Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.
Evinizde baktığınızın alenen belli olduğu hayvanlar için tabii ki ücret alıyorlar. Yalnızca sokak hayvanları için ücretsiz. (Kedinizin veya köpeğinizin sokak kedisi / köpeği fark etmez. Evde bakılıyorsa ücret alınıyor.)
Kedi aşı takviminde temel ve mutlaka yapılması gereken 3 aşı bulunmaktadır. Karma, kuduz ve lösemi aşısı bu 3 temel aşılardır. Kedi aşılarına baktığımız zaman bunun yanında mantar aşısı da mevcuttur.
Sahipli kedilerin ücretsiz aşı kampanyalarından faydalanamayacağını söylemiştik. Ancak bir sokak kedisinin aşılarını yaptırmak istiyorsanız barınaklara ve belediyelere başvurarak ücretsiz aşılama imkanından faydalanabilirsiniz.
Sokak hayvanlarının hastalıkları tedavi edilmekte, cerrahi ve kısırlaştırma operasyonları yapılmaktadır. 1.2.Aşı: İnsan ve hayvan sağlığını korumak amacıyla kedi ve köpeklere kuduz aşısı ve köpeklere bakteriyel ve viral hastalıklara karşı korunması amacıyla karma aşı yapılmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir. Evcil hayvanlarını kısırlaştırmak isteyenler belediye veterinerlerini arayarak ya da internet üzerinden randevu alabilirler.
Ücretsiz aşı yaptırma sorunuza gelecek olursak evet kedi aşılarınızı güvenli ve uygun bir biçimde belediyelerin veteriner hekimlerine devlet kliniklerinde yaptırabilirsiniz. Büyük şehirlerde daha çok devlet kliniği bulunsa da her şehirde bir adet devlet kliniği bulunmaktadır.
Eğer aşı olmazlarsa karşılaşabilecekleri zorlu ve sonu ölümle bitebilen hastalıklara yakalanabilirler. Bu zor hastalıklardan birkaçı ise, kedi gribi, kedi nezlesi, kompleks üst solunum yolu enfeksiyonu ve gençlik hastalığıdır. Üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar kedilerde ciddi sorunlara neden olabilir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüzce kısırlaştırılmış köpeklere küpe işaretleyici olarak takılmaktadır. Bu işaret dış bakıda hayvanın kısırlaştırıldığını, kuduz aşılarının yapıldığını, mikroçip takılıp kayıt altına alındığını ifade etmektedir.
Sokak kedilerine veteriner kliniklerinin kapısı ücretsiz açılıyor.
Evde yaşayan kedilerin aşı gereksinimi pek çok kedi sahibinin kafasında soru işaretleri oluşmasına neden olur. Kedilerin evde yaşaması dış dünyadan tamamen uzaklaştıkları anlamına gelmediği için ev kedilerinin de aşılarının düzenli olarak yapılması önerilmektedir.
Gıda Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin ve TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu'nun imzaladığı protokol çerçevesinde sahipli köpeklerin bu yıldan itibaren, sahipli kedi ve gelinciklerin ise 2022 yılından itibaren bireysel olarak kimliklendirilerek kayıt altına alınması zorunlu olacak.
Belediye veteriner hangi hayvanlara bakar sorusuna cevap verecek olursak belediye veterinerlerinin genel olarak sahipsiz olan sokak köpekleri, sokak kedileri, kuşlar ve sahipsiz olan pek çok hayvana baktığını söyleyebiliriz.
Belediye'de kedi kısırlaştırma maliyeti ne kadar? Kedi kısırlaştırma ücretleri, kedinizin cinsiyetine, yaşadığınız yere ve gittiğiniz veteriner kliniğine göre farklılık gösterebilir. Genel olarak, dişi kedi kısırlaştırma ücreti 600-750 TL, erkek kedi kısırlaştırma ücreti 350-500 TL civarındadır.
İşlemin ücreti se 75 lira. Mikroçip uygulaması ile kedi ve köpeklerin sağlık kontrollerinin takip edilmesi, sokağa bırakılma, kaybolma veya kaçırılma durumlarında hayvanların hem bulunabilmesi hem de sokağa bırakan veya kaçıranların tespit edilip, ceza uygulanabilmesi de amaçlanıyor.
Bu hayvanlar, veteriner kliniklerinde kısıtlamaya tabi olmadan tedavi edilecek.
Hayvanlarına çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira ceza uygulanacak. 31 Aralık 2022 tarihi itibari ile toplam 1 milyon 429 bin 370 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı. Hem yoğunluk hem de çip ve pasaport sıkıntısı nedeniyle başvurmasına rağmen çip takılmayan hayvan sahiplerine beyanname verildi.
Çip takılmayan hayvanların tespiti, el terminalleri (çip okuyucular) vasıtasıyla yapılacak. Çip bulunmadığı tespit edilen ev hayvanları il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilecek, il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerince idari para cezası uygulandıktan sonra çip uygulanarak kayıt altına alınacak.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
Kedilerin mutlaka olması gereken üç ana aşı bulunmaktadır. Bunlar karma aşı, kuduz aşısı ve lösemi aşısıdır. Bu aşı uygulamalarından önce kedilere iç ve dış parazit uygulaması yaptırmak gerekmektedir.
Kediler ev ortamında da yaşasalar, hayatlarını dış mekanlarda da sürdürseler iç ve dış parazit tehdidi altında olabilirler. Kedilerde iç parazit ve dış parazit belirtilerinin fark edilmesi sağlıklı bir yaşam sürmelerinin sağlanması adına oldukça önemlidir.
Kedi aşı fiyatları klinikten kliniğe farklılık gösterir. Ama genel olarak Karma aşı için ortalama 400TL, kuduz için 250TL, mantar için 500 TL, lösemi için ise 450 TL verilebilir. Bu fiyatlar yıllık olarak değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri