15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın. İşlemin ardından cildinizi nemlendirin. Etkili sonuçlar için haftada 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.
İşte sarımsağın cilde yararları:
Sarımsağın antibakteriyel özellikleri bulunur. Bu yüzden hem gözeneklerin sıkılaşmasına hem de aknelerin yok olmasına yardımcı olur. Ölü hücreleri ciltten atar ve daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu yüzden peeling etkisi de gösterir.
Sarımsağı keserek sivilcelerinizin üzerine koyun ve 2 dakika kadar bekletin. 2-3 diş sarımsağı suyu çıkıncaya kadar ezin ve 1 yemek kaşığı sirkeyle karıştırın. Bu karşımı pamukla sivilcelerin olduğu bölgeye sürün ve 5 dakika kadar kurumasını bekleyin.
4 ile 6 saat arası: Sarımsağın faydalarını algılayan vücut, dengelenmesi gereken seviyeleri düzenlemeye ve yağ yakımına başlıyor. İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline.
Özellikle daha gür ve sağlıklı bir şekilde saç ve sakalın çıkması noktasında etkili olduğunu söylemek mümkün. Genel olarak ise 3 ya da 4 diş kadar sarımsak edilmek suretiyle, zayıf kalan saç ve sakal bölümlerine uygulamak yeterlidir. Bu konuda yaklaşık olarak 1 saat kadar beklemek gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Sarımsak, antioksidan özelliklere sahip bileşikler içerir. Bu özelliği ciltteki yaşlanma etkilerini geciktirir; cilde parlaklık ve genç bir görünüm verir. Sarımsak, antifungal özelliğe sahiptir. Cildin bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı korunmasına yardımcı olabilir.
Sakal çıkarma badem yağı ile yapılmaktadır. Özellikle de tatlı badem yağı sakal çıkarma konusunda çok güçlüdür. Tatlı badem yağını, sakallarınıza masaj yaparak sürmeniz önerilir. Haftada 2 kez masaj yoluyla tatlı badem yağı kullandığınız durumda, sakal kökleri canlanacak ve sakalların uzamasına yardım edecektir.
Bağışıklığı güçlendirmesi, kan basıncını, kan şekerini ve kolesterolü düşürmesi sarımsağın faydaları arasında gösteriliyor. Ayrıca yeterince araştırma olmamasına rağmen sarımsağın saç ve kıl çıkarıcı özelliği olduğu düşünülüyor ve bu amaçla oldukça sık kullanılıyor.
Grip, soğuk algınlığı, nezle ve difteri gibi hastalıkların iyileştirilmesinde fayda sağlamaktadır. Kabızlık sorunu olan kişiler için her gün gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulması önerilmektedir. Bu sayede bağırsalar da bulunan parazitlerin de yok olmasını sağlayacaktır.
Sarımsak yutmak yüksek enerji verir. Eğer halsizlik ve yorgunluk gibi sıkıntıları çok yaşıyorsanız sarımsak sizin için faydalı olabilir. Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar.
Minik sivilcelerin üzerine dilimlenmiş taze sarımsağı sürüp bir müddet bekleyip ılık su ile durulayın. Kısa sürede sivilcelerin yok olduğuna şahit olacaksınız.
2 Günde Bir Tekrarlanması Öneriliyor
Kan dolaşımını artırdığı bilinen bu yağ, bu özelliği sayesinde saç derisindeki kan akışını artırır ve saç köklerinin daha çok oksijen almasını sağlar. Böylelikle saçların güçlenmesine inanılmaz katkılar sağlar.
Sarımsakları soyun ve rendeleyin badem yağını ekleyerek 20 dakika dinlenmeye bırakın. Yüzünüzü iyice yıkayın ve karışımı kulak pamuğu ile dilerseniz bitmiş maskara fırçanızı kullanarak kaşlarınıza sürün. 30 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın. 1,5 ay boyunca haftada 3 kez düzenli olarak uygulayabilirsiniz.
Düzenli kullanımlarda cilt parlaklığını arttırdığı bilinmektedir, ayrıca gözenekleri sıkılaştırır ve sivilce oluşumunun azalmasına katkı sağlar. Taze sarımsak faydaları olduğu gibi, kurutulmuş sarımsak da faydalı bir üründür.
Bir diş sarımsağı soyun ve ezin. Kızarık ve sivilcelerinizin olduğu bölgeye uygulayın. 20 dakika kadar yüzünüzde bekleyen sarımsağı su ile durulayın.
Sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden bir diğeri ise iştah kontrolünün sağlanmasına ve tokluk hissi elde edilmesine yardımcı olmasıdır. Aynı zamanda yağ yakımını da hızlandıran sarımsak, zayıflama diyeti uygulayan bireylerin düzenli olarak tüketmesi gereken besinlerden bir tanesidir.
Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.
Sarımsağın içerisinde bol miktarda sülfür bulunur. Sülfür, yeni saç üretimi için gerekli olan keratin de dahil olmak üzere birçok proteinin bir parçasıdır. Tüm bu özellikler sarımsağı saç çıkarma konusunda etkili bir doğal reçete yapmaktadır.
Aç karnına yenilen sarımsak kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı yardımcı olur. Aynı zamanda kalp sağlığını korur ve kanın incelmesine olanak sağlar. Bu nedenle sarımsağı tüketmenin en iyi yollarından biri aç karnına sarımsak yemektir.
Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir. Araştırmalar bu besinlerin, içeriklerindeki bazı maddeler sarımsak kokusuna neden olan organosülfür bileşiklerinin parçalanmasını kolaylaştırdığı için, koku giderici etkisi olduğunu gösteriyor.
Sarımsak düzenli ve doğru kullanıldığında saçın sağlıklı bir yapıya kavuşmasını ve saç yapısının kalınlaşmasını sağlar. Sarımsağın içeriği sayesinde kafa derisinde meydana gelen mikroplar ve bakteriler ölür. Saç derisi canlanır. Saç derisini temizlemeye yardımcı olur.
Taze sarımsağın bir dişinde 4-5 mg allisin bulunmaktadır. Günlük 1-3 diş taze sarımsak tüketimi sonrasında kandaki allisin oranı 6-18 µM olarak belirlenmiştir [14].
Yorumlardan anlıyoruz ki bu deneyimler sonucu kimileri fayda gördüğünü, kimileri de faydadan çok zarara yol açtığını ve sarımsağın cildine zarar verdiğini, cildinde yanmalar yaşandığını vs. belirtmiş. Sarımsağın bilimsel olarak kanıtlanmış sakal çıkarmaya yönelik bir faydası bulunmamaktadır.
Ortalama olarak sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Günde ortalama 3 veya 4 milimetre uzayan sakallar 3 günde 0,12 cm olacak bir boyuta ulaşır.
Saç veya sakal kesmenin büyüme hızına hiçbir etkisi yok. Bu, genetik olarak önceden belirleniyor. Büyüme hızı; genel sağlık durumu, diyet alışkanlıkları, tiroid bezinin çalışma miktarı, düşük demir oranları veya kansızlık gibi endokrin işlevlerle ilgili faktörlerden etkilenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri