En sık kullanılan sınıf olan B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonet için geçerli olurken B1 dört tekerlekli motosiklet kullanmaya uygundur. BE ise römorklu otomobil ve kamyonet kullanımına uygundur.
BE Sınıfı Ehliyet
Otomobil ve römorklu yük taşımacılığı yapanlara verilen ehliyet türüdür. BE sınıfı ehliyet yaş sınırı 18'dir. BE sınıfı ehliyet alma koşulu, B sınıfı ehliyete sahip olmaktır. “BE ehliyet sınıfı hangi araçları kullanır?” sorusunun yanıtı ise BE'ye ek olarak M, B1, B ve F sınıfı araçlardır.
BE Sınıfı Ehliyet Fiyatları
Bunun karşılığı ise 280 TL olarak düzenlenmiştir. Ödenmesi gereken son etap hizmet bedeli olmaktadır. Onun için belirlenen miktar 65 TL'dir. Totalde BE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak için yatırılması gereken bedel 2.208.70 TL olacaktır.
Ehliyet Almak İçin Yaş Şartları
M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21. D ve DE ehliyet sınıfları için istenen minimum yaş sınırı 24.
İlgili 23 soru bulundu
750kg altı çekme karavanlar için B sınıfı ehliyet yeterli. 750kg üstü çekme karavanlar için BE, CE ya da DE sınıfı ehliyet gerekli. Motokaravanlar için kamyon olarak geçmiyorsa B sınıfı yeterlidir. Araç kamyon sınıfında ise C sınıfı yani kamyon ehliyeti gereklidir.
Forklift ehliyeti, G sınıfı ehliyete dahildir. G sınıfı ehliyet, yalnızca iş makinaları kullanabilmek adına alınan sürücü belgesine verilen isimdir. Forklift operatörü ehliyetini alan kişiler iş makinalarını, kapalı ya da açık alanlarda, şantiye ve depo içinde yasal olarak kullanabilme hakkına sahiptirler.
B sınıfı ehliyet ile kullanılamayacak araçlar; 125 cc ye kadar, 35 kw'a kadar veya 35 kw'yi geçen motosiklet araçlar (A1, A2, A) Römorklu otomobil ve kamyonet (BE sınıfıdır, BE sınıfı için B sınıfı ehliyet tecrübesi aranır)
B sınıfı ehliyeti otomobil ve kamyonet kullanımını sağlayan ehliyet sınıfıdır. Otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen sürücü adayları B sınıfı ehliyete başvurmalıdır. B sınıf ehliyete sahip olanlar aynı zamanda M, B1 ve F sınıfındaki tüm araçları kullanma yetkisine sahiptir.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
B sınıfı ehliyetten CE sınıfı ehliyete geçiş yaparken C sınıfı bir ehliyetinizin olması gerekmektedir. Bu anlamda B sınıfı ehliyeti olan insanlar 21 yaşını tamamlayınca C sınıfı ehliyete geçiş yaparlar. Ardından da C sınıfından CE sınıfı sürücü belgesi alabilmektedirler.
M ehliyet, küçük tip motosikletler için kullanılan ehliyet olarak bilinmekte. Karayollarının belirlemiş olduğu bu sınıfa MOPED ismi verilmekte. M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletler için verilmektedir. Burada asgari yaş sınırı 16'dır.
Tır kullanabilmek için ise C sınıfı ehliyet aldıktan sonra CE sınıfı ehliyet almanız gerekiyor. C sınıfı ehliyet için Römork takılmamış bir çekici ile eğitim alarak sınava girmeniz gerekiyor. CE sınıfı ehliyet alırken ise aynı aracı arkasına takılan bir Römork ile birlikte kullanabilmelisiniz.
Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır. B sınıfı ehliyet, ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfıdır. B sınıfı ehliyete sahip iseniz aşağıdaki sınıflara ait tüm araçları kullanma iznini elde edersiniz.
Mercedes - Benz / Vito / DİZEL OTOMOBİL RUHSATLI B EHLİYET KULLANIR VİP MERCEDES VİTO sahibinden.comda - 297728457.
Dönüştürdüğünüz veya satın aldığınız araç Ducato, Sprinter, İveco her ne ise içerisine eklediklerinizle birlikte toplamdaki ağırlığı 3500 Kilogramı aşmadığı sürece B sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz.
C Sınıfı Ehliyet Nedir? Kamyon, tır ve çekici gibi araçları kullanabilmek için gereken C sınıfı sürücü belgesi halk arasında kamyon ehliyeti olarak da biliniyor. C sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler aynı zamanda M, B, B1 ve F sınıfına giren araçları da kullanabiliyor.
Donanım haber sitesinde de transporterlerin de minibüs sınıfına girip yolcu sayısı 14+1'den daha fazla olmadığı sürece "B" sınıfında kullanılabileceği 24.08.2013'te bu forumda belirtilmiştir.
B Sınıf Sürücü Belgesi
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.
Yani 14 yolcuya kadar B sınıfı ehliyet kullanabiliyor. Arkanın çift teker olması bişey değiştirmiyor. koltuk sayısı 14 olan sprinteri kullanabilirsin. kendim volt kullandı 14+1.
C sınıfı ehliyete sahip olmak için istenen ilk şey B sınıfı ehliyeti almış olmaktır. C sınıfı ehliyet almak için kişilerin bir kursa kaydolması, yazılı sınava ve direksiyon sınavına girmesi gerekmektesonrasında ise C sınıfı ehliyet sahibi olabilmek için sadece direksiyon sınavına girilmesi yeterli.
2016 yılından önce alınan E Sınıfı ehliyetinizi 28.04.1997 tarihinden önce alanlar TIR (çekici) kullanabilirler. Bu tarihten sonra E alanlar TIR kullanmak için mutlaka CE sınıfı ehliyete baş vurvaları gerekir.
H sınıfı ehliyet yani diğer adıyla Engelli sürücü belgesi, engelli kişilerin özel tertibatlı araba ve motosiklet türü araçları kullanabilmesi için almaları gereken sürücü belgesidir. 17 yaşını dolduran her engelli birey, engel durumuna göre bu sürücü belgesini alabilir.
Lastik tekerli traktör kullanmaya izin veren ehliyet türü F tipi ehliyet olarak adlandırılmaktadır. F tipi ehliyet sahibi kişiler traktör haricinde, motorlu bisiklet yani moped kullanma hakkına da sahiptir.
G2 ehliyeti ile her saatte ve istediginiz yolda arac kullanabilirsiniz. Ama ticari araç kullanamazsınız ve alkol alamazsınız. Trafik cezası alırsanız, normalden biraz daha fazla olacaktır. Araç satın alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri