Kayısı ağacı ,diğer meyve türlerine göre genellikle çok fazla su istemez.
Su istemeyen meyve ağaçları arasında ise "Babil'in asma bahçelerinde ve Homeros'un Odyssea'sinde de ismine rastlanan nar ağacı ve kökeni Brezilya olan kaymak ağacı"na dikkat çeken Önay, bahçede ayrıca biraz sulamayla yetiştirilebilen "begonvil, yasemin, Acem borusu ve hanımeli gibi kurak iklim sarmaşıklarının da güzel ...
Kayısı ağacı ,diğer meyve türlerine göre genellikle çok fazla su istemez.
Jakaranda ağacı sık sulanmayı sevmez. Gün boyu güneşten faydalanmayı sever.
KAVAK AĞACININ ÖZELLİKLERİ
Kavak ağacının istekleri en önemli önkoşulu sulama imkanının olmasıdır.
İlgili 19 soru bulundu
En hızlı büyüyen meyve ağaçları nelerdir sorusuna verilebilecek ilk yanıt portakal ağacı olur. Çünkü bazı meyve ağaçlarından istenilen verimi ve hasadı almak yıllar sürebilir. Fakat narenciye türü sayılan portakal ve limon ağaçları kısa sürede gelişim göstererek verim verir.
Pavlonya (Paulownia) Dünya'nın en hızlı büyüyen ağacı olarak bilinmektedir. Son zamanlarda ülkemizde aşırı bir rağbet görmektedir. Bu ağaç suyu çok sever. Sahil ve soğuk kesimlerde yetiştirebilirsiniz.
Şeftali ağacı, bölgenin iklimine göre farklı suya ihtiyaç duyar. İlk dikildiği zaman çok sulanması gerekir. Mayıs ayında şeftali ağacının sulanmaya başlanması ve Ağustosa kadar sulamaya devam edilmesi gerekir. Meyvelerin büyük ve kaliteli olması için hasat yapılmadan önce bol sulanması çok önemlidir.
Ağaç Kurutmak İçin Dibine Ne Dökülür? Ağacın kurutulması için dip kısmına tuz dökmek ve sonrasında da bu bölgeye az miktarda su dökmek gerekir. Bu sayede ağacı kolay bir şekilde kurutmak mümkündür. Bunun için kaya tuzu ya da epson tuzu tercih edilebilir.
Sulama: İğde ağaçları kuraklığa ve susuzluğa karşı çok dayanıklıdır. Ancak, iğde üretimi yapılan iğde bahçelerinde ağaçları belirli aralıklarla sulamak, ağaçların meyve verimini artırır.
Kayısı ağaçları genel olarak sudan hoşlanmazlar. Ancak meyvelerin irileştiği ve olgunlaştığı yaz devresinde sulanması gerekmektedir. Su tutan ve derin topraklara dikilmiş kayısı ağaçları zamk çıkartmakta ve çok miktarda çiçek ve meyve dökümü yapmaktadır.
Yetişkin bir kayısı ağacının yıllık su tüketiminin 900 mm civarında olduğu belirlenmiştir (27).
Susuzluğa dayanıklı bir ağaç olan badem ağacının gövdesine aşıldığı diğer meyvelerin de böylelikle susuz yetiştiğini belirten Yalçın, bu yöntemle aynı zamanda kısıtlı arazisi olanlara bir ağaçta 5 meyve yeme imkanı sunuyor.
Ortalama olarak bir genç armut ağacının, güçlü kökler, yapraklar ve meyveler oluşturması için oldukça fazla suya ihtiyacı vardır. Kural olarak, olgun armut ağaçları su isteklerini yağmur suyuyla giderirken, genç armut ağaçlarının olgun armut ağaçlarından daha fazla suya ihtiyacı vardır.
Bu nedenle; meyve ağaçlarının sağlıklı gelişmesini istiyorsanız düzenli aralıklarla sulama yapın. Sulama bulunduğunuz yerin sıcaklık derecesine göre iki günde bir, üç günde bir yapın.
Soğan, sarımsak gibi fazla sudan hoşlanmayan sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar döneminde ve kışın fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. türlerin yetiştiriciliğinde de kullanılır.
Tabii kurutma: Açık hava veya vantilatör yardımı ile ağacın kurutulması genel olarak kullanılan yöntemlerden biridir. Tabii bu durum uzun söyle bir kurutma işlemi olarak öne çıkar. Suni kurutma: Özellikle kere senin desteklendiği bölgede belirli bir derece üzerinden sıcak hava verilmesi ile işlem gerçekleşir.
Tuz ve suyun püskürtülmesi vasıtasıyla bitkilerin gövdelerine, sürgünlere, çitlerin ve ağaçların köklerine nüfuz eder. Tuz eridiğinde, tuzlu su kökler tarafından emilir. Bu da, diğer zararların yanı sıra, bitkinin yeterince büyüyememesine, gelişememesine ve hatta ölmesine yol açar.
Ağaç kurutma işlemi iki farklı şekilde yapılır. Bunlar ise, Tabi Kurutma: Açık havada ya da vantilatör yardımı ile yapılacak uzun süreli bir kurutma işlemidir. Suni Kurutma: Kereste istiflendiği bölgenin çevresinde sıcak hava dolaştırılması ile kerestenin içindeki suyun sıcak hava ile uzaklaştırılması işlemidir.
Ayva fazla suyu sevmez, özellikle de suyun gövdesine değmesini sevmez. Ayvalar toprak isteği yönünden fazla seçici değildir. Bununla birlikte organik maddece zengin, iyi direne edilmiş topraklarda iyi gelişir. Derin toprağa fazla ihtiyaç duymaz.
Nektarin ağaçlarının sulanması genellikle şeftalilerin ki gibidir. 15 gün ara ile Ekim ayına kadarsulanmalıdırlar. Meyve olgunlaşmasına yakın dönemdeki aşırı sulamalar ve yağış meyvelerin çatlamasına yol açar ve şeker içeriklerini düşürür.
Erik ağacının dikildiği alan, sürekli yağış alan bir bölge ise, sulama ihtiyacı duyulmaz. Sulama ihtiyacı duyulan bölgelerde ise 10 – 12 günde bir düzenli olarak sulanması gerekir. Zamanı geldiğinde de düzenli aralıklarla budama yapılması gerekir.
Bunlara yaprak dökmeyen ağaçlar ya da her dem yeşil ağaçlar denir. Yaprakları zamanla renk değiştirip dökülen ağaçların arasında her dem yeşil ağaçlar hemen dikkat çeker. En bilinen her dem yeşil ağaçlar çam, göknar, ladin, servi ve mazıdır.
Füpamix fidan dikiminde kullanılan özel karışım bir Fidan Dikim Gübresi'dir. İçerisinde makro besin elementlerinden fosfor ve potasyum, Mikro besin elementlerinden şelatlı demir ve çinko ihtiva etmektedir. Füpamix sayesinde fidanınızın kökleri hızla gelişir.
Kiri ağacı dünyadaki herhangi bir ağaçtan 10 kat fazla karbondioksit absorbe ediyor ve yüksek oranda oksijen veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri