Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir,daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde, tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
Gün içerisinde 15 ile 20 defa net hareketi hissetmek, bebeğin sağlıklı bir şekilde geliştiğini büyük oranda ifade etmektedir. Bebeğin çok fazla hareket etmesi, ilerleyen zamanlarda hiperaktif bir çocuğa sahip olunacağı anlamına gelmez. Aynı şekilde az hareket eden bebeğin de sorunlu bir bebek olacağı anlamını doğurmaz.
Anne karnındaki bebeğin ilk hareketi daha 8. haftada başlasa da, anne adayı bunu daha geç hisseder. İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir.
Ortada dolaşan söylentilere göre, anne karnında çok hareket eden bir bebeğin, ileride hiperaktif olması bilgisinin doğruluğu ispatlanmamıştır. Aynı zamanda, bazı söylentilerin aksine, bebek hareketleri ile cinsiyetinin de herhangi bir bağlantısı yoktur.
Anne adayları, bebek hareketlerini genellikle 16 ile 20. hamilelik haftaları arasında hissederler.
İlgili 25 soru bulundu
Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir,daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde, tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
Hamilelikte karın sertliği sürecin neredeyse olmazsa olmazıdır. Gebeliğin bir belirtisidir ve geçicidir. Hamilelikte karın sertleşmesi ve ağrı genellikle birlikte görülür. Tüm bunlar doğaldır ve gebelik sona erdiğinde hızla normale dönecektir.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Uzmanlar, hamileliğin ilk zamanları bu tekmeleri refleks olarak tanımlarlar. Yani beyinden geçmeyen fakat vücudun ihtiyacından doğan hareketler size tekme olarak yansıyabilir. Fakat bebekler ilerleyen zamanlarda anneyle oluşturduğu duygusal bağ ve gelişim sürecine göre anne karnındayken mesajlar da verebilir.
3- Hamilelikte ilk hangi cinsiyet hareket eder? Bebeklerin hepsi aynı haftalarda hareket eder. Erkek bebek daha erken hareket eder diye bir şey yoktur.
Birinci haftadan itibaren elastik olan rahim, tüm gün sarılma ve masaj gibi hareketlerin hissedilmesinin gelişimini sağlar. Kucaklanma ve sarılma duyusu ile bebek vücudunu kıvrık pozisyona getirir, ellerini orta hatta birleştirir. Parmaklarını emer ve bu şekilde kendini güvende hisseder.
Gebelik testi pozitif çıksa da tam olarak sevinmeniz ve bunun sağlıklı bir gebelik olduğundan emin olmanız için ultrasonda gebelik kesesinin görülmesi ve kalp atışlarının duyulması beklenmelidir.
Bu dönemde rüya görülmez. Bebeğin uykusunun bu evresinde fetus beyni gelişme ve bilgilerin işlenmesini sağlar. Bebeklerin anne karnında uyuması NST (Non stres test) sırasında da tespit edilmektedir. Bebek uyku sırasında non reaktif bir patern sergilemektedir.
Gebelikte özellikle klasik müzik dinlemek, anne karnındaki bebeğin gevşemesi ve yatışmasını sağlar. Bebek doğduktan sonra da klasik müzik dinlediğinde kendini anne karnındaki gibi güvende hissedecektir. Bu da onun sakinleşmesine yardımcı olacaktır.
Annenin karnı tokken veya anne çikolata veya tatlı yediğinde bebek hareketlerinde artma hissedilir.
33 haftalık bebek ultrason görüntüsünde yüz hatlarının belirginleştiği, anne karnındaki yerinin daraldığı ve boy ve kilosunun arttığı dikkati çekecektir. Bebek hareket halinde veya uyurken görüntülenebilmektedir. 33 haftalık bebeğin boyu ortalama olarak 43-44 santim, 33 haftalık bebeğin kilosu ise 1900-2000 gramdır.
Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir, daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde ,tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
Bebek hareketleri ilk hamilelikte 19-21. haftalar arasında ve sonraki gebeliklerde daha erken hissedilmeye başlanır .
Bebeğinizin hareketlerini ortalama 18-20 haftalar arasında tam hissedebilirsiniz. Bu hareketler ilk bebeğiniz ise 20. haftayı bulabilir. Fakat ikinci veya daha fazla olan bir gebelik ise bebeğin hareketlerini 16. haftada rahatlıkla hissedersiniz. Bebeğiniz günde ortalama 150-200 defa hareket eder.
Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
31 Hafta. Bebek 41 cm ve 1.600 gr dır. Bu haftaya kadar hızlı büyüyen bebeğin büyümesi biraz yavaşlar.
Hamilelikte ultrason yöntemi ile bebeğin tahmini olarak ağırlığı hesaplanabilmektedir. Burada yapılan gerçek br ağırlık ölçümü değildir, ultrason cihazı veya başka bir cihazla bebeğin ağırlığını tartı gibi gerçek anlamda ölçmek mümkün değildir.
Sürekli Sabit Şekilde Oturmaktan Kaçının
Bu sorunun şu ana kadarki bilimsel cevabı; hayır. Yapılan araştırmalar, bilgisayar tarafından yayılan dalgaların, hamilelik süresince bebeğe herhangi bir zarar vermediğini ortaya koymuş durumda.
Gebelik döneminde karın sertleşmesi rahmin ve bebeğin büyümesiyle birlikte karın bölgesinin genişlemeye çalışmasının etkisiyle olur. Bazı kadınlarda karında sertleşme daha az olurken bazılarında daha çok olabilir. Karın sertleşmesi ve sertleşmeyle birlikte oluşan gerginlik, hamilelikte beklenen bir durumdur.
Yine ilk aylarda rahim duvarı belirgin şekilde kalın ve serttir ama gebelik ilerledikçe rahim sıkılık ve direncini kaybederek yumuşak, ince bir kas kesesine dönüşür. Son aylarda bu incelme sayesinde rahatlıkla bebeğinizi dışarıdan hissedebileceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri