Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
Beyaz ayakkabıyı diş macunu ile temizlemek mümkündür. Bunun için bez ve fırça kullanılması yeterli olur. Özellikle ayakkabının sert yerlerini temizlemek için diş macunu tercih edilebilmektedir. Diş macunu ile yapılan temizlik ayakkabıların daha beyaz olmasını sağlar.
Karbonat, beyaz ayakkabılarda oluşan kiri ve sararmayı kolayca temizleyecektir.
Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır. Diş fırçasının üzerine bir miktar cif dökülür ve ilgili bölge nazikçe fırçalanır. Bir süre cif lekeli bölgede bekletilir, ardından nemli bez yardımıyla ayakkabı silinir.
İlgili 23 soru bulundu
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri çıkarmak için alkol veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Sarı lekeler kalıcı ise, bir miktar renk sökücüyü suyla karıştırıp lekenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ayakkabıyı bir bezle silebilirsiniz.
Evet, kullanabilirsiniz ama çamaşır suyunu sulandırmanız gerekiyor. Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Zeminlerdeki tüm toz, kir ve toprak kaynaklı bulaşmalar beyaz renkli spor ayakkabılarının sararmasına yol açar ve ayakkabılarınız ilk günkü parlaklığını yitirir. Güneşin zararlı ışınları ayakkabı malzemeleri üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.
Bunlardan ilki silgi ile temizlik yapmaktır. Erkek beyaz sneaker üzerinde oluşan minik kirleri silgi ile kolayca temizleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise ıslak mendildir. Dışarda ayakkabı temizlenmek istendiğinde hemen eliniz ıslak mendile gider.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
Beyaz diş macunu, çamaşır deterjanı ve karbonat karışımı da sık sık beyaz ayakkabı çeşitlerini temizlemek için kullanılabilir. Ancak özellikle diş macunu ile beyaz ayakkabı temizleme işlemi yaparken farklı renklerdeki macunlardan ve jel diş macunlarından uzak durmanız gerekir.
Sabunlu su kullan: Az miktarda çevre dostu çamaşır deterjanını ılık su ile karıştır ve yumuşak bir yıkama bezi kullanarak ayakkabının üzerindeki dikkat çekici lekeleri nazikçe sil. Durula: Yıkama bezini deterjandan arındırmak için iyice yıka.
Yıkama öncesi ayakkabıların ön temizlikten geçirilmemesi sararmaya sebebiyet verebilir. Makineye atıyorsanız öncesinde toz, kir, taş ve diğer kirletici maddelerden arındırılmalıdır. Deterjan kullanımına tepki olarak da ayakkabı kumaşınız sararabilir.
Beyaz ayakkabı temizleme noktasında kabartma tozu, çamaşır deterjanı, ılık su ve sabun kullanılabileceği gibi aynı zamanda da karbonat ve diş macunu da beyaz ayakkabı temizliği noktasında kullanılabilecek olan yöntemler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Beyazlatıcı etkileri nedeniyle diş macunu, renksiz sıvı bulaşık deterjanı, karbonat, kabartma tozu, sirke ve temizleme köpüğü ile temizleme spreyi tercih edilebilir. Sert kıllı bir temizlik fırçası veya diş fırçası aracılığıyla uygulanan temizlik malzemesi, ayakkabıda oluşan kirleri temizlemektedir.
İki yemek kaşığı sirkeyi bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Ardından bir bardak ılık suyla seyreltin ve sonra bir diş fırçasıyla veya bir bezle ayakkabıyı karışımla ovun. Bu karışım çabuk kurur ve daha sonra su ile temizlenebilir ve kurumaya bırakılabilir.
Eski bir diş fırçası kullanarak ayakkabılarınızın tamamını macunla kaplayın. Lekeleri alanlardan başlayın ve fırçayı ne çok sert, ne de çok nazik şekilde bastırın. En etkili sonuç için dairesel hareketler yapın. Ayakkabıların tamamını macunla kapladıktan sonra, 3-4 saat boyunca aydınlık ve hafif güneş ışığında bırakın.
Sabun ve Su ile Açık Renk Spor Ayakkabı Temizliği
Katı ya da sıvı sabun veya bulaşık sabununu biraz su ile karıştırın ve diş fırçası ya da temiz bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında temiz ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri