d) (M) notu; öğrencinin daha önce almış olduğu ve denklikleri kabul edilerek en az ders yüküne sayılan dersler için ve ilgili Fakülte Dekanlığı ve Yüksekokul Müdürlüğünün önerisi üzerine, Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile muaf olunan dersler için verilir.
Ayrıca harf notlarından;
B: Kredisiz dersler için başarılı, K: Kredisiz dersler için kalır, D: Devamsız, G: Girmedi, M: Muaf, S: Süren çalışma, E: Eksik olarak tanımlanır.
Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir. FF harf notunun rakamsal aralığı ise 49 ve altıdır.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
İlgili 43 soru bulundu
Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır.
DC / 50 - 59 / 1.5 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD / 40 - 49 / 1.0 / Başarısız.
Fakültemizde derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartlarında “Z” harfi görünür. Bu not “FF” notu ile eş değerdir. Bir dersten devamsızlıktan kalan öğrenci bu dersin final, bütünleme ve tek ders sınavına giremez; ancak bu dersi yaz okulundan alabilir.
S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir. EX (muaf) notu, müfredatlarda yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir.
Bu durumda AA harf notu, 90 ile 100 puan arasını kapsar. Bu harf notuna sahip olmak her öğrencinin hayalidir. Bunun dışında 89 ile 85 arası puanların harf notu karşılığı BA, 84 ile 80 arası BB, 79 ile 75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64 ile 60 arası DD ve 49 altı FF olarak ifade edilir.
Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
b) G (geçti) notu kredisiz derslerden veya sadece başarılı/başarısız şeklinde değerlendirilen derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. G notu ortalama hesaplarına katılmaz.
Genel not ortalaması birinci sınıfın sonunda 1,50-1,99 olan, ikinci sınıfın sonunda 1,70-1,99 olan, üçüncü sınıfın sonunda 1,80-1,99 arasında olan öğrenciler koşullu başarılı olarak bir üst sınıfa geçebilirler. Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler.
c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir. Öğrencinin o dersten başarılı sayılması için; mezuniyet anında AGNO'sunun en az 2,00 olması gerekir.
35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir. Ancak bu durumda bütünleme sınavından alınan son başarı notu geçerli olacaktır.
Sol notası, G harfi olarak adlandırılır. La notası, A harfi ile adlandırılır. Si notası, B harfi ile adlandırılır.
Örneğin, 90-100 arası A iken, 90-92 arası A-, veya 97-100 arası A+ olması ortalamada dengeleri değiştirebilmektedir. Her kurumun + ve – harf notu sistemini tanımadığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri