Bakliyatlar: Bezelye, fasulye, mercimek, yer fıstığı ve soya fasulyesi iyi birer protein ve demir kaynağıdır. Bu bakliyatları, C vitaminleriyle (domates, narenciye, yeşil yapraklı sebzeler gibi) birlikte almak, demir emilimine yardımcı olur. Bakliyat tüketimi genelde 9 aylık bebek beslenmesi için uygundur.
Bazı doktorlara göre bebekler 4. ayda katı gıdaya başlayabilir. Eğer sizin doktorunuz da bu görüşteyse fasulyeyi 4. aydan sonra dilediğiniz bir zamanda bebeğinizin yiyeceklerine ekleyebilirsiniz. Ama ezilmesi zor olduğu için 6-8 ayları bekleyip o dönemde vermeyi de tercih edebilirsiniz.
Kuru fasulye 8. Bebekleri kuru gıdalarla tanıştırmak için ideal zaman 8-10 ay.
9 aylık bebek beslenmesi için nohut, kuru fasulye gibi kuru bakliyatlar da uygundur.
Sekizinci aydan sonra alışmış olduğu gıdalara baklagilleri ekleyebilirsiniz. Baklagiller biyolojik değeri yüksek protein, vitamin, mineral ve lif açısından zengin besinlerdir. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye ve barbunya gibi.
İlgili 15 soru bulundu
Yapılışı Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp küp küp doğrayım, soğanı da küp şeklinde doğrayalım. Fasulye kıyma ve soğanı tereyağında hafif çevirelim. Rengi dönünce üzerine yıkadığımız bulgur ve et suyunu ekleyip pişirelim, afiyet şifa olsun bebişlere.
Taze Fasulyenin Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? Taze fasulye tüketen annenin sütü bebeklerde de gaz oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle taze fasulye tüketirken dikkatli olmanız ve gaz oluşumunu önceleyecek şekilde pişirmeye dikkat etmeniz gerekir.
Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğinde Mart sonu ve Nisan aylarında ekime başlanır (bölge ekolojik şartları dikkate alınır). Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayının son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir.
Kuru baklagil yemekleri de bu aydan itibaren verilebilir.( kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, barbunya vb.). 10. aydan itibaren 10 günde bir koyun, kuzu veya dana ciğeri verilebilir.
Fasulyeler ayıklanır. Havuç ve patates soyulup küp küp doğranır. 1 su bardağına yakın ılık suya tüm malzemeler konup pişirilir. Daha sonra blendırdan geçirilip püre haline getirilir.
Bakliyatlar: Bezelye, fasulye, mercimek, yer fıstığı ve soya fasulyesi iyi birer protein ve demir kaynağıdır. Bu bakliyatları, C vitaminleriyle (domates, narenciye, yeşil yapraklı sebzeler gibi) birlikte almak, demir emilimine yardımcı olur. Bakliyat tüketimi genelde 9 aylık bebek beslenmesi için uygundur.
Yetişkinlerin kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında olan kahvaltılık ürünlerden 8 aylık bebekler de az miktarda olmak koşuluyla yemeye başlayabilir. Yumurta sarısı, belki de yumurtanın hepsi, pütürlü yiyecekleri bisküvi, peynir, pekmez, ceviz, meyve suyundan az miktarlarda tüketebilir.
7 aylık bebeğin katı gıdaya geçişi için en doğru bakliyat ürünü, pirinç. Pirinci az miktarlarda ve iyi pişmiş olarak çorbalarda kullanabilirsin. Yulaf ve yulaf ezmesi, bebeğin için besleyici bir alternatif olabilir.
İyi pişmiş ve ince dilimlere ayrılmış et, tavuk, yumuşak peynir, haşlanmış havuç, brokoli gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ekmeği parçalara ayırarak vermenizde fayda var. Sebze köftesi, balık köftesi, mücver, balık filetosu hatta makarna da bebeklerin sevdiği besleyici parmak yiyeceklerdendir.
Bebek pilavı, 6 ay ve üzeri yaştaki bebeklerin zevkle yiyeceği lezzetli bir yiyecektir. Henüz yeni 6 aylık olmuş bebekler, farklı şeyler yemeye farklı şeyler tatmaya ihtiyaç duyar. Bebek pilavı, bebeklerinizin sizin gibi pilav yemesini sağlayacak, hem de bunu sağlıklı bir şekilde yapacak olan bir besindir.
Nohut Püresi (+6 Ay) Uyarı: Bebeğinizin tarifte yer alan malzemelere karşı alerjisi olabileceğinden doktorunuza danıştıktan sonra yedirmenizi öneririz.
Bebeğinize 7. aydan sonra et ve yumurta sarısı verebilirsiniz. 8. aydan itibaren taze balık ve bakliyatlar verebilirsiniz.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
Oysa bulgur daha sağlıklı bir yiyecek olarak bebeklere 8 aydan itibaren mama olarak verilebilir. Vitamin ve minareller bakımından sağlıklı ve zengin bir besin kaynağı olan bulgurun mucizesinden bebeklerimizin ve çocuklarımızın de faydalanması gerekir.
küçük küçük yemeklik doğradığımız soğanları, kıymayı ve salçayı sıvı yağ ile tencerede biraz döndürüyoruz. Sonra içine haşladığımız fasülyeyi ekliyor 1-2 dk karıştırıp sonra üzerine gelecek kadar sıcak su ekliyoruz kimyonu da koyup kapağı kapalı şekilde 5 dk pişiriyoruz.
fasulye alerjisi nispeten nadirdir, ancak baklagil ailesindeki diğer gıdalara alerjiniz varsa daha büyük risk altında olabilirsiniz. Yer fıstığı ve soya fasulyesi, alerjik reaksiyona neden olan en yaygın baklagillerden ikisidir.
Eylül ayı içerisinde sebzelerde mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber, çarliston biber, havuç, salatalık, sivribiber, taze fasulye tüketebilirken meyvelerde ise mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri