Bedelli askerlik, acemilik olarak nitelendirildiği için 28 gün süresince çarşı izni bulunmuyor ama pazar günleri istirahat günü olarak kabul ediliyor. Askerlik yaparken birinci dereceden yakınlarını kaybeden veya eşleri doğum yapan kişiler, 10 günlük izninden faydalanabiliyor.
Bu sebeple bedelli askerlikte izin var mı sorusu çokça kişi tarafından araştırılmaktadır. Bedelli askerlik acemilik sayılmakta olduğu için herhangi bir izin söz konusu değildir. Bu izinlere çarşı izni de dahildir. Ancak izin olarak sayılamasa da pazar günleri istirahat günü olarak belirlenmektedir.
Bedelli askerliği, kanunda yer alan şartları yerine getiren kişilerin senelik olarak belirlenen ücreti ödeyerek yaptıkları kısa süreli askerlik hizmeti olarak tanımlamak mümkün. Bedelli askerlik hizmetinden yararlananlar, 28 gün temel askerlik eğitimi alarak askerlik hizmetini tamamlayabilir.
Erken dediğiniz şey yol izni oluyor. 2 Gün yol izniniz çıkmış. 2 gün gidiş 2 gün de geliş. Toplamda 4 gün. 30 gün askerlik süresi ise 26 gün askerlik yapmış oluyorsunuz. Tamam bu durumda sevk tarihi de askerlikten sayılıyor.
Unutulmamalıdır ki işçi, bedelli askerlik süresince yıllık izinlerini kullanmak zorunda da bırakılamayacaktır. Zira kanunun özünde yıllık izin düzenlemesinin getirilmesinin amacı işçinin kesintisiz olarak dinlenmesini sağlamanın hedeflenmesidir.
İlgili 29 soru bulundu
Bu yükümlülerin yemin töreninden sonra idari izin hakkı bulunmamaktadır. Ayrıca bu yükümlüler geç katıldığı süre kadar geç terhis edilmektedir.
Bedelli askerlikte çarşı izni bulunmamaktadır. Bedelli askerlik yapanlar acemi birliği statüsünde değerlendirilmekte ve bu statüde olan askerlere hafta sonu da dahil olmak üzere çarşı izni verilmemektedir.
Askerlik suresi ne kadardi ? Kanuna gore bedelli askerlik suresi 32 gundur. Bu surenin 2 gunu yol izni (gidis-gelis 1'er gun), 2 gunu Kanuni izin olmak uzere 28 gunu Temel Egitim icin kullanilir.
BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDA İZİN İŞLEMLERİ
Temel eğitim süresinin sona ermesini müteakip yapılacak olan yemin töreninden sonra yükümlüler, varsa Askeralma Yönetmeliği'nin 31 inci maddesinin birinci fıkrasındaki izin süresi de kullandırılarak terhise hak kazanacakları tarihe kadar idari izinli sayılırlar.
Erbaş ya da erin bulunduğu şehirden, sevk olduğu şehre göre yapılacak mesafe hesabı dikkate alınıyor. 800 kilometreye kadar olan mesafelerde yol izni 1 gün, 801 ve daha yukarı olan mesafelerde yol izni 2 gün veriliyor.
Bir diğer merak edilen ise bedelli askerliğin ertelenip ertelenmeyeceği oldu. Yükümlüler e-Devlet “Askerliğim” uygulaması üzerinden veya ikametine en yakın askerlik şubesi üzerinden sevke tabi tutulacakları tarihten 10 gün öncesine kadar ve en fazla 3 defa yapabilecektir.
Dolayısıyla bedelli askerlik de acemilik olarak nitelendirildiği için çarşı izni bulunmamaktadır.
Daha önce yol izni kullanmışsa terhisinde yol izni verilmez. Kanuni izinlerde yol izni bir defa olacak şekilde verilmektedir. Erbaş/erin bulunduğu şehirden, gideceği şehre göre yapılacak mesafe hesabı dikkate alınarak ; 800 km,ye kadar olan mesafelerde bir gün, 801 ve daha yukarısı mesafelerde iki gün verilir.
Bedelli askerlik, acemilik olarak nitelendirildiği için 28 gün süresince çarşı izni bulunmuyor ama pazar günleri istirahat günü olarak kabul ediliyor. Askerlik yaparken birinci dereceden yakınlarını kaybeden veya eşleri doğum yapan kişiler, 10 günlük izninden faydalanabiliyor.
Evet, bedelli askerlikte telefon yakalatmanın cezası var.
İhlali ilk kez yapanlara genellikle kınama cezası verilir. İkinci kez yapanlara ise kademe ilerlemelerinin durdurulması veya kıdemlerinin düşürülmesi gibi daha ağır cezalar uygulanabilir.
Koltuk altı ve genital bölgedeki kılları almak için 2-3 adet banyo traş bıçağı alın. Elektrik ile çalışan traş makinası ve kolonya yasaktır. Nöbet, içtima, kalkış saati kadar pek çok şey için iyi bir saatinizin olması gereklidir. Ankesörlü telefon ile konuşmak için telefon kartı alınız.
Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı birlikleri tarafından “2023/4'üncü Dönem Bedelli Erlerin Yemin Töreni” icra edildi.
Bedelli askerlikte iş yerinden maaş alınır mı? Ücretsiz izinli sayılan çalışanlar 28 gün için ücret alamazlar. Bedelli askerlik yapacak memurlar ise 28 gün boyunca aylıksız izinli sayılacaklar.
Bedelli askerlik, acemilik eğitimi olarak nitelendirildiği için 28 gün süresince çarşı izni bulunmuyor. Ancak, pazar günleri istirahat günü olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, bedelli askerler pazar günleri izinli sayılıyor.
Bedelli de olsa askerlik görevlerini bulundukları şehirden uzakta yapabilirler ve aileleri, yakınları ile bu süre boyunca ziyarete gelmezlerse görüşemezler. Bedelli askerlik yaparken hafta sonları görüş günlerinde ailenizle görüşebilirsiniz. COVID-19 pandemisi nedeniyle görüşler yasaklanmıştır.
en geç saat 17:00 teslim olun, kayıt işlemleri filan yapılıyor ama herkes toplanmadan yer ve yatak dolap gittiğiniz yere rütbeliye komutana göre değişir ama saat 17:00 geçirmeyin askerliğin uzama sebebi 1 gün de ama rütbeliye göre değişirir..
Bedelli askerlik yapan kişiler, Pazar günleri ne yaptıklarını da merak eder. Kişilerin 6 gün boyunca eğitime tabi tutulduğu bu süreç, Pazar günlerini bedelli askerlik yapanlara tatil kılmıştır. Bu sebeple de Pazar günleri herhangi bir eğitim olmaz ve dinlenme yapılır.
Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklanmasıyla askerlik vazifesini yerine getireceklerin teslim tarihi ve kışlaları belli oldu. Bedelli askerlik yapacak yükümlülere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir.
Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.
Bu kapsamda verilen izinlerde bir defa gidiş ve dönüş yol süresi verilir. Daha önce yol süresi verilmemiş ise terhis mahiyetinde izne gönderilenlere sadece gidiş yol süresi verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri