Bebeklerde öksürüğe iyi gelen doğal çözümler arasında bol su içirmek, sıcak duş yaptırmak, boğaz pastili vermek ve buhar solutmak yer alır.
Solunum yollarını nemli tutmak için su, meyve suyu ve süt gibi içecekler ile sıvı alımını artırmak, tavuk çorbası gibi ılık sıvılar içirmek, bulunulan ortam kuru ise hava nemlendirici kullanmak bebeklerde öksürüğü gidermeye yardımcı olabilir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Ihlamur, kuşburnu, adaçayı, zencefil, nane limon gibi çaylar veya içecekler öksürüğün hafiflemesine katkıda bulunur. Ayrıca çaya bal katarak içmek de öksürüğe iyi gelir.
Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Alerjik öksürüğe burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve sulanma, boğaz ağrısı da eşlik edebilirken, asla ateş ve vücut ağrıları eşlik etmez. Öksürüğünüz varsa ve ateşiniz varsa, öksürüğün soğuk algınlığından kaynaklanması muhtemeldir.
Özellikle şiddetli öksürük durumlarında doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Semptomları hafifletmek için öksürük şurupları, antihistaminikler veya bronş genişletici ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca, bol sıvı tüketmek, nemlendirici cihazlar kullanmak ve dinlenmek de öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir.
Tıkalı ve temizlenmemiş bir burun hastalığın ilerlemesine neden olur. Uyurken başını hafif yükseltin. Başın yukarda kalması nefes almasını kolaylaştırır ve geniz akıntısının rahatsız etmesini önler. Çocuğunuz 1 yaş üzerinde ise özellikle bal kullanımı öksürüğün azalmasına ve balgamın yumuşamasına yardımcı olur.
VICKS VAPORUB burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına bağlı öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılır. merhem, 6-12 yaş arası çocuklarda: Günde 2-4 defa 1 ila 2 çay kaşığı kadar merhem, 2-5 yaş arası çocuklarda: Günde 2-3 defa 1/2 ila 1 çay kaşığı kadar merhem sürülerek kullanılmalıdır.
Alerjik öksürükler sıklıkla kuru öksürük şeklindedir. Eşlik eden balgam çıkarma durumu varsa mutlaka bir çocuk hekimi tarafından enfeksiyon kaynaklı bir öksürük olup olmadığı değerlendirilmelidir. Bazen burun tıkanıklığı ve burun akıntısı alerjik öksürük ataklarına eşlik edebilir.
Bebeklerde Balgama İyi Gelecek Çözümler
Ihlamur çayı hazırlanmalı ve bir yemek kaşı ölçüsünde azar, azar bebeklere içirilmelidir. Ayrıca öksürük başladığı zaman bebek kucağa alınmalı ve başı aşağı gelecek şekilde sırtına hafif, hafif vurulmalı ya da sırtına masaj yapılmalıdır.
Bal, boğaz tahrişi ve kuru öksürük için oldukça etkilidir. Alerji kaynaklı kuru öksürük için de bal tüketebilir ya da sıcak çayınızın içine bal ekleyebilirsiniz. Çocuklarda alerjik öksürük görüldüğünde de yine bu yöntem kullanılabilir.
Altı aylık bebeklerde öksürük, üşütme, solunum yolu enfeksiyonu, virüs, toz, alerji, havanın kuru olması gibi farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Ancak altı aylık bebek öksürüğünün katı gıdaya geçişle de bir ilgisi olabilir. Bebek reflüsü kaynaklı olabilecek olan bu durum, hekim tarafından tespit edilebilir.
Bebeklerde kuru öksürük, genellikle bakteri kaynaklı hastalıklardan, yaşadığı ortamdaki havanın kuru olmasından ya da bebeğin yeterli sıvı almadığı zaman da görülebilir. Bebeğin yaşadığı evin rutubetli, nemli, çok sıcak ya da yeterli ısıda olmaması kuru öksürüğe sebep olabilir.
Buhar Solumak: Havayı nemlendirmek gibi buhar solumak da boğazın nemlenmesine yardımcı olur. Kaynar su dolu bir kap üzerine havlu sermek ve gelen buharlı havayı solumak hava yollarını nemlendirerek öksürüğün şiddetini azaltmaya yardımcı olur.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz.
diye merak ediyorsanız işte bu sorunun yanıtı: Geceleri yaşanan öksürüğe grip, soğuk algınlığı veya alerji gibi faktörler neden olabilir. Bu faktörler yatar pozisyona geçtiğinizde solumun salgılarının boşaltılmasını zorlaştırır ve akıntı birikmesi yaratarak aniden gelen öksürük krizi durumunu tetikler.
Bebeklerde gece öksürüğü, genellikle solunum yolları hastalıklarında, alerji varlığında ve astım hastalığı sırasında olabilir. Bebeklerde uykuda öksürük gündüz olmuyorsa, uykuda terleme oluyorsa, halsizlik, beslenme reddi varsa bu durum alerjik öksürüğün de habercisi olabilir.
Limon, karabiber ve bal karışımı ile balgamı söktürmek. Tuzlu su ile boğaz gargarası yapmak. Sıcak, buharlı duş ile balgamın parçalanmasını ve öksürmeyi kolaylaştırmak. Okaliptüs yağını buharlı sıcak suya damlatıp solumak.
ZYRTEC® alerjik nezle ve kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ZYRTEC®; Erişkinler ile 2 yaş ve üzeri çocuklarda; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve ürtikerin (kurdeşen) tedavisinde kullanılır.
Toz alerjisi tedavisinde ilaç olarak anihistaminikler, dekonjestanlar, kortikosteroidler, kromoglikatlar, lökotrien antagonistleri kullanılır. Birde halk arasında aşı tedavisi olarak bilinen immunoterapiler uygulanmaktadır.
Uzun süren bir öksürükte mutlaka doktora gidilmelidir. Kronik öksürüğün yani 1 aydan uzun süren öksürükte daha önemli sorunlara bağlı olabilir. Kronik öksürüğün en sık sebeplerinden birisi astımdır. Özellikle gece uykuda kaldıran öksürük, nefes sıkışmaları, sabaha doğru öksürük oluyorsa astım akla gelmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri