Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
37. gebelik haftasında bebeğiniz büyümeye devam eder. Organların etrafındaki derinin alt tarafı ve bazı kaslar yağlanmaya devam eder. Bu yağ birikimi sayesinde, bebeğinizin doğduğunda sıcaklık kontrolü sağlamasında ve hayatta kalmasına yardımcı olacaktır. Bebeğiniz günde neredeyse 30 grama yakın ağırlık kazanmaktadır.
35 Haftalık Bebek Gelişimi
Karaciğer, böbrekler ve birçok organın gelişimi önemli ölçüde tamamlanmıştır. Akciğerleri gelişmeye devam etmektedir. Her hafta olduğu gibi bu hafta da bebeğiniz yağ depolamaya devam etmektedir. Her hafta yaklaşık olarak 200 gr daha almaktadır.
Ayrıca, hamilelikte 30. haftadan sonra bebeğiniz her hafta yarım kilo almaya başlayacaktır.
Hamilelik sırasında bebeğe kilo aldırmak amacıyla tüketilen besinlerin en başında et ve et ürünleri gelmektedir. Gerek kırmızı et gerekse de beyaz et olsun barındırdıkları protein değerleri bakımından oldukça zengindir. Bu da bebeklerin kilo almasına ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Hafta Bebek Kilosu. Gebeliğin 37. haftasında bebeğin baş popo mesafesinin uzunluğu ortalama olarak 33-34 santimetredir. Baş topuk mesafesi ise 48 santimetre civarındadır. Bu dönemdeki bir bebeğin vücut ağırlığı ise yaklaşık olarak 2,9-3 kilogram civarındadır.
36 Haftalık Bebek Ultrason Görüntüsü Nasıldır? 36 haftalık anne karnındaki bebek bir marul büyüklüğüne ulaşmıştır. Uzunluğu ortalama olarak 47-48 cm'dir. Ağırlığı ise 2600-2700 gr civarlarındadır.
32. haftada bebeğin kilosu yaklaşık olarak 1,8-2 kilogram arasında değişkenlik gösterir.
Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gün'dür. 4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.
33. hafta bebek kilosu yaklaşık olarak 2100 gram civarındadır. Yapılan tetkiklerde bebeğin bu dönemdeki ortalama baş popo mesafesi 30,2 santimetredir. Baş topuk mesafesinin ultrasonografi sırasında değerlendirilmesi halinde ise bebeğin boyu ortalama olarak 42-43 santimetre civarında tespit edilir.
Hamilelikte ultrason yöntemi ile bebeğin tahmini olarak ağırlığı hesaplanabilmektedir. Burada yapılan gerçek br ağırlık ölçümü değildir, ultrason cihazı veya başka bir cihazla bebeğin ağırlığını tartı gibi gerçek anlamda ölçmek mümkün değildir.
' sorusu, anne adayları tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. NST'yi yapabilmek için gebeliğin 3. trimestere girmiş olması gerekir. NST testi genellikle 32. haftadan sonra yapılmakla beraber yüksek riskli gebeliklerde 26-28. haftalarda da yapılabilir.
38 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüsü
Yaklaşık olarak bir karpuz büyüklüğünde olan bebeğiniz bu hafta itibariyle yaklaşık 47-50 cm boyunda ve 3000 gram civarındadır. Bunlar ortalama değerlerdir ve bebeğin cinsiyetine, genetik yapısına göre her hamilelikte bebeğin boy ve kilosunun ilerleyişi farklı olabilir.
Hamileliğinizin bu son haftalarından bebeğinizin boyutlarında pek fazla bir değişiklik olmaz ancak hamileliğin son bir ya da iki haftasında bebeğiniz kilo almayı sürdürür. 38 haftalık hamilelik ve devamındaki süreçte bebeğiniz günde yaklaşık olarak 25-30 gram almaya devam eder.
36 hafta hamilelikte bebeğin kilosu 2,5 – 3 kg. arasındadır. 36 hafta hamilelikte bebeğin boyu ise ortalama 44-48 cm. arasında değişebilmektedir.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Zamanında doğmuş normal bebeğin boyu, yaklaşık 50 cm'dir. Ama 48-52 cm arası normal kabul ediliyor.
Eğer bebeğin geliş anomalisi yoksa, kilosu iri bebek değilse (4.5 kg ve üzerinde) baş gelişi ise, annenin pelvis kanalı dar değilse, doğum esnasında bebeğin kalp atımları düşmüyorsa (fetal distress) doğum şekli normal doğum olmalıdır.
Yaşamın ilk yılında ortalama kilo alımı şöyledir: 1-2-3 ay: 750 gr/ay, 4-5-6 ay: 600 gr/ay, 7-8-9 ay: 450 gr/ay, 10-11-12 ay: 200 gr/ay.
31 Hafta. Bebek 41 cm ve 1.600 gr dır.
34 hafta hamilelikte anne karnındaki bebek bir ananas büyüklüğüne ulaşmış durumdadır. Uzunluğu 44-46 cm civarlarındadır. Ağırlığı ise ortalama olarak 2100-2200 gr'dır. Cinsiyete göre kilo ve uzunluk farkı değişebilmektedir.
Anne karnında hareketli olan bebeğin ultrason görüntülemelerinde farklı pozisyonlarda görüntülenmesi mümkündür. 32 haftalık bebeğin boyu ortalama olarak 42-43 santimdir. 32 haftalık bebeğin kilosu ise yaklaşık 1700 grama ulaşmıştır.
İri Bebek (Makrozomi): Genellikle gebelik takibi sırasında belli olsa da özellikle doğuma yakın son haftalarda bebeğin kilosu 4 kg ve üzeri olduğunda bebek, iri bebek olarak tanımlanır ve normal doğumda çıkış esnasında hem anne hem de bebek zarar görmesin diye sezaryen tercih edilebilir.
Gebeliğin 35. haftasında bebeğin boyutları neredeyse bir kavun büyüklüğündedir. Ağırlığı 2,4-2,5 kg arasında değişen bebeğin ortalama uzunluğu ise 45 santimetredir.
Daha hiç görmediğiniz, sesini bile duymadığınız minik yavrunuzun varlığını ilk hissetmeye başladığınız anlar hamilelik döneminin en heyecanlı zamanlarıdır. Bebeğiniz varlığını ilk aylardan size hissettirmek için bazı tepkimeler verir. Bu da genellikle bebeğin karın içinde pıt pıt atması ile ilk olarak ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri