696 sayılı KHK kapsamında belediye şirketlerinde istihdam edilecek işçilere ilk ikramiye ödemeleri Nisan maaşları ile birlikte ödenecektir. Belediye İşçilerine İlk Maaşında 5 Günlük İkramiye Verilecek !
İLAVE TEDİYE NEDİR? Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.
Buna göre 13 günlük ödeme 23 Haziran'da yapılacak. Kamu işçilerine ve kadroya geçen taşeron işçilere bu yılın ikinci yarısında ödenecek ikramiyenin ödeme tarihi belli oldu. Buna göre 13 günlük ödeme 23 Haziran'da yani bayramdan önce yapılacak. En düşük ödeme 3 bin 685 lira olacak.
Belediyede çalışan memur personele mevzuata aykırı olarak ikramiye adı altında ödeme yapılmasının mümkün olmadığı hk. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Kapsam” başlıklı 1. maddesine göre belediyede çalışan memurlar bu Kanunun kapsamı içinde bulunmaktadır.
Belediye Şirketlerine Geçen İşçiler 52 Günlük İlave Tediye Ödemesi Alamayacak mı? Maliye Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na gönderilen yazıda belediye şirketlerinde çalışan işçilere ilave tediye verilemeyeceği hükme bağlanmıştır.
İlgili 15 soru bulundu
Belediye taşeron son dakika ikramiye haberleri. Kadrolu taşeron belediye işçileri ikramiye ne zaman alacak? Binlerce kişinin gözü taşeron tediye ikramiye ödemelerine çevrildi. Kamuda çalışan işçi statüsündeki kişilere devlet her yıl 52 günlük ilave tediye (ikramiye) ödemesi yapıyor.
İşçinin başarısına bağlı olarak ödenen primden farklı olarak ikramiye genel bir nitelik taşır ve uygulamadan işyerinde çalışan tüm işçiler yararlanır.
Kamu işçilerine, taşerondan kadroya geçirilenler dahil, 6772 Kanun kapsamında yılda 2 kez yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı her yıl 4 kez (13 günlük ücret tutarı) ilave tediye (ikramiye) ödenmektedir. İlave tediye ödemeleri her yılın Ocak ve Aralık ayları ile Ramazan ve Kurban Bayramı arifesinde yapılmaktadır.
Memurlar 30 yıldan fazla çalışsalar bile en fazla 30 yıllık hizmetleri için ikramiye alabiliyorlardı. Fakat Anayasa Mahkemesi 2014 yılında 5434 sayılı Kanunun ilgili hükmünü iptal etti. Böylece memurun hizmet süresi kaç yıl ise, tamamı için ikramiye almasının önü açıldı.
Madde 48 - Belediye zabıta memurları, belediye memurlarına tanınan zam, avans, ikramiye, çocuk zammı, doğum yardımı, ilâç bedeli, tedavi gideri gibi mali ve sosyal haklardan aynen yararlanırlar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, kamuda çalışan işçilere 2023 yılı ilave tediye ödemelerinin birinci yarısı bugün, ikinci yarısı ise 18 Aralık'ta yapılacak.
16 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararda "2023 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 23/6/2023, diğer yarısının 18/12/2023 tarihinde ödenmesine; mezkur Kanunun 3 üncü ve 4 üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.
2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bin TL olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi uygulaması 2021 yılında bin 100 TL' ye yükseltildi. Yeni düzenleme ile ise bayram ikramiyesi tutarı yüzde 82 artışla 2 bin TL'ye yükseltildi.
Son dakika gelişmesi...Kamu işçilerine 2023 yılında verilecek ikramiyelerin tarihleri belli oldu. Kamu işçilerine 2023 yılında verilecek ikramiyelerin ilk yarısı 23 Haziran'da ikinci yarısı ise 18 Aralık'ta hesaplara yatacak.
6772 sayılı Yasanın 3. maddesi kapsamında Bakanlar Kurulunca ödenmesi kararlaştırılan ilave tediye (devlet ikramiyesi) 9 Eylül ve 26 Aralık tarihlerinde ödenecek.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun 28. Maddesinde memurun ikramiye hakkı bulunmaktadır.
Örneğin, çalışanlara yılda bir maaş ikramiye verilmesi ya da bir satış müdürünün yaptığı ciro ve şirketin yıllık toplam gelirine oranla yapılan bir hesaba dayanan ikramiye ödemesi bunun ücret olma mahiyetini değiştirmemektedir. Dolayısı ile temel ücretin üzerine eklenerek vergiye tabi tutulur.
2023 Temmuz zamlarından sonra en düşük memur emekli maaşının 9 bin 800, en düşük emekli ikramiyesinin ise 25 yıl çalışmış biri için, 280 bin lira civarında olduğunu hatırlatan Dr. Sadettin Orhan, Türkiye'de ortalama ikramiyenin 300 bin ile 400 bin lira arasında değiştiğini aktardı.
Buna göre, memurlara verilen toplu sözleşme ikramiyesinde 750 gösterge oranı 250'ye düşerken, 3 ayda bir verilen ikramiye bundan sonra aylık ödenecek. Aylık ödeme tutarı ise 127 TL oldu.
Sendika üyesi olup aylık ya da ücretlerinden sendika aidatı kesilen kamu görevlileri için yapılmakta olan toplu sözleşme ikramiyesi yılda 4 defa üç ayda bir veriliyor. Ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında ödeme yapılıyor.
Memurluktan istifa edilmesi halinde memurluk hizmet sürelerine emekli ikramiyesi ödemesi yapılmaz, memurlara emekli ikramiyesi ödemesi için mutlaka emeklilik statüsünde bir aylık bağlanması koşulu bulunmaktadır.
6772 sayılı Yasada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler yönünden ikramiye ödenmesi yasal bir yükümlülük olarak öngörülmüştür. edilmelidir. Her durumda ikramiyelerin tek taraflı olarak işverence ortadan kaldırılması ya da azaltılması mümkün olmaz.
Emekliye ekimde zam değil ama 'Cumhuriyet İkramiyesi' verilecek. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik artış memnuniyetsizlik yaratınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının iyileştirilmesi talimatı vermişti.
Maaşın değil ikramiyenin fiilen çalışılan gün sayısına göre ödenmesini teklif ediyoruz. Tabii, iş kazası ve meslek kazası nedeniyle istirahat alanlar, doğum ve emzirme gibi konular ile 20 gün ve üzerinde istirahat raporu olanlarda bir kesinti yapılmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri