Çok yaygın bir bahçe ve saksı çiçeği olan begonya da dostlarımızın bir diğer düşmanı. Hem kediler hem de köpekler için diğerlerinin arasında en toksik bitkidir. Özellikle dostunuzun saksıyı deşip köklerinin yemesi halinde çok etkili bir zehirdir.
Begonya evcil hayvanlarımıza zarar veren bitkilerin arasında yer alır. Begonya bitkisi patili dostlarımızda kusma ve ishale sebep olabilir. Yapraklarının yenmesi halinde dudaklarda dilde tahriş, yutmada ve nefes almada zorluk yaşayabilirler.
Monstera olarak da bilinen deve tabanı, gösterişli büyük yapraklarıyla ortama güzel bir dokunuş yapsa da deve tabanı evcil hayvanlar için tehlikelidir.
Begonya. Ülkemizde en çok sevilen ve yetiştirilen çiçeklerden biri olan begonyanın yenilebilir çiçekler sınıfına girdiğini biliyor muydunuz? Saksılarınızı süsleyen, baharda etrafı renklendiren begonyanın limona benzer ekşimsi aroması ile salatalarınızı ve içeceklerinizi tatlandırabileceğini söylesek?
Son derece zehirli bitkilere örnek olarak Barış Çiçeği (Spathiphyllum), Zakkum (Nerium oleander) ve Sikas (Sago Palmiyesi) /(Cycas revoluta) dahildir.
İlgili 28 soru bulundu
7- Spathiphyllum (Barış Zambağı) Az bakım ihtiyaçları ve bahar aylarında açan farklı çiçeği ile salonlarımızda severek tercih ettiğimiz bitkilerden biri olan Barış Zambağı olarak bilinen Spathiphyllum, içerdiği çözünemeyen kalsiyum oksalatlar sebebiyle kediler için zehirli bitkilerden biridir.
Barış çiçeği olarak da adlandırılan bu bitki, zarif beyaz çiçeği ile bebeğinizin yeni yaşamını kutlamak için idealdir. Doğrudan güneşi seven yelken çiçeği, havayı temizleyen bitkilerin başında gelir. Bebek odası için çiçek seçimi yaparken doktorunuzun tavsiyesine başvurmayı da ihmal etmeyin.
Begonya gün ışığından beslenen, ışık aldıkça canlı ve sağlıklı bir yapı kazanan çiçeklerdendir. Bu nedenle hem açık hem de kapalı alanlarda kolayca yetiştirilir. Fakat bu çiçeği yakıcı güneş altında tutmamak gölge noktalara ekmek gerekir. Yine iç mekânlarda da ışık alan noktalarda tutmak çiçeklenmesine katkı sağlar.
Botanik sözlüklerinde begonya anlamı hayalperestlik olarak geçmektedir. Her çiçeğin bir anlamı olduğu gibi begonya da hayal kurmayı sevenler için özel bir anlam taşır. Yaz mevsimi geldiğinde rengarenk çiçekleri ile gözlere bayram havası yaşatan begonya, yumuşak ve etli saplara sahiptir.
Begonvil Çiçeği Anlamı Nedir? Begonvil çiçeği anlamı “çiçekli sarmaşık” demektir. Begonvil kelimesi yeni Latince Bougainvillea "bir tür çiçekli sarmaşık" sözcüğünden gelmektedir. Begonvil çiçeği pembe çiçekleriyle hoşgörü ve iyi niyeti temsil eder.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Begonya bitkisi güneşi çok sever. Fakat doğrudan güneş ışığından da hiç hoşlanmaz. Yani begonyalar için orta yolu bulmanız oldukça önemlidir. Sadece çiçeklenme döneminde güneşe daha fazla ihtiyaç duyar.
Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi Çiçeği Zehirli mi? Evet, Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi hayvanlar için toksik olarak kabul edilir.
Para ağacı bitkisi (Pachira aquatica), hem eve bereket getirdiğine inanıldığı için hem de bakım kolaylığı açısından, en sevilen ev bitkilerinden biri. Para ağacı bitkisi yutulursa kediler için zehirli değildir, ancak tamamen güvenli de sayılmaz, mide rahatsızlığına neden olabilir.
Toprağının hep nemli kalması gereken bu bitki için kış aylarında daha az, yaz aylarında ise daha çok sulama yapmalısınız. Kış aylarında haftada 1-2 kez sulama yapmanız yeterliyken yaz aylarında bu sıklığı 2 günde 1 olacak şekilde değiştirmelisiniz.
Bu işlem için begonyanın bir kısmını kökten kesici bir alet yardımıyla ayırmanız gerekir. Elde ettiğiniz sürgünü farklı bir saksıya dikerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Çilli begonya çoğaltma işleminde ise suda köklendirme yöntemini kullanarak olumlu sonuçlar almanız mümkündür.
Saksı seçimi, begonya yetiştirmek için önem verilmesi gereken ilk noktadır. Begonya yapısal olarak küçük köklüdür. Bu nedenle küçük saksılarda dikilmeli, büyüdükçe daha büyük saksılara alınarak güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyütülmelidir. Saksı değişimi için ilkbahar beklenmelidir.
boyunca bitkiye bol su verilmeli, çok sıcak ve kuru havalarda akşam üzeri yapraklarına su püskürtülmelidir. yapraklarına su püskürtülmelidir. Kışın verilen su miktarı azaltılarak, saksı toprağı orta derecede ve devamlı nemli tutulmalıdır. Begonya bol güneşli yerleri sever.
Tanımı: Begonia tuberosa genellikle çok yıllık, rizomlu veya yumrulu bitkilerdir.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
Ev ortamında bitki yetiştirenler arasında popüler olan barış çiçeği sıcak ve nemli ortamları sever. Barış çiçeği bakımı oldukça rahat olan salon bitkileri arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri