Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir.
Bu kabuk bir veya iki hafta içinde kendiliğinden düşeceğinden endişelenmeye gerek yoktur. Kabuğun mutlaka kendiliğinden düşmesinin beklenmesi lazımdır. Ben çok büyük ve derinse dikiş atılması gerekebilir. 2 haftanın sonunda dikişlerin çıkartılabilmesi için yeniden hekimi ziyaret etmeniz gerekecektir.
Benin derinliği çok fazla ise iz bırakmamak izin tedavi 6 ya da 8 hafta aralıklar ile 2 ya da 3 seans şeklinde uygulanabilir. Cerrahi operasyonla ise bir defada alınır. İz kalmaması için estetik dikiş uygulanır.
İşlem sonrasında benin olduğu bölgede 7-10 gün süren bir kabuklanma meydana gelir. Kabuklar düştükten sonra ise aynı yerde hafif pembe bir görünüm iyileşme süresi boyunca güneşten korunmalıdır. Bu pembelik 1-3 ay içinde geçer ve iz kalmaz.
Bu buharlaştırma eylemi ben kayboluncaya kadar kademe kademe sürdürülür. Cilt ile aynı düzleme geldiğinde buharlaştırma işlemi biter. Buharlaştırma olayı bittikten sonra o bölge de yanığa bağlı olarak bir kabuklanma olur. Bu kabuk azami 2 hafta içinde kendiliğinden düşer.
İlgili 36 soru bulundu
Kabarık benler cilt ile aynı düzeye gelene kadar cihazla işlem yapılır. İşlem sonrasında belli belirsiz küçük bir iz kalır, sohbet mesafesinden belli olmayacak düzeydedir. İlerleyen zamanda ise bu izde ortadan kaybolabilir.
Benlerde lazer tedavileri 6-8 hafta ara ile 1-2 seans uygulanmaktadır. Büyük ve pigmente yani koyu renkli benlerde 2. seanslara ihtiyaç duyulabilmektedir. Ancak seanslar yani lazer uygulaması bittiğinde ben tekrar oluşmaz.
Çoğu zaman aynı gün ya da birkaç gün içerisinde kızarıklık kendiliğinden ortadan kalkar. Bunun dışında yapılan ben alma işleminin herhangi bir yan etkisi ya da zararı bulunmuyor.
Muayenehane ortamında, lokal anestezi ile yapılabilir. 15 dakikalık bir uyuşturma süresi sonrasında büyüklüğüne göre her bir ben için 15-20 dakikada alınır. 1 hafta sonra dikişler alınır. Bu sürede özellikle su temasının olmamasına dikkat etmek gerekir. Dikiş alındıktan sonra o bölge biraz şişkince ve kızarık olur.
Eğer sağlık durumunuz elverişliyse ve geçmişinizde ben aldırma işleminin uygulanmasına yönelik bir sıkıntı yoksa rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Ancak yine de ciddi bir durum teşkil etmeyen, estetik amacı ile yapılan ben aldırma işlemlerinde 18 yaşını olunmasını öneriyoruz.
“BENLERDE RENK DEĞİŞİMİNE DİKKAT”
Yaz aylarında benin alınması gerekiyorsa zamana bakılmaz. Ama cerrahi uygulamalarda daha çok yaz aylarını tercih etmiyoruz. Kansere dönüşme potansiyeli olan bir benin alınmaması o kişinin hayatını tehdit eder, alınması değil.
Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Ben Aldırma Sonrası Bakım
Yapılan işlemler sonrasında yaraya pansuman yapılır ve kapatılır. Ameliyat sonrasında herhangi bir şekilde gözetimde tutulması gerekmez. Hasta hemen sosyal ve iş hayatına dönebilmektedir. Lokal anestezi etkisi birkaç saat sürmektedir.
Ben alım işlemi yapılmadan önce benin iyi ya da kötü huylu olup olmadığı araştırılması gerekir. Bu yüzden alanında uzman bir doktora başvurarak, benin alınıp alınmayacağı teşhisi konulmalıdır. Ben alım işlemi genel olarak 10-15 dakika süren ve lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir.
Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer. Başarılı bir müdahalenin esas amacı iz bırakmamak değil , geride ben dokusu bırakmamaktır , cerrahi sınırları tamamen temizlemek sağlık açısından esas arzulanandır.
Yarayı temiz ve kuru tutun. Yapılan bandajı, ıslanmadığı sürece 48 saat çıkartmayın. Eğer yara kanaması olursa bandajın üzerine birkaç dakika süre ile sıkıca bastırınız. 15 dakika içerisinde kanama durmazsa, hekiminize danışın.
Dikişler yüz bölgesine atıldığında 5 gün ile 7 gün arasında bir kaynama süresine sahiptir. Kafa derisine atılmış olanlar 10 gün içerisinde kaynarken bacak bölgesine atılan dikişlerin kaynama ve iyileşme süresi 20 güne kadar çıkmaktadır.
Yüzüme epilasyondan sonra makyaj yapsam, zararı olur mu? Merhabalar, lazer epilasyon sonrası ciltte hassasiyet oluşabilir. Bu nedenle lazer epilasyondan sonra bir gün makyaj yapmamanızı öneririz.
Benler; yüzde ve vücudun farklı bölgelerinde görülen, cilt renginden daha koyulu ve bazen renkleri değişebilen iyi huylu tümör yapılarıdır. Sağlığa olumsuz zararı olmadıkları için tedavi edilmelerine gerek yoktur; ama bazen bulundukları yerden alınmaları gerekebilir.
Lazerle ben aldırma işlemi birkaç dakika süren, tehlike arz ettirmeyen bir işlemdir. Ben sildirme veya ben aldırma olarak bilinen bu tedavi yöntemi için cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
Ben kaybolmaya başlayana kadar her gece elma sirkesini uygulayın. Benin üzerinde kabuk oluşursa kaldırmaya çalışmayın, zamanla kendisinin düşmesine izin verin. Bu şekilde yara oluşumu engellenir. Elma sirkesi deri altındaki pigmentlerin renginin açılmasına yardım olur.
Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir.
Benleri ortadan tamamen kaldıracak bir krem veya başka bir ürün yoktur. Ben tedavisinde günümüzde en iyi yöntem radyofrekans yöntemidir. Burada dokuyu buharlaştırma söz konusudur.
🤔 Hayır, yaş sınırı yoktur. İşlem sırasında hareketsiz ve.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri