e. Sevkten önceki veya sonraki iki ay içerisinde çocuğunun doğması halleri hariç ertelemeleri yapılmaz. 1. Müracaat tarihine kadar (bu tarih dâhil) yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olmayan yükümlülerden bedelli askerlik hizmetinden vazgeçenler: a.
Bir diğer merak edilen ise bedelli askerliğin ertelenip ertelenmeyeceği oldu. Yükümlüler e-Devlet “Askerliğim” uygulaması üzerinden veya ikametine en yakın askerlik şubesi üzerinden sevke tabi tutulacakları tarihten 10 gün öncesine kadar ve en fazla 3 defa yapabilecektir.
Ancak böyle bir durumda merak etmeyin, celp dönemini değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. E-devlet üzerinden başvuru yaptığınız “Askerliğim” bölümüne giriş yaparak “Celp ve Sevk Dönemi / Bedelli Askerlik Celp ve Sevk Dönemi Değişikliği” alanından değişiklik talebinizi iletebilirsiniz.
Bedelli askerlik acemilik sayılmakta olduğu için herhangi bir izin söz konusu değildir. Bu izinlere çarşı izni de dahildir. Ancak izin olarak sayılamasa da pazar günleri istirahat günü olarak belirlenmektedir.
BEDELLİ ASKERLİK TARİH DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR? Bedelli askerlik celp tercihleri yılın son mesai günü mesai bitimine kadar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesinden güncellenebilir.
İlgili 35 soru bulundu
HİZMET VE CELP DÖNEMİ TERCİHİ UYGULAMASI
Yoklamasını yaptırdıktan sonra celp dönemi tercihi yapmak isteyen veya eski tercihlerini değiştirmek isteyenlerin başvuruları kabul edilir. Sınıflandırma nitelik listeleri alındıktan sonra yapılan celp değişiklik talepleri karşılanmaz.
Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde kendisi veya ikinci derece dahil kan/kayın hısımlarından birinin evlenmesi, e. Sevkten önceki veya sonraki iki ay içerisinde çocuğunun doğması halleri hariç ertelemeleri yapılmaz.
1. Kanunun 20'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; lisans ve daha aşağı seviyedekilerden azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.
Tecil işlemlerini yapmak için bireysel başvurularla hareket etmek isterseniz, oturmuş olduğunuz ve ikametgah adresinizin yer aldığı bölgedeki askerlik şubesine gitmelisiniz. Bu askerlik şubesi içerisinde de yine işlemlerinizi hallederek askerlik tecilinizi yapabilirsiniz.
Bedelli de olsa askerlik görevlerini bulundukları şehirden uzakta yapabilirler ve aileleri, yakınları ile bu süre boyunca ziyarete gelmezlerse görüşemezler. Bedelli askerlik yaparken hafta sonları görüş günlerinde ailenizle görüşebilirsiniz. COVID-19 pandemisi nedeniyle görüşler yasaklanmıştır.
Bedelli askerliği, kanunda yer alan şartları yerine getiren kişilerin senelik olarak belirlenen ücreti ödeyerek yaptıkları kısa süreli askerlik hizmeti olarak tanımlamak mümkün. Bedelli askerlik hizmetinden yararlananlar, 28 gün temel askerlik eğitimi alarak askerlik hizmetini tamamlayabilir.
Yüzde 49,25'lik artış ile yeni bedelli askerlik parası 122 bin 351 liradan 182 bin 608 liraya yükseldi. Ocak-Temmuz 2024 tarihlerini kapsayan zamlı tarifeyi yatıranlar bedelli askerlik yapabilecek.
Birinci fıkra kapsamında sevki geri bırakılanların Askeralma Yönetmeliğinin 49'uncu, 50'nci ve 51'inci maddeler kapsamındaki durumlar hariç ertelemeleri yapılmaz.
Askere gidecek olan kişi; askerlik tarihini belli durumlar sebebiyle erteleyebilir, bir başka ifadeyle tecil ettirebilir. Bunun için belli belgelerle erteleme için başvuru yapılmalıdır. Bu belgeler; Askerliği ertelemek için bir talep dilekçesi.
1-Yol süreleri yükümlülerin, e-Devletten müracaatlarında ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) / askerlik şubelerine müracaatlarında müracaat ettiği askerlik şubesi ile eğitim birliği arasındaki mesafeye göre (800 km.-1 gün, 800 km.den fazla 2 gün) hesaplanmaktadır.
Bunun için yapılması gerekenler oldukça basittir. E-devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yapmalısınız. Daha sonra ASAL yoklama araması yapıp, tecil bozdurma işlemlerine tıklamalısınız. Karşınıza gelen tecil bozma sayfasından askerlik tecilinizi tek tıkla kolay bir şekilde bozabilirsiniz.
Bunların askerlikleri, istekleri hâlinde vatandaşlığa alındıkları tarihten itibaren iki yıl süreyle ertelenir. Ertelemelerinin sona ereceği yıl yoklamaları yapılarak o yıl askerlik çağına giren doğumlularla işlem görürler. Bunlar, seferberlik hâlinde ihtiyaca göre askere sevk edilebilirler.
Lise veya dengi okullara devam edenlerin erteleme hakkı en çok 21 yaşına kadardır. b. Yüksek öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı en çok 30 yaşına kadardır. c. Lisans üstü öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı ise en çok 32 yaşına kadardır.
7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince; yoklamaları veya askere sevkleri sırasında geçici rahatsızlığı nedeniyle askerlik yapamayacakları anlaşılanların askerlikleri ertelenir. Geçici rahatsızlığı nedeniyle erteleme kararı verilenler yeniden muayeneye tabi tutulurlar.
Kişi oturduğu ve ikamet ettiği bölge itibariyle, ilgili askerlik şubeye giderek başvuru yapabilir. Böylece ilgili gerek yok üzerinden işlemler tamamlanır ve askerlik erteleme ele alınır. E-devlet üzerinden gerekli adımları ele almak suretiyle askerlik tecil etme imkanı gerçekleşmektedir.
Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü; personel erteleme tekliflerinden uygun olanları onaylar ve e-Devlet Kapısı üzerinden ilgili bakanlık veya kuruma gönderir. Personel Erteleme İptal işlemleri de Erteleme İptal Formu ile aynı şekilde yapılır.
a. Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.
Kura veya sınıflandırma tarihinden sonra vazgeçmeleri durumunda bedelli askerlikten yararlanması için yeni bir hak verilmeyecektir. ç. Vazgeçenlerin işlemleri bedelli askerlik müracaatından önceki durumlarına göre yürütülecektir. Talep etmeleri halinde erteleme hakları varsa ertelemeleri yapılacaktır.
Staja Başlama Sınavını kazanan ve stajını başlatan adaylar talep etmeleri halinde staj süresince askerlik tecil işlemi için tarafımıza başvuru yapabilirler. Başvurunun ardından, Tarafımızca Milli savunma Bakanlığı Asker alma Bölge Başkanlıklarına talepte bulunularak tecil işlemi gerçekleştirilir.
1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri