(9) Çalışma süreleri ve izinler: İnfaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarının, zorunlu hâller dışında, günde sekiz saat çalışmaları ve haftada iki gün tatil yapmaları esastır.
Güvenlik ve gözetim servisimizde; 7 İnfaz ve Koruma Başmemuru ile 180 İnfaz ve Koruma Memurumuz sabit vardiya ve 4'lü vardiya şeklinde görev yapmaktadır. Sabit vardiya haftaiçi 08.00 - 17.00 saatleri arasında, 4'lü vardiya ise 24 saat usulünde 08.00'de başlayıp ertesi gün 08.00 saatleri arasında görev almaktadır.
Ani müdahale biriminde çalışanlar sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında çalışırlar ve hafta sonu tatil yaparlar. Ancak diğer birimlerde çalışanlar vardiya/nöbet usulü çalışırlar. 12 saat gündüz vardiyasında çalışan bir infaz koruma memuru 24 saat dinlenir.
Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan vardiya da çalışan infaz ve koruma memurları genelde 4 vardiya halinde çalışır. Bu vardiyalar A,B,C,D gibi harfli yada 1,2,3,4 gibi sayılı isimlerle anılır. Vardiya personeli 12 saat görev yapar. Vardiya da ki memurlar 12 saat gündüz ve 12 saat gece olmak üzere iki türlü çalışırlar.
İnfaz ve Koruma Memurları, mahkumların hapishanede tutuldukları süre boyunca onların davranışlarını gözlemlerler ve mahkumların rehabilitasyonu için gerekli programları uygularlar. Bu programlar, mesleki eğitim, kişisel gelişim, sağlık, madde bağımlılığı tedavisi ve diğer rehabilitasyon programlarını içerir.
İlgili 31 soru bulundu
(9) Çalışma süreleri ve izinler: İnfaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarının, zorunlu hâller dışında, günde sekiz saat çalışmaları ve haftada iki gün tatil yapmaları esastır. (10) Çalışma saatleri ve tatil günleri hazırlanan vardiya çizelgesinde gösterilir.
Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukluevleri Personeli Eğitim Merkezi'nde gardiyan adaylarına en az 5 ay süren bir mesleki eğitim verilmektedir. Eğitimlerini tamamlayan infaz koruma memurları görevlerine başlayabilmektedirler.
Hükümlüler görüşebilecekleri yakınlarından bir veya birden fazla kişi ile haftada bir kez ve bir telefon numarasıyla bağlantı kurarak kesintisiz görüşme yapabilir. Herhangi bir nedenle görüşme gerçekleşememişse daha önceden bildirilen numaralardan bir diğeriyle görüşebilir.
eleman.net verilerine göre, Gardiyan 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 25.500 TL maaş alıyor. Gardiyan, 2024 yılında en düşük 24.500 TL alırken, en yüksek 32.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Gardiyan, Temmuz 2023 yılında ortalama 18.000 TL maaş alıyordu.
Bu konuya ek olarak lise mezunu gardiyan maaşı ve üniversite mezunu gardiyan maaşı işe ilk başlanıldığı zamanlarda ortalama olarak 24.500 TL ile başlayıp rakamın 32.861 TL'ye kadar çıkar.
Yıllık izin: Madde 102-(Değişik:31/07/1970-1327/46 md.) Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.
Tutuklu ve hükümlülerin arasındaki anlaşmazlıkların çözümü, insani şartlar altında yaşamasını sağlama gibi temel görevleri vardır. İnfaz ve koruma memuru, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerle cezaevi yönetimi arasında bir köprü görevindedir.
10. İnfaz koruma başmemurları ile memurlarına (ceza ve tutukevleri dışında demirbaşa kayıtlı veya zati silahlarını taşıyabilirler), 11.
Yeni başlayan gardiyan maaşı 2024 yılında şu şekildedir: Yeni başlayan gardiyan maaşları 30.000 TL-35.000 TL aralığındadır.
Türkiye'de gardiyanlık
İstanbul, Ankara, Denizli, Erzurum ve Kahramanmaraş'ta bulunan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezlerinde 3 ay teorik 2 ay uygulamalı eğitime tabi tutularak kadrolu ya da sözleşmeli olarak istihdam edilirler.
Gardiyan için iş imkanları cezaevleri ve ıslahevleridir. Cezaevlerinde ve ıslah evlerinde çalışan gardiyanlar vardiyalı bir şekilde çalışırlar.
Türkiye'de aylık brüt maaşları, yeni başlayan bir infaz ve koruma memuru için ortalama olarak 15.000 TL ile 20.000 TL arasında değişebilir. Deneyimli ve unvan sahibi infaz ve koruma memurlarının maaşları ise 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, İnfaz ve Koruma Memuru maaşı aylık ortalama 35.200 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük İnfaz ve Koruma Memuru maaşı 28.200 TL iken, en yüksek ise 67.800 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde fedakârca görev yapan infaz ve koruma memurlarının beşinci derece üzerine yükseltilemeyen kadroları bakımından, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle üçüncü ve dördüncü dereceye yükseltilme imkânı sağlanmıştır.
6) Beden hareket ve fonksiyonlarını bozup bozmadığına bakılmaksızın aşağıdaki tanılarda olan kişiler infaz ve koruma memuru olamaz: a) Kemik, kas ve diğer dokuların içindeki yabancı cisimler. b) Tekrarlayan eklem çıkıkları. c) Eklem enfeksiyonlarına veya yanıklara sekonder sekeller, eklem yapışıklıkları.
İnfaz ve koruma memuru, cezaevi ve ıslahevlerinde bulunan kişilerin düzen ve disiplininden sorumludur. Tutuklu ve hükümlülerin denetimi ve cezaevinin düzenini infaz ve koruma memuru sağlar.
"Ceza infaz kurumlarında çalışan bütün personeli kapsayacak şekilde beş yılı geçmemek üzere çalıştığı her bir yıl için 90 gün prim ödeme gün sayısı eklenecek. Yani fiili hizmet zammıyla, 20 yıl çalışan bir personel 25 yıl çalışmış sayılacak.
g) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 05.02.2021 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak; Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (ceza infaz kurumu kâtibi) 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, b)Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 16/07/2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri