Yapılan araştırmalara da dayanarak 6.aydan sonra %30 ile başlanan ek gıda aylar geçtikçe artırılmalıdır. Ancak bu geçişlerde anne sütü kesilmesi gerektiği anlamına gelmez. Faydalarını sıraladığımız kemik suyunun peki zararı var mı diye soracak olursanız, herhangi bir zararının bulunmadığını söylemek gerekir.
Kemik suyu günün her saatinde içilebilir. Eğer yaşa bağlı kemik erimesi veya eklem ağrıları yaşıyorsanız gün aşırı 1 çay bardağı tüketebilirsiniz. Kemik suyu gelişim çağındaki çocuklara da haftada 2 kez içirilebilir.
Kemik suyu, bebeklerin ek gıda almaya başladığı 6. aydan itibaren verilebilir.
Bebeğinize Gelişimi İçin Et Suyu Veya Kemik Suyu Değil, Etin Kendisini Verin. Bebek ve çocukların büyümeleri, bağışıklık sistemlerinin gelişmesi ve sağlıklı olmaları açısından doğru beslenmeleri oldukça önemlidir.
Bebeğinize 6. ayından itibaren ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. Anne sütüne devam ediyorken aynı zamanda ilikli kemik suyunu bebeğinizin beslenme düzenine ekleyebilirsiniz. Bebeğinizin midesi henüz çok küçük olduğundan gereğinden fazla kemik suyu vermemeye dikkat edin, küçük miktarlarla başlayın.
İlgili 41 soru bulundu
Yapılan araştırmalara da dayanarak 6.aydan sonra %30 ile başlanan ek gıda aylar geçtikçe artırılmalıdır. Ancak bu geçişlerde anne sütü kesilmesi gerektiği anlamına gelmez. Faydalarını sıraladığımız kemik suyunun peki zararı var mı diye soracak olursanız, herhangi bir zararının bulunmadığını söylemek gerekir.
Bebekler için ilikli kemik suyu hangi kemikten yapılır, bunu da söyleyelim. Daha çok ilikli kuzu kemikleri ve kuzu kaburga kemikleri tercih ediliyor.
Sağlıklı kemik suyu yapımında hayvanın incik ve kaval kemiklerini kullanmalıyız. Bu kemik ayağın dizden ayak bileklerine kadar uzanan kısmıdır. Hayvanın tüm ağırlığını çeken bu kemikler en yoğun iliğin olduğu kemiklerdir. Bu da önemli kollajen kaynağıdır.
Kalsiyum ve Omega-3 Desteği Şart
Vücutta bulunan kalsiyum oranının büyük bir bölümü kemik ve dişlerde. Bu yüzden kemik gelişimi için oldukça önemli olan kalsiyumu yeterli düzeyde alabilmesi için bebeğinize; yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli ve badem gibi yiyeceklerden oluşan beslenme listesi hazırlayabilirsiniz.
Kendiniz yapmanız en sağlıklı ve ekonomik yolu, İlikli dana ve kuzu kemiğini kısık ateşte enaz 8 saatte pişirmelisiniz!
Bebeklere İlikli Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir? Ek gıdaya geçiş döneminde bebeğe hazırlanan yemeklerde ilikli kemik suyunu kullanmanız, yemeklerin besleyiciliğini artırdığı gibi bebeğinizin damak tadının gelişmesine katkı sağlar ve hayatının geri kalan döneminde güçlü bir kemik yapısı olmasına da yardımcı olur.
İlikli kemik suyunu isterseniz ısıtarak doğrudan içebilir, isterseniz yemeklerinize katabilirsiniz. Hafif ve lezzetli tadı ve güzel kokusu sayesinde rahatlıkla içilebilir. Damak tadınıza göre tuz, zerdeçal, zencefil biber ve limon ekleyebilir günlük diyetiniz içerisinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kuzu, danadan daha az toksik olması nedeniyle tercih nedeni. Danada daha çok ilik ve kolajen var.
-Toplam 1 aylık kürünüzde her gün içtiğiniz ilikli kemik suyunun 17. günde bedeninizde değişimi ve faydasını göreceksiniz. -Yemeklerinize su katmak yerine kemik suyu ilave etmeniz çok daha sağlık ve lezzet katacaktır. - Çocuklarınız için haftada bir gün yarım çay bardağı içirebilirsiniz.
Kemik suyunu, buzdolabında 7 gün, buzlukta ise 3-6 ay kadar saklayabilirsiniz. İlikli kemik suyunu derin dondurucuda maksimum 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Konserve edilmiş kemik suyunu ise, kapağını açmadan buzdolabında 1 ay muhafaza edebilirsiniz.
İLİKLİ KEMİK SUYU GÜNDE NE KADAR İÇİLMELİ? Mümkün olduğunca büyük baş hayvan iliği kullanılarak yapılması önerilen kemik suyu günlük olarak tüketilebilir. Yetişkin kişilerde günde 1 su bardağı içilmesi yeterli olan kemik suyunu çocuklarda 1 çay bardağı olarak düşünebilirsiniz.
Kemiklerimizi yıkayalım sonra tencereye koyup tencere gibi kaynamaya bırakalım. Kaynamaya çıkınca çıkan köpükleri alıp ,içine isteğe göre patates ,havuç, soğan ve sarımsak ekleyebilirsiniz. Ocağın en küçük gözüne koyup altı kısık bir şekilde 9-12 saat kaynatabilirsiniz.
Birçok insan 30 yaş civarında maksimum kemik yoğunluğuna ulaşır. Bu yaşlardan sonra, kemik yapılanması devam eder ancak yeni kemik dokusu yapımı, yıkımından daha az olduğundan kemik yoğunluğu zamanla azalır.
İnsanlar yetişkinlerde daha fazla kemik var diye düşünebilir. Ama bir bebek doğduğunda 270 kemiğe sahiptir. Yetişkin olduğunda bu sayı 206 ya düşer.
Pişirme işlemiyle jöle kıvamına gelen kemik suyunu kağıt bardaklara koyarak buzdolabında muhafaza etmek mümkün. Buzlukta 3-6 ay, buzdolabında ise 7 gün bozulmadan kalabilen kemik suyunu günde 1 su bardağı tüketmek çok önemli.
Kemik suyunda; protein, A vitamini, B12 vitamini, E vitamini, demir ve fosfor bulunur.
Kemik suyunun sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler gösterdiği de görülür. Kemik suyu boy uzatır mı diye soracak olursanız, büyüme çağında olan çocuklarda kemik gelişimini desteklediği için uzun vadede uzatabilir. Fakat doğrudan ve kısa sürede gözle görülür bir etkisi yoktur.
Kısık ateşte uzun süre kaynatmak kemik iliğinin iyice işlenip vitaminini suya bırakmasını sağlıyor. Bebeklere ilikli kemik suyu düdüklüde kaç saat kaynatılır: Kemik suyunu en az 4 saat, tercihen de 8-12 saat arasında en kısık ateşte ve en küçük ocak gözünde pişmeye bırakabilirsin.Kolajen kemik suyu nasıl yapılır?
Tencereye alalım. 2,5 bardak ılık suyumuzu ekleyelim ve 2 bardak kemik suyunu ilave edelim. İyice kaynadıktan sonra blendırlayıp içinde tortu kalmayacak şekilde hazırlayalım. Daha sonra ocağa aldığımız tencerenin altını açalım.
Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım. Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak. Videoda görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri