Takdir ve teşekkür almak için Türkçe ve Matematik derslerinin ortalaması en az 3 olmalıdır. Karne not ortalaması 75 üzeri ise Teşekkür belgesi alabilir. Aynı şekilde karne notu ortalaması 85 üzeri ise de takdir belgesi alabilecek.
Ayrıca not ortalamasının da belli bir puana ulaşması gerekiyor. Ancak Türkçe ve Matematik dersleri 2 ise öğrenciye teşekkür belgesi ve takdir belgesi verilemez. Teşekkür belgesi almak isteyen öğrencilerin Türkçe ve Matematik derslerinin ortalaması en az 3 olması gerekiyor.
Karnede 1 varsa Teşekkür Belgesi alınamaz. Dönem sonu not ortalaması 70.00 puanın üzerinde olsa bile hiçbir dersin zayıf olmaması gerekir. 50.00 puan altında alınan notlar zayıf olarak adlandırılır.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
BİR DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
İlgili 23 soru bulundu
Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alabilmek için öncelikle öğrencilerin karnelerinde zayıf ders yani 1 notunun bulunmaması gerekiyor. Ayrıca not ortalamasının da belli bir puana ulaşması gerekiyor. Ancak Türkçe ve Matematik dersleri 2 ise öğrenciye teşekkür belgesi ve takdir belgesi verilemez.
KARNEDE 1,2,3,4,5 DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten öğrenci not ortalamasının altında karlırsa ders başarısız sayılıyor. Bir dersten kalınca Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz. Yine 2,3,4,5 desten kalınca da öğrenci başarısız sayılır ve Takdir, Teşekkür belgesi alamaz.
Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Öğrenciler karnelerinin yanında yaptıkları ortalama puanına göre takdir veya teşekkür belgesi alırlar. Ortalama puanlarının dışında tüm derslerden başarılı olan öğrenciler dönem ortalamalarının en az 70 puan alması halinde teşekkür belgesi almaya hak kazanacak.
TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için öğrencilerin herhangi bir dersten zayıfı olmaması gerekiyor. Teşekkür belgesi almak için öğrencinin dönem sonu not ortalamasının 70,00 - 84,99 arasında olması gerekiyor.
Her ders için bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ders başına çıkan not ortalamalarının hepsi toplanır. 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi alır.
→Matematik ortalaman 45 olursa takdir almanız çok zor olur.Çünkü matematik hem ana ders hem de diğer derslerin çok iyi puan olması gerekiyor matematiği yükseltmesi için. Ama sadece matematik ortalamasına bakarak takdir mi teşekkür mü aldığınızı söyleyemem,diğer derslerinde notu önemli oluyor.
Tüm bu işlemler bütün dersler için yapıldıktan sonra not ortalaması 85 ve üzerinde olan öğrenci Takdir Belgesi almaya hak kazanır. Ancak zayıf dersi bulunan ve devamsızlık sınırını aşan öğrenciler belge alamaz.
Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme:
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenir. Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Sınıf geçme yönetmeliğine göre, bir dersten geçebilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. 50 puanın altında puan alan öğrenci o dersten başarısız sayılıyor. Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
Matematik dersi önemli olan derslerden birisidir. Buna göre de kredisi vardır. Ana ders olduğundan dolayı liselerde genellikle en fazla krediye sahip olan derslerdendir. 6 saatlik bir matematik dersinin ortalamaya etkisi yaklaşık 4-5 puan arasındadır.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Sınavın en dikkat çeken ortalama artışı Matematik dersine ait. TYT Matematik testi ortalaması 2021 yılında 5.546 iken 2022 yılında 8.169, AYT Matematik testi ortalaması 2021 yılında 5.294 iken 2022 yılında 7.724'e çıkmış.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.
Hangi ders olursa olsun, sorumlu olduğunuz bir dersten 45'in altında ortalamanız olduğu takdirde genel ortalamanız kaç olursa olsun belge alamazsınız. Eğer ortalamanız 70 ile 84.9999 arasında ise teşekkür belgesi, 85 ile 100 arasında ise takdir belgesi alırsınız.
KARNEDE ZAYIF VARKEN TAKDİR BELGESİ ALINIR MI? Öğrenim görmekte olan öğrencinin derslerinden herhangi birisinde başarı notunun altında kalan bir ders bulunuyorsa öğrenci, Takdir veya Teşekkür belgesi almaya hak kazanamaz. Buna göre bir dersten kalan öğrencinin Takdir veya Teşekkür belgesi alması mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri