Bonus: Evlenme Teklifi Aileler Tanıştıktan Sonra mı Yapılır? İşlerin ciddiye bindiğinin kanıtı evlilik teklifi ve bu teklife alınan “evet” yanıtıdır. Çiftin kendi arasında bu kararı almasının ardından aileler de tanışır ve evlilik hazırlıkları başlar.
Evlenme teklifi aileler tanıştıktan sonra mı yapılır sorusuna cevaben şart değildir. Neticede sevgili iken bir tanışıklık varsa evlenme teklifi aileler tanıştıktan sonra mi yapılır gibi bir soruya gerek kalmıyor. Şayet daha önce tanışıklık yoksa evlenme teklifi için tanışmayı beklemeye de gerek yoktur.
İlk önce teklif olur ve kız kabul eder. Sonra aile kabul eder, söz olur.
Çünkü evlilik teklifi, artık evlenme yoluna giren çiftler için önemli ve özel bir andır. Nişanlıya evlilik teklifi düğün öncesi, isteme, söz ve nişan adımlarından sonra yaptığı evlilik teklifidir.
İlgili 26 soru bulundu
MK 118 gereğince nişanlanma, evlilik vaadiyle kurulur. Bu sebeple nişanın kurulabilmesi için öncelikli koşul, tarafların birbirlerine evlilik vaadinde bulunmuş olmasıdır. Evlilik vaadi olmaksızın kurulacak birlikteliklerin nişanlılık olarak değerlendirilmesi mümkün değildir.
Evlilik teklifinden sonra evlilik yüzüğü sağ ele takılmalıdır.
Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağındaysa o kişi nişanlı veya sözlü, sol parmağındaysa da evli olduğunu simgeler. Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tek taş takacak kişiler sağ el dördüncü parmağa takarken, alyans, evliliği simgelediği için sol elin yüzük parmağına takılması uygun görülmektedir.
Genellikle kız isteme töreniyle söz kesimi aynı gün yapılır. Ancak ülkemizde bazı yörelerde nadiren de olsa kız istemenin sonraki haftasında söz kesildiği de görülür.
Sorunuza gelirsek, nikâh akdi yapılırken evlilik niyeti kesin bir ifadeyle kadına sunulduğunda bakire kız susarak bile nikâh teklifini kabul ettiğini ima etse nikâh akdi tahakkuk eder. Dul bir kadın ise açıkça evlilik teklifini kabul ettiğini ifade etmelidir. Teklifin kabul edilmesinde kabul ettim ifadesi önemlidir.
Söz öncesi ailelerin tanışması için erkek tarafı hediyelerini alır ve genelde kız tarafının ailesine gider. Erkek tarafı tanışmaya gelirken ne getirir diye merak edenler için hemen detaylara geçelim: Ailelerin tanışma merasimine genellikle tatlı götürülür.
Çoğunlukla çiftlerin istediği veya aile büyüklerinin aralarında konuşması ile plan yapılır. Tanışma yemeği genellikle kız evinde veya şık bir restoranda gerçekleşir. Fakat bazı yörelerde kız tarafının erkek tarafının evine gittiği de görülmektedir. Bundan dolayı bu kararı aile büyüklerinize bırakmalısınız.
Evlilik teklifi yüzüğü ya da tek taş yüzük ile ilgili bu bilinmez pek çok kadının zihnini meşgul eder. Çoğunluk tarafından kabul edilen uygulamadan bahsetmek gerekirse, evlilik öncesi yani nikâh kıyılmadan önce tektaş yüzük nikâh gününe kadar sağ elin yüzük parmağına takılır.
Bir tek Kına gecesi mekanını kim tutar kız tarafına aittir. Diğer kalanlar yani Kına gecesi masraflarını kim karşılar hem erkek hem de kız ailesine aittir. Bu tür organizasyonlar maddi açıdan aileleri zorlayabilir.
Bu noktada, evlilik teklifi aldığınızda, sevgilinizin yüzüğü takması için sağ elinizi uzatmanız gerekiyor. Zira nişanlıyken tektaşın, sağ elinizin yüzük parmağında olması, yazılı olmayan bir kural ve gelenek olarak karşımıza çıkmakta.
Evlenme Teklifinde Diz Çökme
Tabii ki hayır. Sonuçta bu bir tercih ve gönül yapma meselesidir, sizin için çok yapılmayacak bir hareket değilse ve kız arkadaşınızın da hoşuna gidecekse diz çökerek evlenme teklifi yaparsınız, sizi bir sebeple çok rahatsız edecekse de bunu yapmazsınız.
Kız istemeye öncelikli olarak çekirdek aile ve aile büyükleriyle gidilir. Kız istemeye erkek tarafının ailedeki en büyük ferdi ile gidilir. Ek olarak, organizasyonun büyüklüğüne ve kız isteme törenin yapılacağı evin genişliğine göre eşlerin yakın arkadaşları ve akrabaları da merasimine davet edilir.
Söz kesilirken ve kıs istemede kahve önce kime verilir sorusu da kullanıcıların merak ettiği sorular arasındadır. Bu tür durumlarda kahve yapan gelin adayı, öncesinde kahveleri yaşça büyük aile bireylerine dağıtır. Kız isteme merasimi ise kahveler içildikten sonra aile büyükleri tarafından başlatılır.
Söz, aileler arasında yapılan sıradan bir kız isteme merasimi olarak bilinirken nişan ise yüzüklerin takıldığı, aile büyüklerinin ve akrabaların yer aldığı daha büyük bir törendir. Söz yapılırken erkek tarafı kız tarafının evine giderek tanışır ve kızlarını ister. Nişan merasiminde ise isteme işlemi tamamlanmıştır.
Eğer sevgiliniz farklılıklardan hoşlanıyor ve takılarında zarif modeller tercih ediyorsa, evlilik teklifinde baget yüzük seçebilirsiniz. Ancak tarzı ve takı tercihleri klasiklerden yanaysa, tektaş pırlanta sizin için doğru seçim olacaktır.
Tektaş pırlanta da bu aşkı, bağlılığı, güzelliği ve zorlu yolcuklardan muhteşem ihtişamla çıkacak kadar dayanıklı olmadığı anlattığından, evlilik tekliflerinde kadınlara armağan edilmiştir. Tektaş pırlanta kalbe giden tek damara sahip olan yüzük parmağına takılır.
Evlilik Teklifi Yüzüğü Kaç Karat Olmalı ? Evlenme teklifi için ideal tektaş boyutu 0.20 CT ile 0.60 CT arasındadır. Kadınlar taşlar arasında en çok bu karatları tercih etmektedir. Tamtur ve beştaş yüzüklerde ise karat ağırlığı, yüzükte bulunan tüm pırlantaların toplam karat ağırlığını ifade etmektedir.
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Tektaş Hangi Ele Takılır? Evlilik teklifi esnasında tercih edilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Sözlü ya da nişanlıyken sağ elde kullanılan tek taş yüzük, evlilik olduktan sonra sol elin yüzük parmağına geçmektedir.
Alyanslar, ilk olarak erkek ve bayana nişanda sağ elin yüzük parmağına takılırlar. Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri