcı olacak yeni stratejiler öğretmeyi amaçlayan etkililiğini araştırmalarla gösterilmiş bir psikoterapi türüdür.
Bilişsel Davranışçı Terapi, genelde 5-14 yaş aralığındaki çocuklarla uygulanır.
Bilişsel davranışçı terapi (BDT) kişinin düşünce yapısında, algısında, olayları yorumlayış şeklinde, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirlediği kuramına dayanır.
Terapist Nasıl Olunur? Terapist olmak için 4 yıllık lisans programı olan psikoloji bölümünden mezun olmak gerekiyor. Psikoterapi eğitimi veren özel kurumlara başvurarak sertifika almak mümkündür.
Terapist olmak için üniversitede Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden eğitim alınmalıdır. Terapist olarak görev yapan kişiler, danışanların ruh sağlıklarının dengelenmesi için psikolojik destek verir. Gerekli durumlarda danışanları psikiyatriste ya da psikoloğa yönlendirebilir.
Üniversitelerin Psikoloji ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programlarından mezun olunması gerekir. Bunların dışında, belirli bölümlerden mezun olan kişiler de çeşitli eğitimler sayesinde Terapist olabilir. Sonrasında, yüksek lisans programlarına devam edebilirler.
Aaron Temkin Beck (18 Temmuz 1921 - 1 Kasım 2021), Amerikalı psikiyatr. Bilişsel davranışçı terapinin kurucusu olarak kabul edilmektedir.
Psikoterapist olabilmek için üniversitelerin Tıp Bölümü'nden mezun olmak ve psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi almak gerekmektedir. Psikoloji ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunu olan kişiler de Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yaparak psikoterapist olabilir.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), insan davranışını etkileyen düşüncelerin ve inançların nasıl değiştirilebileceği üzerine odaklanan bir terapi yöntemidir. BDT, birçok psikolojik rahatsızlığın tedavisinde kullanılan, kanıta dayalı bir tedavi şeklidir.
M. Hakan Turkcapar - Head of Department of Psychology - Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi | LinkedIn.
Kabul ve kararlılık terapisi (ACT), olumsuz düşünceler, duygular, semptomlar veya koşullarla başa çıkmanın bir yolu olarak kabullenmeyi vurgulayan bir psikoterapi türüdür. Aynı zamanda, değerlerinizi veya hedeflerinizi destekleyen sağlıklı, yapıcı faaliyetlere olan bağlılığın artmasını da teşvik eder.
EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR? Psikoloji, Tıp, PDR, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi alanlarının mezunları ve son sınıf öğrencileri eğitime katılabilir. Aile Danışmanlığı Eğitimi almış olanlar da katılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri