Oldukça faydası olan pazının tüketimi de oldukça kolaydır. İlk olarak pazının bol su ile yıkanması gerekmektedir. Sonrasında pazı, çiğ ya da sulu yemek olarak tüketilebilir. Haşlanın pazının suyu da atılmayarak rahatlıkla tüketilebilir.
Pazı folik asit bakımından zengin bir besin türüdür. Anne adayları gebelikte pazı tüketimi yapabilirler. Fakat aşırı tüketim anne ve bebeğe zarar verebilir. Pazı ayrıca anne ve bebeğin gelişimini destekler.
Haşladığınız suyu atmayarak içebilirsiniz. 👉🏼Haşlanan kısmı kavurarak da yumurta kırıp yiyebilirsiniz. Bu tüketim resmen ıspanak gibi yapılabilir. 👉🏼Pazı bir de böreklerin içerisinde de kullanılabilir.
Ocak ayında sebze olarak kereviz, lahana, brüksel lahanası, havuç, brokoli, pırasa, ıspanak, pazı, kara ve kırmızı turp, taze yeşil kabak, meyve olarak ise elma, nar, portakal, armut, ayva ve greyfurt tüketebilirsiniz.
Peki, ıspanak mı, pazı mı? Ispanak ya da pazı fark etmiyor, hangisini yerseniz yiyin yeter ki yiyin! İkisi de sağlığınıza düşündüğünüzden çok daha fazla destek verir. Bir kere her ikisi de kalorisi düşük, posası yüksek besinler.
İlgili 34 soru bulundu
Ispanak, pazı, pancar yaprağı gibi sebzelerden yapılan yemekler yoğurtla birlikte yenir. Bunun sağlık açısından bir sakıncası yoktur.
Pazılar doğranarak suda haşlanır.
Yemeklerde yaprakları, sapları ve kökleri kullanılabilen, dolması, yemeği, kavurması ve salatası gibi çok şekillerde yapılabilen pazıyı mevsimi de gelmişken daha çok pişirin ve sofralarınıza davet edin diye en nefis, en farklı tariflerini bir araya getirdik. Hazırsanız başlıyoruz.
5) Kilo Vermeye Yardımcı
Pazı kalori değeri düşük olan besinlerdendir. Bu nedenle diyet beslenmesinde sıkça yer alır. Kilo vermek isteyenlerin lif kaynağı olan pazı, yağ yakımına da yardım eder. Pazı yemekleri ya da pazı suyu hazırlayarak metabolizmanızı canlandırıp kolayca kilo verebilirsiniz.
Bu yaprakları haşlayarak da yapanlar var ama siz benim dediğim şekilde yaparsanız haşlamaya gerek yok.
Pazı en fazla sindirim sistemine fayda sağlar. Yoğurtla beraber tüketildiğinde sindirim organlarındaki baterileri azaltır. Bağırsakların daha sağlıklı çalışması için gerekli olan bağırsak florasını korur.
Pazının sapları kesilir 10 dk sirkeli suda bekletilir. Yapraklar yıkanır ve kaynayan suya atılır. Yapraklar kendini bırakır gibi olunca alıp hemen soğuk suyun içerisine koyulur. Sonra süzgece alınıp suyu süzdürülür.
Kansızlık probleminin temelinde demir eksikliği yatar. Pazı 100 gramlık porsiyonda 3 mg demir içerir. Mevsiminde haftada birkaç kez pazı tükettiğinizde demir desteği alabilirsiniz. Kansızlık problemiyle uğraşan, tedavi gören kişiler için pazı ideal bir besin desteği verebilir.
Pazı kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde oldukça etkilidir. Bunun yanında saçların canlı görünmesi ve dişlerin güçlenmesin de rol oynar. Pazının tüketilmesi ya da suyundan saç maskesi yapılması saç sağlığı bakımından faydalı olabilmektedir.
Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suyun içinde bir süre bekletiyoruz, sonra soğuk suya bastırıp süzüyoruz, buzdolabı poşetlerine paketleyip buzluğa atıyoruz.
1 porsiyon pazı yemeği kaç kalori? Bu yemek 6 malzeme ile yapılır. Bu yemeğin 100 gramı 86.3 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 69.7 gram olup 60.1 kalori içermektedir.
Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Pazı piştiğinde oldukça sulu bir yemeğe dönüşür. Ancak fazla sulu yemeklerden haz etmiyorsanız kavurarak suyunu çekene kadar pişirmeyi tercih edin! Üstelik kavurarak yaptığınız bu pazıyı ister yoğurtla yemek gibi tüketin, isterseniz üzerine yumurta kırıp afiyetle yiyin.
PAZININ VE PAZI SUYUNUN FAYDALARI
*Yemekler ile birlikte yenen pazı hazmı kolaylaştırıcı ve yardımcı olduğu için tercih edilebilir. *Pazı suyu, pazı haşlanır suyu tüketilirse damar sertliğinin giderilmesine ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.
Pazı çabuk bozulan bir sebze olduğu için buzdolabında en fazla iki gün muhafaza edilebilmektedir.
Küçük küçük doğrayın. Kuru soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun. Pazı saplarını ekleyin. Suyunu çekip yumuşayana kadar kavurun.
Pazı suyu, pazı haşlanır suyu tüketilirse damar sertliğinin giderilmesine ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Pazı hardal ile birlikte tüketilirse gazları giderdiği ve dalak hastalığına iyi geldiği bilinir.
Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır. İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir. Aynı işlem pazı yaprakları bitinceye kadar tekrarlanır ve tüm pazılar süzgece koyulur.
Su kaynayınca pazılar içine atılır, beş dakika kadar haşlanır, süzdürülür ve soğumaya bırakılır. Pazılar önce sıcak suya bastırılıp ardından soğuk suya daldırılarak canlılıkları daha iyi korunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri