Betonları su geçirimsiz duruma getirmek amacı ile su yalıtımı sağlayan akrilik ya da poliüretan içerikli malzemeler beton üzerine direk uygulanabilmektedir. Ayrıca su geçirmez çimento çeşitleri kullanılarak betonun su geçirmemesi sağlanabilmektedir.
Doğru bir su yalıtımı için kristalleşme, kılcal boşluk doldurulana kadar betonun içinde büyümelidir. Beton, BAUMERK Kristal Beton Katkı Maddelerinin oluşturduğu bu kimyasal süreç ile aşırı hidrostatik basınca karşı kalıcı olarak su geçirmez hale gelir.
Üst katın betonundan su sızması ise yine çatlak betondan kaynaklanabilmektedir. Çatlak betonu onarmak için çatlağın bulunduğu kısımlara birkaç delik delinir. Daha sonra beton çatlak ilacı kullanılarak bu çatlaklar onarılır.
Duvar su yalıtımı; dış cephe yalıtım sistemi ve mantolama yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Dış cephe yalıtım sisteminde duvarların dış bölgesine yalıtım malzemesi uygulanır ve suyun duvara ulaşması önlenmiş olur. Diğer yöntemde ise duvarların içine yalıtım malzemeleri yerleştirilir.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
İlgili 26 soru bulundu
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Drenaj hattı sayesinde, su kaçağı olduğunda veya yağmur suyudan dolayı bina temeline gelecek olan su drenaj boruları aracılığı ile bir kuyuya aktarılır. Bu işlem, bina inşaat halinde iken ve temel atılacağı sırada yapılmalıdır. Bina bitmişse ve kullanılıyorsa, bodrum kata bir kuyu kazılır.
Su yaltımı yapılmadan önce grobeton yüzeyi temizlenmeli ve pürüzsüz bir hale getirilmelidir. Su yalıtımı için bitümlü membranların kullanılması durumunda grobeton üzerine soğuk uygulamalı astar emülsiyonu sürülür. Bu astarın amacı yapılacak olan bitümlü membranın betonarme yüzey ile tamamıyle birleşmesini sağlamaktır.
Genellikle su geçirmez bazı yüzeyler arasında ahşap, beton ve tuğla bulunur. Malzeme tipine bağlı olarak, malzemenin kalınlığını ve dayanıklılığını korumak için çeşitli uygulamalar gerekebilir. Ayrıca, aileniz ve hayvanlarınız için güvenli bir kaplama seçtiğinizden emin olmalısınız.
Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir.
Kısa vadeli olarak ele alınırsa su bina temeline zarar vermez. Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur.
Basınçlı veya basınçsız binaya yakın kaynak suları da betonun su alma nedenlerindendir. Su tesisatının eskimesi, borularda çökme, kırık ve çatlaklar sızan suyun betona geçmesine neden olur.
Beton, klasik karışımda yüzde 100 su geçirmez değildir. Bununla birlikte, en popüler beton mukavemet sınıfları C 16/20 ve C 20/25, karşılık gelen basınca ek olarak bir miktar su tutar. Bununla birlikte, kalıcı olarak veya yüksek basınç altında maruz kaldıklarında nemi belirli bir derinliğe kadar emebilirler.
Çatı ve teras gibi doğrudan suya ve güneş ışığına maruz kalan yerlerde su yalıtımı sağlayan akrilik, poliüretan, poliürea esaslı malzemeler ile de beton suya karşı korunmaktadır.
Taze beton içerisinde su kaybının hızlanması plastik rötre çatlaklarına neden olduğundan beton yüzeyi sürekli nemli tutulmalıdır. Beton dökümünden sonra özellikle ilk saatlerde ve ilk iki gün kürleme koşulları çok önemlidir.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
İzolasyon yapılmayan bir duvar nemli zemin ile temasa geçtiğinde bina temeline zarar verir. Bu yüzden binanın temelinde nem ve rutubet oluşur. Bu yüzden temel izolasyonlarında rutubet ve neme karşı içten ve dıştan yapılabilen bohçalama yöntemi kullanılır.
Yeni yapılmakta olan binalarda, su yalıtımı, doğru ve kaliteli malzemelerle yapılmazsa, tüm ulusal ve uluslararası standartlara uygun ürün ve uygulama kalitesine dikkat edilmezse, 10 yıl sonra donatı, belli koşullarda başlangıçtaki taşıma kapasitesini korozyon nedeniyle kaybediyor.
Bina temelinden su çıkıyor sorunu, zamanla ciddi hasarlara neden olabilir. Bu nedenle, sorunun en kısa sürede çözülmesi önemlidir. Profesyonel bir su tesisatçısı veya bina uzmanı ile çalışarak, bina boşluğundan su sızması sorununa etkili bir şekilde çözüm bulunabilir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi. Bakanlığımız 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu, yaşam kalitesini artıran, insan ve çevre prensibi çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
Binaların altındaki sinsi tehlike. Binaların bahçelerinde açılan kuyu suları, kontrolsüz kullanıldığında apartmanların çökmesine kadar varan risklere zemin hazırlarken, dezenfekte edilmemesi durumunda da kolera ve tifo gibi tehlikeli hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Çimento kalekim bir yapıştırma harcı olarak bilinen yapı inşaat sektörünün önemli malzemelerindendir. Çimentodan farkı ise bir yapıştırma harcı olmasıdır. Daha çok seramik ve fayans ustaları kalekim malzemesini yaygın olarak kullanmaktadır. Kalekim yapıştırıcı tek bileşenden oluşan bir yapıştırma harcıdır.
Çimento esaslı, özel katkılarla geliştirilmiş, el veya makineyle uygulanabilen ince sıva harcıdır.
Gri renkli toz görünümündedir. Açılmamış ambalajında muhafaza ederseniz raf ömrü 12 aydır. Çimento esaslı olduğundan tozunu solumayınız, cilde ve göze temas ettirmeyiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri