Bebeğin kafasının uterusun boyun kısmı olan servikse doğru dönmüş olması nedeniyle mesane üzerindeki baskı artmıştır. Artan baskı idrar yapma ile ilgili şikayetlere neden olarak anne adaylarının normalden daha sık tuvalet ihtiyacı hissetmesine neden olabilir.
Bebeklerin anne karnındaki duruşlarına bağlı bir takım şikâyetler olur. Makat pozisyonundaki bebek, annesinin mesanesine baskı yaparak sık idrara çıkma ani alt karın ağrıları oluşur. Anne adayı vajene doğru baskı hisseder. Normal doğum pozisyonuna dönen fetüslerde bu şikâyetlerde azalma olur.
Çatı kemiklerinin genişlemesine ve rahim içindeki bebeğin o bölgedeki sinir uçlarına baskı yapması nedeniyle oluşur.
Hamileliğin ikinci 3 aylık döneminde oldukça zinde ve enerji dolu hisseden anne, bu dönemde düzensiz uyku, artan ağırlık ve doğumun yaklaşması nedeni ile hissedilen kaygı yüzünden yorgun hissetmeye başlar. Bebeğin idrar kesesine yaptığı baskı nedeni ile sık sık tuvalete gitme ihtiyacı hissedebilir.
Vajina ya da karnın alt bölgesinde basınç hissi, Hafif kanama ve lekelenme, Suyun gelmesi erken doğumun belirtileri arasında gösteriliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Hamileliğin sonu olan 40. haftada doğum yaklaştıkça rahim içindeki bebek kasıklara ve mesaneye daha çok baskı yapar. Bu baskı sonucu anne adayı gece ve gündüz çok sık idrara çıkma ihtiyacı hisseder.
İdrara daha çok çıkma ihtiyacı duymanıza neden olan şey, çoğunlukla vücudunuzdaki artan kan miktarıdır. Bu kan dolaşımına uyum sağlamak için böbreklerinizin, en sonunda idrar kesenize gidecek fazladan sıvı üretmesi gerekir.
Bebeğin kafasının uterusun boyun kısmı olan servikse doğru dönmüş olması nedeniyle mesane üzerindeki baskı artmıştır. Artan baskı idrar yapma ile ilgili şikayetlere neden olarak anne adaylarının normalden daha sık tuvalet ihtiyacı hissetmesine neden olabilir.
Aşağı inme ve yerleşme ile birlikte annede bedenen bir rahatlama yaşanır. İlk olarak bebek annenin üst göğüs altı bölgesine artık baskı yapmadığı için anne adayı daha rahat nefes alıp vermeye başlar. İkinci olarak bu sefer bebek aşağı tarafa baskı yaptığından anne adayı makata doğru bir baskı hisseder.
Bebek kanala doğru indiğinde karnınızın üst kısmında bir boşluk hissi meydana gelmektedir. Aşağıya doğru inişin gerçekleşmesiyle, akciğerlerinizdeki basınç azalacak ve daha kolay nefes alıp vermeye başlanacaktır. Vajinal akıntı miktarında artış gözlemlenebilmektedir. Mide yanması şikayetinde azalma görülmektedir.
Anne adayı saat başı hareket algılamalı ve hissettiğinin farkında olmalıdır. Bazı durumlarda bebeğe yeterince kan gitmezse veya doğum kanalına girmişse bebek hareketleri azalabilir. Bu durumda da hastane yoluna çıkılmalıdır.
Gebelik döneminin 1. ve 2. ayı arasında vajinal ağrılar artış göstermektedir. Bu ağrılar regliniz geciktikten 2-3 hafta sonra sancılanma şeklinde görülmeye başlar. Fakat tam olarak bu ağrılar ve batmalar gebelik döneminizin 12. veya 16. haftasında kendini gösterir.
Karın, kasık ve sırtta güçlü kramplar olarak hissedilen doğum sancısının diğer nedenleri; mesane ve bağırsaklar üzerinde bebeğin başı tarafından baskı yapılması, doğum kanalının ve vajinanın gerilmesidir.
Gebelikte Bebeğin Vajinaya Vurması
Bebeğiniz gebeliğin yaklaşık 32. haftasına dek rahim içerisinde sürekli olarak pozisyon değiştirebilir. Bu nedenle bebeğin kasıkta hareket etmesi ya da bebek hareketlerini pelvik tabanda veya vajinada hissetmek oldukça doğaldır.
Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon mayiinin fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası (desidua) içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.
Doğum Belirtileri Sık İdrar
Doğum yaklaştıkça bebeğin aşağı inmesiyle beraber, bebeğin başının mesaneye yaptığı baskı artacağı için, gebenin gitgide daha sık idrara çıkma ihtiyacı duyması normal bir durumdur.
Özellikle üst karın ve diafram-mide hizasında bebeğin aşağı inmesine bağlı bir rahatlama olur. Bu doğumun yaklaştığının bir işaretidir.
Daha hiç görmediğiniz, sesini bile duymadığınız minik yavrunuzun varlığını ilk hissetmeye başladığınız anlar hamilelik döneminin en heyecanlı zamanlarıdır. Bebeğiniz varlığını ilk aylardan size hissettirmek için bazı tepkimeler verir. Bu da genellikle bebeğin karın içinde pıt pıt atması ile ilk olarak ortaya çıkar.
Doğum sırasında, bebeğinizin başı her kasılma ile bebeğiniz rahim ağzına doğru itilir.Rahim ağzını geçtikten sonra vajinaya ilerler ve görünmeye başlar. Bebeğinizin başı, vajinayı genişletir ve uzatırken, sıklıkla ateş çemberi olarak adlandırılan yanma veya batma hissi yaşayacaksınız.
Normal olmayan mesane fonksiyonu, bunu sizin yapabileceğiniz pek bir şey olmadan da yapabilir, biz buna sıkışma nedeniyle idrar tutamama diyoruz. Bu, genellikle mesanenizi kontrol eden idrar yolunun büzücü kaslarına baskın gelen ağır mesane kasılmaları nedeniyle ortaya çıkar ve sızdırmalarla sonuçlanır.
Genişleyen rahimle birlikte karın bölgesindeki gerginlik de fark edilir biçimde hissedilmeye başlar. Bebeğiniz gün geçtikçe yeri daraldığı için kendini daha iyi konumlandırmak adına bir tarafta toplanabilir. Bu hissettiğiniz anne karnında bebeğin sertleşmesi olarak tanımlanabilir.
En sık nedeni bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlardır. Kadınlarda, idrarı mesaneden dışarı taşıyan ve üretra adı verilen tüpün erkeklere kıyasla daha kısa olmasından ötürü daha sık rastlanır. İnterstisyel sistit ise mesanede enfeksiyon belirtisi olmadan, mesane duvarının iltihaplanması ve tahrişi olmasıdır.
Mesane Diyeti: Alkol, baharat, gazlı içecek ve kafein tüketimini azaltarak bu hissin de azalmasını sağlayabilirsiniz. Tüm bu maddeler mesane uyarıcı maddeler olduğundan sürekli idrar varmış hissi verebilir. Bol Su İçmek: Yeterince su içerseniz bu mesaneniz için gerekli olan faydayı sağlar.
Sık İdrara Çıkma
Hamileliğin erken döneminde (genellikle döllenmeden 2 ila 3 hafta sonra) çok sık idrara gitme isteği olur. Hormonlardaki değişiklikler idrar miktarında da artışın sebebidir. Ayrıca vücudunuz daha fazla kan hacmine sahiptir ve hamileyken böbreklerin verimliliği artar.
Erkeklerde sürekli idrar hissine sebep olabilen, idrar yolu enfeksiyonları, içecek türleri, ilaç kullanımı ve diyabet kadınlarda da sürekli idrar hissine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri