5 – 6 kaşık yulaf ezmesini 1 su bardağı yarım yağlı sütle karıştırın. İçerisine 1 adet Anamur muz 5 – 6 adet fındık ve 1 çay kaşığı tarçınla ister blenderdan geçirip sıvı şekilde tüketebilir isterseniz de geceden bekletip daha yoğun kıvam ile sabah kahvaltısında tüketebilirsiniz.
Yulaf ezmesini süt ile karıştırıp yiyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine damak zevkinize göre muz, tarçın, sağlıklı tohumlar, kuru ve taze meyveler ilave edebilirsiniz. Yulaf ezmesini ayrıca omlete de ekleyebilirsiniz. Bu şekilde kahvaltınız çok daha doyurucu olur.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız süt ile karıştırın, yarım bardak kuru üzüm ve yarım bardak kuru erik ekleyerek tüketin. Yanında 1 bardak şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz. Öğle yemeği: Yarım su bardağı yulaf ezmesine yarım su bardağı yağsız yoğurt ve yarım su bardağı ceviz ekleyerek tüketin.
İlgili 16 soru bulundu
Yulaf ise içerdiği birçok lif, enzim ve vitamin ile sağlıklı zayıflamak isteyen bireylerin sıkça başvurduğu bir yiyecektir. Yulaf kilo verilmesine yardımcı olur. İçerisinde yer alan mineraller, vitamin ve diğer tüm besinler yulaf tüketmek için bir nedendir.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Sağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulaf Ezmesi Kaç Kaşık Yenmelidir? 40 gram yulaf ezmesinde 2 gram lif ve 150 kalori bulunur. Öğünlerinizde 2 dilim ekmek yerine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi tüketerek zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran yulaf daha hızlı yağ yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.
Bunlardan birisi de yoğurt ve süt olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre yulafı süt ve yoğurt gibi besinlerle tüketmenin daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle kilo verme açısından süt ve yoğurt ile güvenli bir şekilde yulaf tüketilebilir.
Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır. Yulaf Ezmesi Zayıflatır Mı? Yulaf yüksek besin değerine sahip bir tahıl olduğu için uzun süre tokluk hissi verir.
Kabuklarından sıyrılan yulaf tanelerini tüketebilirsiniz: Dış kabuğundan sıyrılmış ve tane şeklinde kullanılır. Pilav olarak tüketilebilir. Kesilmiş yulaf olarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi olarak tüketilebilirsiniz: Yulafların buharda pişirilmesi ile tüketilir.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
1 kase sütlü yulaf kaç kalori? Bir su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ile hazırlanan sütlü lapa kalorisi bir porsiyona eş değerdir. Yani 200 gr ağırlığında sütlü yulaf lapası yaklaşık olarak 325 kalori değerindedir.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Sağlıklı kiloyu korumak ve kötü kolesterolü dengelemek için mutlaka yulaf tüketilmelidir. Yulaf ezmesi akşam yemeğinde de rahat bir şekilde tüketilebilir. Akşam yemeğinde tüketilen yulaf iyi uykuyu da destekler. Cilt üzerinde çok olumlu bir etkiye sahip olan yulaf vitamin ve mineral açısından da çok zengindir.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Yulaf ezmesini süt ve meyveler ile buluşturarak, harika öğünler hazırlayabilirsiniz. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır. Faydalı yağlar, her zaman depo yağların yakılmasına destektir.
En fazla 5 gün boyunca uygulanacak yulaf diyeti sayesinde, sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri