Besinleri çeşitlendirmek, bebeğinin damak tadının gelişmesi açısından çok önemli. 6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
Bebeklerin ilk yıllarında büyümesi, gelişmesi için karbonhidrat ve yağa ihtiyaç duyar işte bu yüzden avokado içeriğinin zenginliği sayesinde bebekler için tercih edilebilen bir meyvedir. Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz.
Avokado aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri de içermektedir. İşte tüm bu vitamin ve mineraller bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Bebek avokadolar da diğer çekirdekli türler gibi tüketilebilir yani ikiye bölündükten sonra kabuğundan kazıyarak, püre yaparak ya da dilimleyerek yiyebilirsiniz. Bu türün güzel yanı ise kabuğuyla birlikte de tüketilebiliyor olmasıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Besinleri çeşitlendirmek, bebeğinin damak tadının gelişmesi açısından çok önemli. 6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
Oral avokado alerjisinin belirtileri şunlardır; ağızda kaşınma, boğazda kaşınma, ağız ve boğaz çevresinde şişlik.
Uzmanlar gün aşırı olacak şekilde avokadoyu yarım olarak tüketmenin daha faydalı olacağı kanaatini taşıyor. Ayrıca bir orta boy avokado, içerisinde taşıdığı 2 gram şekerle kan şekeri ihtiyacınızı da karşılamış oluyor.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Avokado hasattan sonra olgunlaşmak için etilen gazı üretir. Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır. Muz ve elma da avokadonun olgunlaşmasına destek olacaktır. Bir kese kağıdının içine elma ya da muz koyarak bekletin.
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar. Gazdan uzak, keyifli uykular için bebeklere avokado verilebilir.
Belki de en önemli maddemiz budur; çünkü avokadonun barındırdığı yağlar miniklerimizin bilişsel gelişimini destekliyor. Bebeklerde kabızlığı önler.
Çok yaygın olmamakla birlikte avokadoya karşı gelişen alerjiler nadir değildir. Avokado alerjisi ili şekilde gerçekleşebilir; oral alerjiniz olabilir veya lateks alerjiniz olabilir.
4. Sindirim sistemini de düzenleyen avokado, yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığa karşı doğal bir önlemdir.
Avokadolu bebek kahvaltısı hazırlanışı;
Öncelikle yarım olgun avokadoyu bir kap içerisinde iyice ezin. Ardından yumurta sarısını ekleyin ve aynı şekilde ezerek karıştırın. Daha sonra karışımın üzerine lor peynirini ekleyin. Eğer kıvamının koyu olduğunu fark ederseniz bir ya da iki yemek kaşığı ılık su ekleyebilirsiniz.
Avokado klimakterik bir meyvedir (muz da bir diğeri) bunun anlamı, meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur. Avokado yeşil olarak toplanır ve dondurucuda 3.3 ile 5.6 derecede saklanır ve son güzergahına ulaştırılır.
Avokado, bağırsakları yatıştırarak sindirime yardımcı olur. Avokado çözünür ve çözünmez lifleri sayesinde sindirim sistemini sorunsuz şekilde çalıştırır.
Avokado toplandığında serttir ve acı bir tada sahiptir, avokadoyu eve götürüp yemeniz tavsiye edilmemektedir. Evde oda sıcaklığında 3 ya da 5 gün arasında beklemelidir. Kavun ve muz gibi bir yapıda olan avokadonun yüzeyini ellediğinizde hafif içe bastırılabiliyorsa, yenecek kıvama gelmiştir demektir.
Kilo vermeye yardımcı bir özellik bu. Çünkü yediğiniz öğünün ardından uzun süre tok kalmanızı sağlar. Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz.
Bebeğimize Ne Zaman Avokado Vermeye Başlayabiliriz? Bebeğe 6 aylık iken avokado verilebilir. Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
Bebekler alerji olduğunu gösteren belirtiler; bebeğin nefes alıp vermesi, burun akıntısı, kakada kan, kabızlık, ishal, tekrar eden karın ağrısı, ciltte kızarma, kabarma şeklinde özetlenebilir.
Avokado, muz, turunçgiller, soğan. Nitrit nitrat içeren besinler yani her tür işlenmiş et ve şarküteri ürünleri. Mayalanmış süt ürünleri; tüm peynir türleri ama özelikle olgunlaştırılarak yenilenler baş ağrısını tetikliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri