BELOC , gizli ya da tanısı konmuş kalp yetmezliği olan hastalarda gerekli tedaviler ile birlikte kullanılmalıdır.
BELOC® ZOK 'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Eğer: • Metoprolol süksinata veya BELOC® ZOK'un bileşiminde bulunan yardımcı maddelerden herhangi birine veya diğer benzer ilaçlara (beta reseptör bloke edici ilaçlar) karşı alerjiniz varsa, • Kalbiniz ile ilgili problemleriniz varsa, • Kalp hızınızda yavaşlama (sinüs ...
Kalp atımlarının yavaşlamasına, kalpte ritm bozukluklarının önlenmesine ve tedavisine, aynı zamanda tansiyonun düşürülmesine yol açar.
Önerilen doz: - Yüksek tansiyon, günde bir kez 50-100 mg'dır. - Angina pektoris ve düzensiz kalp aktivitesi (aritmi) günde bir kez 100-200 mg'dır. - Diğer ilaçlarla birlikte stabil kalp yetmezliği başlangıç dozu günde bir kez 12.5 - 25 mg.
Aldığınız doz yüksek ise, aşağıdaki belirtiler ile karşılaşabilirsiniz: Kalp atımında düzensizlik veya düşüş, nefes darlığı, ayaklarda şişme, göğüste kalp atımının hissedilmesi, baş dönmesi, yorgunluk, göğüs ağrısı, deride soğuma, düşük nabız, zihinsel düzensizlik, huzursuzluk, kalp durması, hava yollarında daralma ...
İlgili 21 soru bulundu
ağırlaştırabilir, kalp krizi ve ani ölüm riskini artırabilir. İlacın aniden kesilmesi tehlikelidir. ® ZOK kullandığınızı söyleyiniz. Ameliyat edilen hastalarda BELOC® ZOK tedavisinin kesilmesi önerilmemektedir.
Doktorunuz ile görüşmeden BELOC® ZOK tedavisini durdurmayınız, çünkü ilacın alımını aniden kesmeniz durumunda hastalığın bazı semptomları (örn: çarpıntı ve göğüs ağrısı) kötüleşebilir.
Üzüm ve bal çarpıntıyı azaltıcı etkileri iyi bilinen gıdalardır.
BELOC ZOK kontrollü salımlı film tabletlerin günde bir kez tercihen sabahları alınması önerilir.
BETA BLOKERLER
Hipertansiyonda, kalp damar hastalıklarında, kalp yetmezliklerinde, aritmilerde kullanılırlar. Bazı tipleri: atenolol (Tensinor) metoprolol (Beloc, Lopresor, Nortan vb)
Coumadin ağızdan günde tek doz olarak alınır. İlacı her gün aynı saatte almak önemlidir. Akşam saatlerinde alınması daha uygundur. Aç ya da tok olarak alınabilir.
BELOC ZOK ile tedaviye başlanması, sadece kalp yetmezliği konusunda uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir (bakınız 4.4). Stabil kalp yetmezliği olan hastalarda doz, fonksiyonel sınıf II: İlk iki hafta için önerilen başlangıç dozu günde 25 mg'dır.
nezle, ağız kuruluğu, karaciğerin iltihaplanması (hepatit), eklem ağrısı, kas krampları, konsantrasyon bozukluğu Ağız kuruluğu çürük riskini artırabilir, bu nedenle düzenli ve dikkatli diş fırçalamak ve ağız hijyeni önemlidir.
Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir? Kalp ritim bozukluğuna iyi gelen en önemli etkenler arasında egzersiz vardır. Her gün tempolu yürüyüş yapmak kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Bunun dışında lahana, ıspanak, roka ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Beta blokerler ile tedavi, olası bir anafilaktik reaksiyonun tedavisini zorlaştırır. Feokromasitoması olan bir hastaya BELOC tedavisi ile birlikte bir alfa bloker de verilmelidir. BELOC tedavisinin kesilmesi gerekiyorsa, tedavi 2 hafta içinde doz yavaş yavaş azaltılarak kesilmelidir.
Tabletleri en az yarım bardak suyla birlikte bütün halinde yutunuz. Tabletleri ezmeyiniz ve çiğnemeyiniz.
Beloc Zok kontrollü salımlı film tabletin prospektüsündeki kullanım şekli ve dozu bilgisi, ? Metoprolol günlük dozunun bir defada ve tercihen sabahları alınması önerilir. Kontrollü salımlı tabletler bölünebilir ve hipertansiyonda günde bir defa 50-100 mg alınır.
Kalp ritim bozukluğu ne zaman tehlikeli olur? Düzen dışı kalp ritmi olarak bilinen kalp ritim bozukluğu; bayılma, geçici görme kaybı, baş dönmesi, kalbin yerinden çıkacakmış hissi gibi semptomlar gösteriyorsa birlikte seyrediyorsa vakit kaybetmeden mutlaka bir kardiyoloji uzmanına başvurmak gerekir.
Kalp çarpıntısı, kalbin anormal derecede hızlı, yavaş, sert veya düzensiz attığı hissidir. Psikolojik kalp çarpıntısı ise bireylerin yoğun stres, kaygı, korku veya panik dönemlerinde yaşadıkları yaygın bir semptomdur. Bu durum hızlı, düzensiz veya anormal kalp atışlarının algılanması ile karakterize edilir.
Ritim Bozukluğu, Panik atak ile karıştırmamalıdur.
Ritim bozukluğuna bağlı çarpıntıyı panik ataktan ayırt etmek önemlidir. Ritim bozukluğuna bağlı çarpıntılar çoğunlukla ani başlayıp ani sonlanır. Panik atak ise bu şekilde olmaz.
Kalp Krizinde Nabız Kaç Olur? Taşikardi yani hızlı kalp atışı, dakikada 200 atıma kadar çıkabilmektedir. Kalp hızının artması ile birlikte baş dönmesi, nefes darlığı, göğüste çarpıntı ve çırpınmak hissi olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri