* 6-12 aylık, yani tamamlayıcı beslenme dönemi olarak adlandırdığımız dönemde anne sütünün tamamlayıcısı gıdalar verilebilir. Bu besinlerde ilk tercihimiz muhallebi. Çünkü muhallebi türü gıdaların kıvamı kolayca yedirilebilir, sindirilebilir, tadı güzeldir, alerji ve gaz yapmaz.
Doktorlar ilk bebek muhallebi tarifi olarak anne sütlü bebek muhallebisini öneriyorlar.
Suyu, sütü ve pirinç ununu cezveye koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz (dibi tutmaması için devamlı karıştırmamız gerekiyor) kaynadıktan sonra kaseye boşaltıp şekeri ilave ettikten sonra mamamız hazırdır. İsteğe göre 2 veya 3 adet bebe bisküvisi de içine ekleyebilirsiniz oda çok doyurucu oluyor.
Su oranını 1,5 çay bardağı olarak ayarlayabilirsiniz. Not: Anne sütü veya formül mama karıştırarak hazırladığınız muhallebiyi tek öğünde yediriniz, ertesi gün servis etmeyiniz ve ısıtmayınız.
Bu anlamda bakacak olursak bebeklerde muhallebiye başlangıç için ek gıdaya geçildiği zaman diyebiliriz. Çünkü muhallebi ek gıdaya geçişte önerilen ilk ek gıda! Sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra çoğu zaman 6. aydan sonra akşam öğünü (18:00- 20:00) olarak muhallebi verilebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Bu ayda bebeğinizi 4 saat aralıklarla yaklaşık 6 kez besleyiniz. Kahvaltı Hazırlanması: 1 adet meyve püre, 1 yumurta sarısı,1/2 ince dilim ekmek içi veya 3-4 bisküvi 2 çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı akşamdan ıslatılıp tuzu alınmış peynir veya çökelek beraber ezilir.
Sütü az şekerli muhallebi, yoğurdu ise yayla çorbası olarak tüketebilirsiniz. Kalsiyumun zengin kaynağı olan süt, yoğurt ve peyniri gaz sıkıntıları geçtikten sonra her gün düzenli tüketin. Özellikle yatmadan önce içilen oda ısında 1 bardak süt gece boyunca süt salınımını arttırır.
Doğal ve Sağlıklı Bebek İrmiği (6+ Ay) - 250 G
İnce bebek irmiğinin sindirimi, iri taneli irmiğe nazaran daha kolay olduğu unutulmamalıdır. 1,5 tatlı kaşığı irmiği 1 çay bardağı suda pişirerek ve içine dilediğiniz meyve sebze püresini koyarak onlarca besleyici muhallebi tarifi çıkarabilirsiniz.
Dondurulmuş meyve, soğuk yoğurt, soğuk meyve püresi ve soğuk muhallebi bebeğinizi bir hayli rahatlatacaktır. “Soğuk ürünler bebeğime zarar verir mi?” diye düşünüyorsanız; minik hanım ya da bey gıdanın soğuğundan faydalanıp ağzında dolaştıracağı için pek endişe etmenize gerek yok.
Elmamız, cam rendede püre haline getirilir. Minik tencerede pirinç unu su ile muhallebi kıvamına gelene kadar kısıkta pişirilir. Elma püresi pişen muhallebiyle kasede karıştırılır. Son olarak tarçın ilavesiyle bebişlere afiyetle yedirilir.
Karabayır, tamamlayıcı beslenmede en önemli faktörlerden birinin protein, demir, çinko ve B12 kaynağı hayvansal gıdalar olduğuna dikkati çekerek “Pirinç unu muhallebi gibi karbonhidrat ağırlıklı beslenme bebeğin büyüme ve gelişiminde soruna neden olabilir.
Püf Noktası Minik gurmenin mama vakti geldiğinde, kıvamını kendiniz ayarlayacağınız, dilediğiniz şekilde bir muhallebi yapabilirsiniz, bu unkaraşımıyla.
Bebek gece muhallebisi
Ayrı bir kasede pirinç unu biraz soğuk su ile seyreltilir. Daha sonra kaynayan suya karıştırılır ve irmik eklenip muhallebi yapılır. Sürekli pişene kadar karıştıralım Pişen muhallebiye cam rendede rendelediğimiz elmayı da ekleyip ılıtıyoruz pekmezi de ilave edip bebeğimize yedirebiliriz.
* 6-12 aylık, yani tamamlayıcı beslenme dönemi olarak adlandırdığımız dönemde anne sütünün tamamlayıcısı gıdalar verilebilir. Bu besinlerde ilk tercihimiz muhallebi. Çünkü muhallebi türü gıdaların kıvamı kolayca yedirilebilir, sindirilebilir, tadı güzeldir, alerji ve gaz yapmaz.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
İrmik, pirinç unundan daha besleyicidir. Sıklıkla pirinç unu ile ek gıdaya geçişe başlayan annelere glüten hassasiyeti olmadığı tespit edilen bebeklere daha besleyici olduğunu için irmikli gıdalar öneriliyor.
Bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlar. Katı gıda ile beslenmeye başlayan bebekler yavaşca fiziksel olarak güçlenmeye başlar.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Çünkü bebeğin gelişimi için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerekir ve anne sütünün %80'inden fazlası sudan oluşur. Bebeğe su verilmeye başlanması gereken dönem ise ek gıdaya geçilen, yani ilk 6 ay sonrasındaki dönemdir1.
İçerisindeki vitamin ve mineraller bakımından bebek gelişimine önemli bir katkıda bulunan pirinç unu aynı zamanda bebeğinizin yutkunma yetisinin gelişmesine de yardımcı olur.
bir çay bardağı su 1.5 çay kaşığı pirinç unu ile muhallebi yap içine bebelac devam sütünden 2 ölçek karıştır pekmezle de tatlandırabilirsin. hem çok besleyici hemde çok sağlıklı bu dönemde süt yasak şeker yasak.
4 bardak sütün içine yumurtayı, nişasta ve unu koyuyoruz. Ocakta kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp ılımaya bıraktıktan sonra içine balı ekleyip karıştırıyoruz. En son üzerine fındıkları ekleyip dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyoruz.
Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatın. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getirin. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurt ilave edip karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri