Bebeğimize Ne Zaman Avokado Vermeye Başlayabiliriz? Bebeğe 6 aylık iken avokado verilebilir. Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz. Bebeğe ilk ek gıda avokado verileceğinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus başka bir besinle karıştırmadan sade avokadonun verilmesidir. Bebeğe avokado aç karnına ve olabildiğince az miktarda verilmelidir.
Bebeği ek gıdaya başlayan birçok anne de hem faydaları hem de yumuşak yapısı sebebiyle bebeklerin kaçıncı ayda avokado yiyebileceklerini merak ediyor. Uzmanlar, 6. ayda bebeklerin menüsüne avokado eklenebileceğini belirtiyor.
Bebek avokadolar da diğer çekirdekli türler gibi tüketilebilir yani ikiye bölündükten sonra kabuğundan kazıyarak, püre yaparak ya da dilimleyerek yiyebilirsiniz. Bu türün güzel yanı ise kabuğuyla birlikte de tüketilebiliyor olmasıdır.
4-6 aylık bebeklere günlük 2 ila 4 yemek kaşığı, 6-8 aylıklar bebeklere 4 ila 6 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeklere ise 4 ila 8 yemek kaşığı avokado verebilirsiniz (6).
İlgili 40 soru bulundu
Bebeğimize Ne Zaman Avokado Vermeye Başlayabiliriz? Bebeğe 6 aylık iken avokado verilebilir. Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar. Gazdan uzak, keyifli uykular için bebeklere avokado verilebilir.
Doymamış yağlar açısından da zengin bir besin kaynağı olan avokado, bu sayede bebeğinizin göz ve beyin sağlığına da iyi gelir. Avokadonun faydaları arasında mide ve bağırsakları rahatlatması, hazmı ve sindirimi kolaylaştırması da vardır.
Avokadonun bebeklere faydası nedir? İçinde vitamin, protein, doğal yağ, folat, lif, potasyum, E vitamini, demir ve antioksidan gibi sayısız yarar bulunan avokado pişirmeye gerek yoktur ve bebekler için ideal bir meyvedir. Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için destek sağlar.
İçeriğindeki sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen avokadonun, hamile ve emziren kadınlar tarafından tüketiminin uygun olmadığı belirtiliyor.
Avokadonun Osmanlı serüveni, 1730 Eylül ayında patlak veren Patrona Halil Ayaklanması sırasında son bulmuştur. İsyancılardan bazıları avokadonun “timsah ile ağacın ciması ile yetiştiği” dedikodusunu ve mekruh olduğunu yaymışlardır. Bu olay, Osmanlı'da avokado üretimini sona erdirmiştir.
Yapılışı Ufak bir tencere ya da cezveye su ve irmiği koyun, irmik suyunu iyice çekip yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Yaklaşık 5-7dk arası sürer) Daha sonra ocağı kapatın, ılımasını bekleyin, içine çatalla ezdiğiniz avokaduyu ve rendelediğiniz armutu ekleyin. Afiyet olsun..
Bebeklerin 5 aylık olması ile beraber artık birtakım meyveleri ek gıda olarak tüketmesi mümkün. Hatta bunun sağlıklı bir süreç altında düzenli olarak gerçekleşmesinin önemli olduğunu ifade etmek gerekir. Özellikle elma, armut, şeftali, kayısı, nektari ve üzüm gibi pek çok meyve türlü tüketebilirler.
Avokado aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri de içermektedir. İşte tüm bu vitamin ve mineraller bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Bebekler 5 aydan itibaren anne sütünün yanı sıra püreler, meyve suları veya ezilmiş sebzeler tüketmeye başlayabilir. Özellikle 5 aylık bebeklerin yoğurt ve patates tüketmeleri de önerilmektedir. Hazmı kolay yiyeceklerin tercih edilmesi bebeğin gaz veya sindirim sorunu yaşamasını önlemektedir.
Bebeklerin kilo almasını sağlayacak sağlıklı besinler şunlardır; Avokado: Bebeklere kilo aldıran yiyeceklerin başında yer alan avokado, mineral ve vitamin içeriği bakımından yüksek bir besindir. Doymamış yağ kaynağı olduğu için bebeklerin beyin ve sinir gelişimine çok önemli bir katkıda bulunuyor.
Hem anneye hem de bebeğine onlarca faydası sıralanan bir meyvedir. Besleyici özellikleri, anne sütünü artıran vücut fonksiyonlarını destekler. Bir anne avokado tüketerek hem kendi hem de bebeğinin sağlığı için önemli bir destek sağlamış olur. Emziren bir anne, günde neredeyse 24 saat süt üretmek zorundadır.
Avokadoyu parçalar halinde, püre olarak ya da yarım olarak buzlukta saklayabilirsin. Ancak her zaman dikkat etmen gereken bir şey var. Buzluğa koymadan önce eğer parçalar halinde saklayacaksan üstüne limon suyu sıkmak ve kapalı bir kapta ya da buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde saklamak.
Lif, diyet programlarına katkı sağlar ve kendinizi uzun süre daha iyi hissetmenize yardımcı olur. · Çoğu meyve çeşidinden farklı olarak şekersiz yapısı ile diyetler için ideal bir meyvedir. · Avokadonun kremsi yapısı kolay emilim sağlar ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Fazla tüketmek; ciltte ve ağız içinde kaşıntı, kızarıklık gibi tepkilere yol açabilmektedir. Üst solunum yolları enfeksiyonu geçiren kişilerin dikkatli şekilde tüketmesi önerilmektedir.. Kolesterol veya karaciğer rahatsızlıkları sorunları olanların doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
Avokado çözünür ve çözünmez lifleri sayesinde sindirim sistemini sorunsuz şekilde çalıştırır. Bu tür lifler sindirim için çok önemlidir, çünkü dışkıyı toplarlar ve gıdanın bağırsak yoluyla düzgün geçişini sağlamaya yardımcı olurlar. Ayrıca, kabızlık ve ishal gibi sendromları azaltır .
Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri