Battaniye yerine bebek uyku tulumu Lütfen bebeğin yatağının üzerine battaniye veya örtü koymayınız. Bu oldukça önemlidir çünkü bebeğiniz küçük başını bunların altına gömebilir ve kendini tehlikeye atabilir.
Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir.
20-21 derece arasında olan ortamlarda ise 2.5 tog uzun kollu body ve kalın tulum giydirilebilir. Bebeğin bunalması durumunda 1.0 tog uzun kollu body ve bebek tulumu tercih edilebilir. 22-23 derece ortam ısısı mevcut ise 1.0 tog uzun kollu body ve tulum tercih edilmelidir.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
Bir bebeğin bulunduğu odanın ideal sıcaklık değeri 20 ila 24 derece arasında değişiyor. Yenidoğan bebekler için bu aralık 22-24 derece olurken, 6 aydan sonra ideal sıcaklık 20-21 derece seviyesine iniyor. Gün içerisindeki bu sıcaklıkların geceleri 1 derece daha düşük olması ise ideal kabul ediliyor.
24 – 25 derece: Hafif uyku tulumu, kısa kollu atlet. 26 derece: Yalnızca hafif uyku tulumu. 27 derece ve üzeri: Bebek bezi tek başına yeterlidir. Gerekli görülürse ince bir pamuklu atlet giydirilebilir.
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez.
Bebek vücut sıcaklığı ideal olarak 36-37 derece arasındadır. Bebeğinizin üşüyüp üşümediğini anlamak için vücut sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Bebeğinizin vücut sıcaklığı 36 derecenin altında ise bu durum onun üşüdüğü anlamına gelmektedir.
Bebeklerde battaniye kullanımı 1 yaşına kadar önerilmez. Doğduktan hemen sonra daha rahat uykuya geçmesini ve güvenli şekilde uyumasını sağlamak için bebeğinizi yarım şekilde kundaklamaya başlayabilirsiniz. Kundaklama, bebeğiniz için henüz dönmeye çalışmadığı zamanlarda battaniye kullanmaktan daha güvenli olabilir.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Sıcak bir geceyse, tek başına ayaksız bir pijama takımı veya tulum uygun olacaktır. Yenidoğanlarda uzun kollu ve ayaklı, çok sıkmayan ve nefes alan ince kumaştan üretilmiş uyku tulumları uygun olabilir. Kundakta daha iyi uyuyorsa, bebeğinizi yaz mevsiminde sadece bezini giydirip, ince bir müslin örtüyle sarabilirsiniz.
Kışın yatarken bebekler için en uygun giysiler, pamuklu veya polar fleks pijamalar ve kalın bir çarşaf veya battaniye gibi ısıtıcı özelliği olan örtülerdir. Bebeğinizin vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma amacıyla, bebeğinizin yatarken vücudunun tamamını kaplayacak şekilde giydirin.
BEBEK SOĞUKTA UYUMALI
O nedenle bebeklerin yaşadığı ortamın serin olması çok önemlidir. En uygun sıcaklık 20-21 derece olmalı, daha üzerine çıkmamalıdır. Bebek uyurken çok fazla giydirilmemeli, başına şapka takılmamalıdır.
Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
Bu noktada kışın bebekler uyurken çorap giymeli mi sorusu akıllara geliyor. Merak etme, havalar soğuduğunda bebeğinin çıplak ayakla evde dolaşması veya uyuması hastalık sebebi olmaz. Hastalık sebebi bakteri, virüs ve bazı mikroplardır. Tabii ki soğuk bir ortamda bebeğin çorapsız kalmamalı.
Bebeğiniz için en sağlıklı olansa her zaman pamuklu olan uyku tulumlarıdır. Oda sıcaklığı 16 derece ve altı olmadığı sürece bebeğinizi uygun TOG değeri belirlenmiş pamuklu bir uyku tulumuyla yatırmanızı tavsiye ederim. Ama 16 derece ve altı oda sıcaklığında polar olanları da tercih edebilirsiniz.
Bebeğinizin odasında klima kullanırken onu hafif bir battaniye veya pikeyle örtmelisiniz. Bebeğinizin sizden yalnızca bir ekstra katmana ihtiyaç duyduğunu unutmayın ve bu nedenle ağır battaniyeler veya yorganlar kullanmaktan kaçının - o uyurken klima açık olsa bile. Ortamdaki Havanın Kurumasından Kaçının.
Gece yatmadan önce yapılan banyo, bebeğin gevşemesini sağlar ve onu uykuya hazırlar. Bunun dışında banyonun saati, beslenme saatinden hemen önce veya hemen sonra olmamalıdır. Zira bebek açken daha da huzursuz olabilir veya tokken kusabilir.
Toplumumuzdaki genel algı bebeklerin yetişkinlere göre çok daha fazla üşüdüğü ve bu nedenle erişkinlere göre birkaç kat fazla giyindirilmesi gerektiğidir. Oysa bebekler yenidoğan dönemi (ilk bir ay) dışında erişkinler kadar üşür.
Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır. Ayrıca saç derisi 1 kereden fazla yıkanmamalıdır. Çünkü bebeklerin saç derisi yetişkinlerdeki gibi kısa sürede yağlanmaz ve kirlenmez. Özellikle kış aylarında bebeklere banyo yaptırırken 15 dakikadan fazla banyoda kalmamalarına özen göstermek gerekir.
Yenidoğan için kesinlikle yastık kullanılmamalı ve sırt üstü yatırılmalıdır. Yenidoğan bebeklerin kafaları genellikle sağa ve sola dönük uyurlar. Bu durumlarda bebeğin kafası düzeltilmemeli, sırt üstü yatmasına izin verilmelidir.
Bebek odalarının ideal nem oranı, yüzde 40-60 arasıdır. Bunu sağlamanın yolu, bebek odasının sık sık havalandırılmasından geçer. Nem ölçen ve nemi kontrol eden cihazlarda kullanılabilir. Nem alma cihazı belli aralıklarla odaya nem verir ve odanın ideal nem oranına ulaşmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri