Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz.
Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir. Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Limon Nasıl Saklanır? Limon buzdolabında nasıl saklanır? Bütün limonları Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak buzdolabının sebzelik bölümünde saklayın. Dilimlenmiş limonları da Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak kapatın, Buzdolabının serin bölgesinde 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Tüm limonlar kavanozun içine girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın. Suyu ve tuzu dağıtmak için her defasında bir kez sallayın. 1 hafta sonra limonlarınızı buzdolabına alın.
Taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında ortalama iki ile dört gün arasında dayanmaktadır. Buzdolabında bu süre kapağı kapalı yada açık herhangi bir kap içinde bir aya kadar çıkabilmektedir. Eğer elinizde dondurulacak kadar çok limon suyunuz varsa 12 ile 15 hafta arası dondurucu ömrüne sahiptir.
İlgili 25 soru bulundu
Ayrıca limon her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere de bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C ile 15°C arasında değişen depolarda 5 aya kadar bozulmadan bekletilebilir.
Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Öncelikle limonları yıkayıp kurutalım. Eğer bütün şekilde atacaksak streç film kullanarak tek tek saralım. O şekilde buzluğa atalım. Limonata için parçalı şekilde atacaksak bir limonu en az 8-10 parçaya bölüp buzdolabı poşetine koyup o şekilde buzluğa atalım.
Limon kabuklarını rendeleyip pastaya kullanabilirsiniz. Kabukları rendeletip dondurucuya atıp kullanmak istediğiniz zaman da kullanabilirsiniz. Ayrıca kabukları iyice kurutup rondodan geçirip toz haline getirerek de pastalarda kullanabilirsiniz.
Limonların depolamaya elverişliliği, türüne, olgunluk aşamasına, olgunlaşma zamanına, bir fungusit ile muamele edilip edilmemiş olmasına bağlıdır. Kışın hasat edilen çeşitler uzun süreli depolamaya daha elverişlidirler. Limonlar 14 °C ile 15 °C'lerde % 90 bağıl nemde 5 ay kadar depolanabilir.
nasıl işlendiği merak konusu olan limon. olgunlaşır olgunlaşmaz toplanmayan, birkaç ay daha dalında muhafaza edilen, böylece daha çok sulanması sağlanan limondur.
Limonlu suyu hazırlamak için, limonlara ihtiyaç vardır. Limonlar dilim dilim kesilerek bir kap içerisine koyulur. Limonların organik olması da çok önemli bir konudur. Dilimlenen limonlar suyla karıştırılarak, limon suyu elde edilir.
Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz. Meyvenin suyunu dondurucuda saklamak için buz kaplarını kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık boyutlarda olan buz kalıbı bölmeleri, limon suyunu kullanacağınız miktarda çözdürmenize olanak tanır.
Bazı çalışmalar limon suyunun vücut tarafından aşırı demir emiliminin ardında bir rol oynayabileceğini göstermiştir. Bu, yüksek askorbik asit içeriğine bağlanmaktadır. Demir vücutta depolanmaya devam ederse, demir toksisitesine ve ishal ve bulantı gibi diğer komplikasyonlara neden olabilir.
AÇ KARNINA LİMONLU SU İÇMEK
Antiseptik özelliği bulunan limon birçok hastalığa karşı direnç sağlamaktadır. Özellikle aç karnına limonlu su içmek bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük oranda yardımcı olur. Ayrıca aç karnına limon suyu içmek kabızlığı önleyerek metabolizmanın daha fazla çalışmasına yardımcı olur.
Bir tencerenin içerisine pişen limon kabuklarını, limon içini, toz şeker ve limon tuzunu aktarın. Üzerine 2 su bardağı da su ilave edin. Reçel suyunu çekip, şeker içinde güzelce eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Limon ve portakalları iyice yıkayalım. İrice doğrayıp buzdolabı poşetine yerleştirelim. Dondurucuda muhafaza edelim.Dondurucudan limon ve portakalları çıkaralım. Biraz buzunun erimesini bekleyelim.
Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır. Asidik özelliğinden dolayı fazla limon tüketilmesi önerilmemektedir.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Limonları çok ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 150 derecede kuruyana kadar bekletelim. Biraz ıslak kalabilir dışarda beklettiğinizde kuruyabilir. Fırından fırına farklılık gösterebilir bazı fırın daha geç kurutur.
Limonlar güzelce yıkanır. Rendenin küçük kısmı ile rendelenir ( dikkat edelim beyaz kısımların gelmemesine). Rendelenen limon kabukları güneş görmeyen bir ortamda ara ara karıştırarak kurutulur. Kurutulan kabuklar kapağı kapalı cam bir kavanoza alınarak oda sıcaklığında saklanır.
Limonu dondurun ve rendeleyin!
Bir limonu güzelce yıkayın. Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri