Sirkenin antiseptik bir özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle kullanıldığı alanlarda şifa sağlar. Sirkeli su ile gargara yapmak ağız sağlığı açısından çok önemlidir. Özellikle dişleri temizlemede büyük faydası bulunmaktadır.
Sabahları elma sirkesiyle gargara yapılması, dişlerin beyazlamasına ve diş etlerindeki mikropların ölmesine yardımcı olur. Sirke lekelerin yok olmasına ve ağız içi temizliğine fayda sağlayarak ağız kokusunu önler. Antibakteriyel özeliğiyle elma sirkesi ağız kokusuna birebir.
Dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalama ağrının azalmasına neden olur. Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını kısmen uyuşturur. Dişi bakterilerden temizler ve şişlikleri azaltır. Diş eti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi vardır.
Elma sirkesi potasyum ve malik asit açısından zengindir; her ikisinin de iyi ağız sağlığının korunmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Potasyum eksiklikleri diş çürümesine neden olabilir. Ayrıca elma sirkesinde bulunan çeşitli asitler ağızdaki enfeksiyonlardan sorumlu zararlı bakterileri öldürebilir.
Sirkeli su da diş eti iltihaplanması üzerinde etkili olabilen ve evde kolaylıkla hazırlanabilen gargaralardan biridir.
İlgili 33 soru bulundu
Ayrıca elma sirkesi doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok edebilmektedir.
İki su bardağı sirkenin içerisine 1 tatlı kaşığı çörek otu atıldıktan sonra kaynatılması gerekir. Soğuması beklendikten sonra yapılan gargara ile ağrılar direkt olarak kesilecektir.
Üzerine su ilave edin ve yaklaşık 20 gün boyunca ağzı sıkıca kapalı bir biçimde bekletin.
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Cam bir kavanoza alınarak üzeri sirke ile doldurulur. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır ve serin bir ortamda nem geçirmeyen karanlık bir yerde muhafaza edilir. Ev yapımı sirke anası yapmak mümkündür; ancak bunun için vaktiniz yoksa hazır olarak da sirke anası alabilirsiniz.
Elma sirkesi ve beyaz sirke içindeki asit sayesinde mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Ayrıca, içeriğinde kimyasal ürün barındırmaması bakımından da uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Ağız kokusu elma sirkesi ile de yok edilebilir. Bir bardak su ve bir kaşık sirke ile karışım hazırlayın ve için. Gün içinde bir fincan yeterli olacaktır. Hem midede hem de ağız içinde oluşan bakterileri elma sirkesi ile temizleyebilirsiniz.
Yemeklere, salatalara hatta cildini yumuşatmak için kullanabileceğin; elma sirkesi… Doğal diş beyazlatma konusunda karbonat ve elma sirkesi karışımı; diş minesinin yapısını bozan bakterileri yok ediyor. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi ve yarım tatlı kaşığı karbonat karışımı ile dişlerini fırçalayabilirsin.
Sirkeli Suyla Gargara Nasıl Yapılır? Yarım çay bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edilir. Hazırlanan sirkeli su yutmadan boğazları temizlemek üzere gargara yapılır ve tükürülür. Bu gargara boğazlardaki enfeksiyonun anında temizlenmesine yardımcı olur.
1 su bardağı içme suyuna 1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve tuzun suda erimesini sağlayın. Tuz eridikten sonra birkaç yudum suyu ağız içine alın. Dairesel hareketler ile bu suyu ağız içinde döndürün ve tüm dişlerinizin suya temas etmesini sağlayın. Birkaç defa kirli suyu tükürüp yenileyin.
ELMA SİRKESİ, kanı alkalize ederek toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Kilo kontrolü de dahil birçok amaçla kullanılan elma sirkesi, sarımsak ve bal ile birleştiğinde muhteşem özellikli bir antibiyotik ürüne dönüşür.
Elma sirkesindeki dost bakteriler, enfeksiyonlardan korunarak bağışıklık sistemini güçlü kılar. Ayrıca sağlıklı bakteriler, hastalandığınızda da çabuk iyileşmenizi sağlar. Elma sirkesinin vücudumuzdaki patojenlerle savaşabileceği düşünülür. Kilo vermek isteyen kişiler için elma sirkesi iyi bir yardımcı olabilir.
Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.
Sirkeyi serin ve güneş almayan ortamda saklamak en doğrusudur. Yemeklerde kullanılacak olan sirke buzdolabında cam şişede saklanmalıdır. Temizlik ve dezenfektan için kullanılacaksa plastik şişelerde serin ortamda saklanabilir. Sirke bozulduğu zaman alkole dönüşür ve çok keskin bir tat verir.
Saçta sirke olan yere bol miktarda vazelin sürülmelidir. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklendikten sonra saçlar bit tarağı ile taranmalıdır. Bu sayede saça yapışan sirkeler temizlenmektedir. Sonrasında ise saçlar bir şampuan ile yıkanmalıdır.
Saç Biti Yumurtaları (Sirkeler)
Sirkeler insan vücudu dışında 10 gün canlı kalabilirken, erişkin saç biti 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Bireylerin evde kullandığı diş tozu, diş beyazlatma tozu, karbonat, elma sirkesi ile fırçalama gibi uygulamalar dişlerin yüzeyinde çizikler oluşmasına neden olur. Kısa zamanda bu çiziklerin renklendirici maddelerin tutulumu ile daha da sarı görünümde dişlere sebebiyet verir.
Diş ve Ağız Sağlığı Elma sirkesi, sararmış dişlerin beyazlatılmasının yanı sıra antibakteriyal özelliği sayesinde ağzınızdaki bakterileri ve mikropları yok etmeye yardımcı olur. Bunun için dişlerinizi fırçalamadan önce 1 yemek kaşığı sirke ile bir yemek kaşığı suyu karıştırıp ağzınızı çalkalayın ve gargara yapın.
Elma sirkesi: Elma sirkesi tükürük akışını uyarır, iltihap önleyici ve antibakteriyel etkiye sahiptir. İki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırıp dişlerinizi fırçalamadan yarım saat önce bu suyla gargara yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri