Benlerin alınması için çeşitli yöntemler vardır. Her yöntem her benin çıkarılmasında kullanılmayabilir. Bundan dolayı, hangi yöntemin kullanılacağına dermatoloji uzmanı karar vermelidir.
Ben sildirme veya ben aldırma olarak bilinen bu tedavi yöntemi için cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir. Dış görünüş olarak rahatsız etmesi veya sağlık durumunu tehdit edecek bir biçime sahip olması durumunda cilt hastalıkları doktorları tarafından lazerle ben aldırma işlemi yapılabilir.
Et beni çoğunlukla zararsızdır ve kansere doğru ilerlemez. Ancak bazı kişiler, özellikle et beni yüz gibi görünebilir bir yerdeyse, et beninden kozmetik olarak rahatsız olabilir. Bu gibi durumlarda et beni, dermatologlar ve estetik cerrahlar tarafından güvenli bir şekilde vücuttan uzaklaştırılabilir.
Devlet Hastanesi Ben Alır Mı? Devlet hastanesinde ben aldırılır.
Özellikle; yüz, boyun, kol ve bacak bölgeleri dışarıdan görünüyor oldukları için kişide daha fazla rahatsızlığa sebep olur. Kanser bulgusuna bağlı olarak benlerin alınması gerekebilir. Bu durumda yapılması gereken patolojik inceleme için ise benlerin kesinlikle alınması gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Çeşitli sebeplerle ben aldırmayı düşündüğünüzde en etkili ve ağrısız yöntem lazerli ben tedavisi işlemidir. Vücudunuzun herhangi bir yerindeki benler estetik olmayan görünüme sahip olabilir, size gün içinde rahatsızlık verebilir ya da tıraş sırasında zorluk çıkarabilir.
Alınan benler, cerrahi yöntem ile kesiklerek tamamen çıkartılır bu nedenlede aynı ben lekesinin yeniden belirmesi olanaksızdır. Fakat benleri oluşturan bazı sebepler ile başka bölgelerde ya da operasyon yapılan alana yakın yerde yeni benler görülebilir.
Devlet Hastanelerinde Liposuction Ameliyatı SGK Tarafından Karşılanır mı? Liposuction yani bölgesel yağların ameliyatla aldırılması işleminin masrafları da tıpkı burun estetiğinde olduğu gibi herhangi bir sağlık sorunuyla ilişkiliyse tamamen SGK tarafından karşılanıyor.
Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir. Doğru teşhis konulması için bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir. Bu kontrolün ardından cerrah benin hangi teknik ile alınması gerektiğine karar verir.
Uygulanacak işlem için lokal anestezi uygulanır. Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde 10-20 adet beni aldırabilir. Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Genelde yüzeyel, cilt seviyesindeki benlerde uygulanan bir yöntemdir. Genelde hiç iz kalmaz. Ayrıca lazerde ben tedavisi tek seansta bitmeyebilir. Tam tedavi için birkaç seans lazer uygulaması gerekebilir.
Ben Aldırma Sonrası Bakım
Yapılan işlemler sonrasında yaraya pansuman yapılır ve kapatılır. Ameliyat sonrasında herhangi bir şekilde gözetimde tutulması gerekmez. Hasta hemen sosyal ve iş hayatına dönebilmektedir. Lokal anestezi etkisi birkaç saat sürmektedir.
Şüphe edilen benlerle ilgili olarak zaman kaybetmeden bir dermatolog ya da plastik cerraha görünmek gerekir. İyi huylu benler basit uygulamalar ve cerrahi olmayan yöntemlerle hemen alınabilir.
Merhabalar, ben aldırma uygulaması için plastik cerrahi, genel cerrahi ve dermatoloji bölümlerine başvurmanız gerekir. Burada benin büyüklüğü, hangi tedavinin uygulanacağı ve bulunduğu yer uzmanlık alanını belirler.
Benler her zaman kontrol altında olmalıdır. Uzun süre dermatoskopi tekniği ile kontrol altında tutulan benlerin alınıp alınmayacağına gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hekim karar verir. Ben aldırma işlemi yaptırmak isteyen kişiler ilk önce dermatoloji uzmanına gitmelidir.
Hangi Benler Lazer ile Alınır
Ciltten kabarık olmayan, yüzeysel benlerde lazer tedavisi tercih edilir. Lazer ile ben tedavisi yapılabilmesi için benin kesinlikle iyi huylu olması gerekir.
Eğer sağlık durumunuz elverişliyse ve geçmişinizde ben aldırma işleminin uygulanmasına yönelik bir sıkıntı yoksa rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Ancak yine de ciddi bir durum teşkil etmeyen, estetik amacı ile yapılan ben aldırma işlemlerinde 18 yaşını olunmasını öneriyoruz.
🤔 Hayır, yaş sınırı yoktur. İşlem sırasında hareketsiz ve.
Ben aldırmalar doğrudan ben aldırma yaptırmak isteyenlere başarılı bir şekilde uygulanır. Ben aldırmak için kurumsal kimlikli güzellik merkezine başvurulabilir. Bu klinik merkezi tarafından her türden benler kolayca aldırılır.
Estetik ameliyat fiyatları; SSK gibi devlet kurumları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ödemez. O nedenle de hasta istediği ameliyat ile ilgili tüm masrafları cebinden ödemek zorunda kalır.
Benlerin çıkarılması için kullanılan yöntemler arasında, cerrahi olarak çıkarma, lazer ile yakma, koterizasyon ile yakma, kriyoterapi ile dondurma, tıraşlama gibi yöntemler vardır.
Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir.
İyi huylu olduğu düşünülen benler kliniğimizde radyo frekans denen buharlaştırma yöntemi ile alınmaktadırlar. Kanserleşme olasılığı olan veya kanser olduğu düşünülen benlerde ise cerrahi işlem yapılmalıdır. Lokal anestezi altında 5-10 dakikalık bir operasyonla ben alınır.
Ben çıkarma işleminde lazer mi, ameliyat mı? Ben çıkarma işleminde, basit ve küçük benler için dermatologlar tarafından kullanılan lazer tedavisi kullanılabilir. Şüpheli ve büyük benlerin çıkarılmasında cerrahi olarak benlerin yok edilmesi tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri