Bebeklerin yatağa gömülmemeleri, yüz üstü dönmemeleri ve kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için ne çok yumuşak ne de çok sert olmayan, orta sertlikte yataklar tercih etmelisiniz. Çok sert yataklar da bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuzdur.
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceğinden dolayı kemik gelişimi açısından uygun değildir. Çok sert yataklar ise bebeklerin yumuşak kemik yapısı açısından sağlıklı değildir.
Doğal malzemelerden üretilen karyolalar tercih edilmeli
Bebek beşiği ve karyola alırken, doğal malzemelerden üretilen, anti-kanserojen boya ve cilalarla kaplanmış ürünleri tercih etmelisiniz. Masif ahşaptan üretilen karyolalar, doğal yapısıyla sağlıklı bir seçim sunacaktır.
Yumuşak Olmalıdır
Bebeğin cildine zarar vermeyen, yumuşak dokuya sahip bir yastık seçilmelidir. Her zaman pamuklu bir yastık seçmek faydalı olacaktır. En iyi bebek yastığını bu şekilde seçebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Park yatak modelleri, yeni doğan bebekler için en çok tavsiye edilen yataklardır. İskelet sistemini destekleyen park yataklar, iskelet yapısının doğru gelişim göstermesini sağlar. Park yataklar; doğal maddeler kullanılarak üretilir, kimyasal barındırmaz, sağlıklıdır.
İdeal sertliğe sahip olan yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Çocukların 3 yaşına kadar çok yumuşak yataklarda yatması omurgalarının düzgün şekilde gelişimini engelleyebilmektedir. Bu bakımdan yaygın bilinen kanının aksine çocuklar için çok yumuşak yataklar tercih edilmemelidir.
Pamuk, en iyi bebek yatağı malzemesi. Ancak doğal bir malzeme olduğu için içerisinde çeşitli organizmalar taşıyabilir. Bu nedenle yenidoğan bebek için seçebileceğin en güvenli yatak malzemesi sünger olacak.
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
Bebeğin ve onunla birlikte günden güne büyüyen ihtiyaçları için üretilen Baby Cotton ST Büyüyen Bebek Karyolası, bebeklik dönemi için 75x115 cm olup 0-3 yaş, büyütüldüğünde çocukluk döneminde ise 3-6 yaş aralığına kadar kullanılabilmektedir.
Yatakta 30 derecelik açıyla uyumaları gerekir. Bu, reflüyü önler ve bebeğin rahat uyumasını sağlar. Bu amaçla yenidoğan bebek yastıklarını kullanabilirsiniz. Yatakta kullanılan nevresimler, tamamen pamuk kumaştan dokunmuş olmalıdır.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Doğum sonrası bazı bebeklerde yemek borusu kaslarının gelişme sürecine bağlı olarak reflü oluşabilir. Bu durumda eğimli reflü yatağı kullanılmalıdır.
Öncelikli olarak sormanız gereken soru şu: “Çocuğunuz beşikten yatağa geçmeye hazır mı?” Bunun için kesin bir yaş aralığı olmasa da beşikten yatağa terfi genellikle 3-4 yaş arasında gerçekleşiyor. Çocuğunuzun verdiği sinyalleri gözlemleyerek bu geçişin zamanlamasına birlikte karar verebilirsiniz.
Bebek Sünger Yatak Kaç Dansite Olmalı? Bebek için tercih edilecek olan sünger yatağın kalınlığının 10 cm olması ve dansite değerinin en az 28 en fazla 32 DNS olması gereklidir.
Bebek yataklarında 28 dns ve 32 dns Yumuşak sünger kullanımını öneriyoruz.
Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır. Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler.
Rahat hareket ve pozisyon olanağı sunmayan sünger yatak, ortopedik açıdan da tavsiye edilen bir yatak çeşidi değildir. Anatomik açıdan vücudu desteklemeyen sünger yatağın, bebekler için de yararlı olduğu söylenemez.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Bir diğer önemli konu ise park yatak içine nasıl yatak almalı sorusunun cevabıdır. Yaylı yapıda olmaması gerekir. Yaylı yataklar bebek ve çocuk gelişimi üzerinde son derece ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Yaylar, yapıları gereği sert ve direnç gösteren yataklardır.
Yaylı yataklar; 3 yaşın altındaki bebekler için önermiyoruz. Pamuk ve yün yataklar; bu maddeler homojen bir dağılım sağlamadıkları, topaklanmalara neden oldukları, içerisinde bazı mikroorganizmaları barındırdıkları için ve özellikle de yün yatakları alerji riski nedeni ile önermiyoruz.
Genellikle standart bebek yatağı boyutları olan 70x140 cm veya 60x120 cm yatakları tercih etmeniz önerilir. Bebek yataklarının bebeğinizin rahat edebileceği bir ortam sağlaması gerekmektedir. Ayrıca, bebeğinizin yatağına uygun bir uyku düzeni oluşturmak da önemlidir.
Visco yataklar yumuşak yataklar oldukları için kemik gelişimini tamamlamamış yani 15 yaşına gelmemiş çocuklar için uygun değildir.
Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamak adına yaysız yatak bebekler için uygun yataklar olarak öne çıkmaktadır. Çünkü yaysız yataklarda doğal destekleyiciler bulunur ve bu destekleyiciler sayesinde bebeğin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi verimli bir şekilde gerçekleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri