G sınıfı ehliyet, özel içerikli ehliyet türlerinden bir tanesidir. Bu ehliyete sahip kişiler iş makinesi türündeki motorlu araçları kullanabilmektedir. Yani iş makinesi kullanacak kişilerin alması gereken ehliyet türü budur.
Çalışma sahaları nerelerdir? Ekskavatör belgesi ehliyete işlenir mi?: Bu makina paletli ve lastikli olarak ikiye ayrılır. Ekskavatör paletli ise işlenmez, lastikli ise ehliyete işletilir.
18 yaşını dolduran, En az ilk okul mezunu olan, Operatör olmasında sağlık yönünden bir engelinin bulunmaması, Belirtilen maddelere göre sabıka kaydının bulunmayanlar kursumuza ekskavatör ehliyeti için başvuru yapıp gerekli olan eğitimi alarak sınava girerek bu operatörlük belgesini alabilir.
G sınıfı ehliyet almak isteyen her birey 18 yaşını bitirmiş olup 19 yaşından gün almış olmak ve 18 üstü yaş grubunda olunduğunda hiçbir sakınca olmadan ehliyet alıp iş makinesi kullanabilmektedir.
G sınıfı ehliyet kodlarına örnek olarak;
Ekskavatör ehliyeti kodu 105.04 dür. Beko Loder (Kanal Kazıma Makinesi) ehliyetinin kodu 105.02 dir.
İlgili 29 soru bulundu
C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.
İş makinesi kullanması gereken bireylerin alması gereken bir ehliyet türü olan G sınıfı belge, özel kapsamlı kategorilerden biridir. Bu ehliyet sınıfı ile iş makinesi türündeki bütün motorlu araçlar kullanılabilmektedir.
Ekskavatör Ehliyeti Fiyatı: 5000 TL. Loder Ehliyeti Fiyatı: 5000 TL. Beko Loder Ehliyeti Fiyatı: 5000 TL. Sınav Ücreti: 160 TL.
G sınıfı sürücü belgesi gerektiren iş makinalarını şöyle sıralayalım; forklift, kazıcı, greyder, kepçe, dozer, silindir, transporter.
Bu ehliyet türünü almak için deneyim ve tecrübe şartı aranmamaktadır. Yani kişinin önceden başka bir ehliyeti olmasa bile, G sınıfı ehliyet almasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. G sınıfı ehliyet almak isteyen kişinin kanuni yaş sınırı şartını karşılaması yeterlidir.
eleman.net verilerine göre, Ekskavatör Operatörü 2023 yılında ortalama 27.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ekskavatör Operatörü , Temmuz 2023 yılında ortalama 27.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.000 TL maaş alıyordu.
Kepçe operatörü olmak için SRC belgesi, G sınıfı ehliyet Beko Loder Kepçe Ehliyeti Operatörlük Belgesi, Psikoteknik Raporu almak gerekir. Eğitimler ve belgeler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki verilen kurum ve kuruluşlardan alınan dersler ve girilen sınavdan sonra alınır.
CEVAP: Hayır hangi tür iş makinesi operatörlük belgesi alınmış ise o tür iş makinesi kullanılır. SORU: Ben Forklift belgesi almak istiyorum ama benim ehliyetim olmadan bu belgeyi alabilir miyim? CEVAP: Ehliyetiniz olmadan bu belgeyi alabilirsiniz.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
İş makineleri için gerekli olan ehliyet sınıfı G sınıfıdır. Ekskavatör iş makinesi için de G sınıfı ehliyet sahibi olmak gerekmektedir. Böylelikle iş makinesi ehliyet ya da operatörlük belgesi veren bir kurumdan alacağınız belgeyi G sınıfı ehliyetinize iş makinesi koduyla birlikte işletebilirsiniz.
Kazıcı Yükleyici Kepçe ehliyeti Bekoloder ehliyeti iş makinesi kullanmak için alınması gereken belge olup kazıcı yükleyici ehliyeti sadece bekoloder iş makinesini kullanabilir. Örneğin Beko loder ehliyeti ile ekskavatör kullanılamaz.
G sınıfı ehliyeti, özel içeriğe sahip olan ehliyet türleri arasında yer alır. Bu ehliyete sahip olan kişiler ise, iş makinesi türündeki çeşitli motorlu araçları kullanabilir. Yani bir iş makinesi kullanacak olan kişilerin alması gereken ehliyet türü G sınıfı ehliyet türüdür.
Çok sayıda kişi E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanabilir veya E ehliyet hangi araçları kullanır sorularına cevap arıyor. E sınıfı ehliyet sahipleri, otobüs, kamyon, kamyonet ve otomobil kullanabiliyor.
D sınıfı ehliyet, otobüs ve minibüs kullanmak isteyen kişilerin alması gereken ehliyet türüdür. Bu ehliyet türünün içeriği sadece otobüslerde oluşmamakla birlikte, aslen otobüs kullanmak isteyenlerin D ehliyeti alması zorunludur.
Jcb Operatörü Olmak İçin Gerekenler
G sınıfı ehliyete sahip olan herkes Jcb operatörü olabilir. G sınıfı ehliyeti alabilmek için; 18 yaşını doldurmuş olmak, En az ilkokul mezunu olmak.
Bu belgeyi almak için kursiyer 40 soruluk İş Makinesi Motor sınavına tabi olur. Başarılı olması halinde iş makinası ile direksiyon sınavına girer ve bu sınavda da başarı göstermesi halinde İş Makinesi Operatörlük Belgesi almaya hak kazanır.
C sınıfı ehliyete sahip olmak isteyenlerin öncelikle bir sürücü kursuna kayıt olması gerekmektedir. Sürücü kursu fiyatları şehirden şehre, hatta kurstan kursa genellikle değişmekle birlikte, ortalama olarak 2021 C sınıfı ehliyeti sürücü kursu fiyatları 2.390 TL civarındadır.
M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yılda bir değişecek, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir.
BE Sınıfı Ehliyet
Otomobil ve römorklu yük taşımacılığı yapanlara verilen ehliyet türüdür. BE sınıfı ehliyet yaş sınırı 18'dir. BE sınıfı ehliyet alma koşulu, B sınıfı ehliyete sahip olmaktır.
Forklift ehliyetine sahip olabilmek için bireylerin 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. 18 yaşını doldurup 19 yaşından gün almaya başlayan her aday forklift ehliyeti için kurslara başvuruda bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri