Gebelikte Bebeğin Vajinaya Vurması Bebeğiniz gebeliğin yaklaşık 32. haftasına dek rahim içerisinde sürekli olarak pozisyon değiştirebilir. Bu nedenle bebeğin kasıkta hareket etmesi ya da bebek hareketlerini pelvik tabanda veya vajinada hissetmek oldukça doğaldır.
Anne karnında bebek 7. haftadan itibaren hareket etmeye başlar. Ancak daha henüz 2 santim civarında olduğu için hareketler ultrasonografik olarak görülebilir ve anne adayının bunu hissetmesi mümkün değildir. Anne adayları, bebek hareketlerini genellikle 16 ile 20. hamilelik haftaları arasında hissederler.
Bebek hareketlerinin hissedilebilmesi için oturur veya uzanır pozisyonda olması başka bir işle meşgul olmadan konsantre olarak bu hareketleri algılaması mümkündür. 40. haftaya gelmiş bebeklerde yine ultrasonografik takiplerde 12 saatte 275 kez hareket ettiği gözlemlenmiştir.
Bebeğin duruşuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak bebek hareketleri genellikle; alt karın, göbek deliği ve karnın sağ alt tarafında hissedilmektedir.
Hamileliğinizin 7. Haftasından itibaren minik bebeğiniz hareket edebilmeye başlar. Ancak sizin bu hareketleri ortalama olarak hamileliğinizin 4. ayında hissetmeye başlarsınız.
İlgili 18 soru bulundu
Bebeğiniz gebeliğin yaklaşık 32. haftasına dek rahim içerisinde sürekli olarak pozisyon değiştirebilir. Bu nedenle bebeğin kasıkta hareket etmesi ya da bebek hareketlerini pelvik tabanda veya vajinada hissetmek oldukça doğaldır.
Daha hiç görmediğiniz, sesini bile duymadığınız minik yavrunuzun varlığını ilk hissetmeye başladığınız anlar hamilelik döneminin en heyecanlı zamanlarıdır. Bebeğiniz varlığını ilk aylardan size hissettirmek için bazı tepkimeler verir. Bu da genellikle bebeğin karın içinde pıt pıt atması ile ilk olarak ortaya çıkar.
Aşağı İnme / Bebeğin Yerleşmesi
Gebeliğin artık 37. haftalarına gelindiğinde bebek, anne karnında aşağı doğru pozisyon almış ve doğum kanalına doğru yönelmiştir. Aşağı inme durumu yaşandığında annenin karnında belirgin bir değişikliği olur ve bebeğin aşağı doğru indiği dışarıdan bakıldığında da anlaşılabilir.
Anne karnında gelişen bebeğin ilk oluşan duyusu “dokunma duyusudur”. Bebek daha 7 buçuk haftalık iken dokunma duyusuyla hissetmeye başlar.
Bunun yanı sıra anne karnında erkek bebekler kız bebeklere göre daha az hareket eder.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
#Bebeğinizi uyandırmak için kısık sesle konuşabilir, ninni veya şarkı söyleyebilirsiniz. Anne karnındayken sürekli olarak duyduğu sesinize aşina olan bebeğiniz sizi tanıyacaktır ve uyanacaktır.
Aşırı Yüksek Ses, Fetüsün İşitme Duyusuna Zarar Verebilir
Hazır “Bebek, anne karnında her şeyi duyar.” demişken şunu da belirtelim: Annenin maruz kaldığı seslere bebek de maruz kalır. Fakat bebekler kulaklarını tıkayamazlar. Bu nedenle de yüksek sesler bebeğin işitmesi için tehlikeli olabilir.
Gebeli süresince anne ve bebek koordineli bir şekilde hayatlarını sürdürürler. Bebeğin, senden beslendiği için senin beslenmene göre hareket eder. Bebeğin açlık gösterdiğinde sen de açlık hissetmiş olacağın için yemek yeme refleksi dürtüsel olarak gelişir.
Daha az kilo alırlar, daha az terlerler, daha az aş erirler ve daha az hormonel değişiklik yaşarlar. - Erkek bebeğe hamile kadınların uyku kalitesi, kız gebeliğine göre daha iyidir. Uyku sorunları pek yaşanmaz ve anne adayları daha çok, sol tarafına yatarak uyumayı tercih ederler.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Dokunmak, bebekle anne-babası arasındaki en önemli iletişim türü. Bebek bu sayede sevildiğini hissediyor ve dünyaya güvenle tutunuyor. Uzmanlar sık sık henüz anne karnındayken bile bebekle temas kurmak gerektiğinin önemini vurguluyorlar.
Anne adayı tedirgin, stresli veya korku içinde ise kanına salınan stres hormonları plasentadan geçerek bebeğe ulaşırlar. Bu stres hormonları etkilerini bebek üzerinde de gösterecektir.
Bebekler Hisseder
Bebekler nasıl annesinin kokusunu hisseder, yüzüne ve sesine tepki verir. Aynı şekilde babayla da bağ kuruldukça onu hissetmeye başlar.
7 aylık bebek anne karnında nasıl durur sorusunu yanıtlayalım. Bu ay bebeğin baş aşağı dönmüş olabilir ama dönmediyse de merak etme daha çok zamanı var. Bebeğinin hareketlerini ise daha çok oturduğunda ya da uzandığında hissetmeye başlarsın.
Genişleyen rahimle birlikte karın bölgesindeki gerginlik de fark edilir biçimde hissedilmeye başlar. Bebeğiniz gün geçtikçe yeri daraldığı için kendini daha iyi konumlandırmak adına bir tarafta toplanabilir. Bu hissettiğiniz anne karnında bebeğin sertleşmesi olarak tanımlanabilir.
Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır.
Dr. Tamer Sözen hamilelikte yapılmaması gerekenleri anlattı. Karın bölgesini içine almayacak ve uterus üzerine baskı yapmayacak çorap veya taytlar tercih edilmelidir. Çünkü baskı sonucunda pek çok hamile kadın, iş yaparken, yürürken, hatta konuşurken bile nefes almada güçlük yaşayabilir.
Tıpkı kelebeklerin çırpınması veya midenize hafifçe çarpması gibi hissedilir. Bazen bebek hareketleri, hamileliğin yan etkileri ile açlıkla veya rüzgar çarpması ile de karıştırılabilir. Bebeklerin tekmesinin kuvveti her anneye göre değişir. İlk bebek hareketleri başladığında sadece hafif bir kıpırtı hissedersiniz.
Bu yapıyı, çok geniş bir bilgisayar ağına benzetebiliriz. Canlılığın çok önemli bir göstergesi olan hareket bu haftada başlıyor. Ama sizin bu hareketleri hissetmek için daha 8-10 hafta beklemeniz gerekecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri