Lazerle hemoroid tedavisi, diğer hemoroid tedavi yöntemlerine göre daha hızlı bir iyileşme süreci sunar. İyileşme süreci, işlemin yapıldığı hemoroidin büyüklüğüne, hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Ancak, genellikle 1-2 hafta içinde tamamlanır.
HEMOROİD AMELİYATI - TABURCULUKTAN SONRA
Taburculuktan sonra ilk birkaç hafta hafif derecede de olsa ağrı, ara sıra ufak kanamalar ve akıntılar olağan kabul edilir. Çünkü birkaç günde sosyal yaşama dönülebilmesine rağmen yara iyileşmesi 2-3 hafta sürebilir.
Lazerle hemoroid ameliyatı sonrası kanama ne kadar sürer? Lazerle hemoroid ameliyatı sonrası kanama süresi hastanın durumuna ve iyileşme sürecine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genellikle bu tür ameliyatlardan sonra kanama birkaç gün ile bir hafta arasında yaşanır.
Kısa süreli operasyon, kısa ve kaliteli iyileşme süreci gibi birçok avantajı ile hemoroid tedavisinde uygulanan en popüler tedavi yöntemi olan lazerle hemoroid tedavisi, alanında uzman doktorlar tarafından uygulandığında hemoroid hastalığından kurtulmak için en iyi tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.
Geleneksel cerrahi yöntemlerden farklı olarak kesi olmadığından ve dikiş atılmadığından yapılan lazer hemoroidopeksi ameliyatları sonrasında ise iyileşme süresi kısaldığı için hastalar normal yaşama daha kısa sürede dönebiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Hastanemizde 1500 TL'den başlayan fiyatlarla lazerle hemoroid tedavisi yapılmaktadır.
Kısacası Hemoroid yeterli tedavi sonrası tekrarlamaz.
Lazer hemoroid ameliyatı; her geçen gün daha çok tercih edilir. Hastalığın birinci veya ikinci evresinde genellikle ameliyata başvurulmaz. Ancak, hemoroidin şiddetli olduğu üçüncü ve dördüncü evrede cerrahi operasyon şart haline gelir.
Ameliyat sonrası bol sıvı ve sindirimi kolay olan besinler tüketilmelidir. Tuvalet ihtiyacı sırasında ağrıyı hafifletmek adına ağrı kesici kremler kullanılabilir. İşlem yapılan bölgeye soğuk kompres uygulanabilir. Hasta oluşabilecek ödem ve ağrıyı hafifletmek için ılık suya oturabilir.
Bunun haricinde lazer hemoroidoplasti (lazer hemoroid ablasyonu) olarak bilinen yeni bir yöntem de uygulanmaktadır. Bu yöntem sayesinde kişide bulunan hemoroidler 13W gücüne sahip bir lazer ile dairesel bir şekilde yakılarak tedavi edilmektedir. Bu yöntem ağrısız ve kısa süren bir yöntemdir.
Hasta operasyondan sonra lokal anestezi de hemen, spinal anestezi de ertesi günü ayağa kalkar. Fakat iş ve sosyal yaşama dönmesi 7-10 günü bulabilir. Bu kişiye göre, hastalığa göre değişen bir durumdur. Ameliyat sonu iyileşme döneminde hasta hijyen kurallarına mutlaka uymalıdır.
İşlem ne kadar sürmektedir? Lazer tedavisi yaklaşık olarak 10-15 dakika arasında süren bir işlemdir. Kısa süreli operasyon sonrası hastalık tamamen tedavi edilir.
Hemoroidin tedavisinde; hastalığın ilerlemesine bağlı olarak klasik cerrahi yöntemi tercih edilir. Daha çok 3. ve 4. evrede olan hemoroidler için tercih edilen cerrahi yöntem; genel anestezi ya da epidural anestezi ile yapılır. 3. evrede olan hemoroidler için lazer tedavisi de alternatif bir yöntemdir.
Ameliyat sonrası ilk tuvalet kanlı olabilir. Bazen bu bir hafta sürebilir. Bir haftadan uzun sürerse mutlaka doktorunuz ile görüşünüz. Hastanın, günün geri kalan bölümünü dinlenerek geçirmesi uygundur.
Yine bu dönem bitmeden ağrı kesici başlanırsa hastanın konforu açısından iyi olur. Ameliyattan hemen sonra hasta ağızdan gıda alınabilir. Ameliyattan 4-5 saat sonra ayağa kalkmak ve yürümek mümkündür.
Hemoroid hastalığı semptomları ile cinsel ilişki isteğinde doğrudan ve dolaylı olarak bir azalma yaratabilmektedir. Hemoroid hastalığından mustarip kişiler ağrı ve kanama şikâyetleri dolayısı ile cinsel ilişkiden kaçınabilmektedir.
Makat çatlağı ameliyatı sonrası iyileşme süreci yaklaşık bir haftadır.
İlk bir hafta boyunca günde 2-3 defa, yara iyileşinceye kadar ise her dışkılamadan sonra sıcak oturma banyosu yapılması çok faydalıdır.
Hemoroid ameliyatı sonrası 1 aya kadar dışkı yumuşatıcı ilaçlar kullanılabilir. Böylece hem dışkı konforu artış sağlar hem de operasyon bölgesi daha az zarar görür. Ameliyattan sonraki 20 güne kadar oturma banyosu tavsiye edilmektedir.
İç hemoroidin dört evresi bulunmakta ve genellikle üçüncü ve dördüncü evrelerde cerrahi tedavi yapılmaktadır. Diğer tedavi yöntemlerinde birinci evreden dördüncü evreye kadar medikal tedavi ile kendiliğinden geçmesi mümkündür.
Lazerli hemoroid tedavisi spinal anestezi ile yapılır. İşlem esnasında lazer sondası ile hemoroid memesine girilip meme büzüştürülür. Amaç, işlem sonrası memenin kaybolmasıdır. Yaklaşık 20 dakika süren bu operasyon sonrası hasta aynı gün taburcu edilmektedir.
Makatta doluluğun oluşması için birçok neden vardır, bunların başında; hemoroid, makat çatlağı, anismus, makatta sarkma ve rektosel gelmektedir.
2. Evre (Derece) İnternal Hemoroidal Hastalık Nedir ve Tedavisi Nasıl Yapılır? Dışkılama sırasında anal kanaldan dışarı sarkan ve kendiliğinden tekrar içeri giren iç hemoroidal hastalıktır. Genelde sıcak su banyosu, diyet, dışkılama eğitimi ve bazı ilaçlarla geriler, iyileşir.
İlaç tedavisi ve diyet programı ile kontrol altına alınabilir. Üçüncü ve dördüncü evre hemoroidler ise ameliyat aşamasına gelmiş kabul edilir.
Hemoroid hastalığı, ameliyat sonrasında tekrar ortaya çıkabilir. Hemoroidin tekrarlamaması için yüksek lifli besinler tüketilmeli ve bol su içilmelidir. Ayrıca tuvalette uzun süre oturulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri