İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Domestos Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz.
Domestos Hijyenik Sıvı Leke Çıkarıcı beyaz ve açık renkli çamaşırlar için geliştirilmiştir. En güçlü ve en inatçı lekeleri çamaşırlardan çıkartırken beyazlatır da...
Domestos Biyosit Ruhsatlı Çamaşır Suyu ile temizlik evdeki mikropları yok etmek için mükemmel bir yoldur. Domestos Biyosit Ruhsatlı Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür.
Beyaz çamaşırları yıkarken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise çamaşır suyu kullanımından mümkün olduğu kadar kaçınmak. Çünkü çamaşır suyu beyaz çamaşırları zaman içinde sarartır. Zorlu lekeleri çıkarmada işe yarıyor olsa da, kıyafetlerin çok kirli değilse çamaşır suyu kullanmamalısın.
Çamaşır suyuyla çalışırken daima lastik eldiven tak ve çamaşır suyunu gözlerine yaklaştırmamaya dikkat et. ¼ su bardağı (60 ml) çamaşır suyunu 4 litre suyla birlikte lavabonun ya da küvetin içine dök. Giysilerini de koy ve 5-10 dakika ıslanmasını bekle. Zaman dolunca, suyu boşalt ve beyazlarını her zamanki gibi yıka.
İlgili 40 soru bulundu
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Domestos Yoğun Kıvamlı Çamaşır Suyu ekleyin. Çamaşırlarda Kullanım (Temizlik Etkisi): Çamaşır beyazlatıcı ve leke çıkarıcı olarak kullanmak isterseniz 5 lt. suya 15 ml. Domestos ekleyin, iyice karıştırın, 45 dakika beklettikten sonra durulayın ve deterjan ile normal yıkamanıza devam edin.
Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir. Eğer çamaşırın renginin açılması sorun olmayacaksa sıradan klor formüllü çamaşır sularını da kullanabilirsiniz.
Şişedeki talimatları izlemeniz ve makinenizin çamaşır suyu dağıtıcısına, yoksa deterjan gözüne 3/4 fincan Domestos eklemeniz yeterli.
Domestos, ürünlerinde çamaşır suyu (sodyum hipoklorit, NaOCl) içeren ve Unilever tarafından üretilen bir ev temizliği markasıdır.
İçerikler. Çamaşırları beyazlatır. Bir maddeyi beyazlatır veya ağartır, amacı onun rengini çıkarmak veya açmaktır. Çamaşır suyu, oksidasyon yoluyla bu etkileri yapan bir kimyasal maddedir.
Domestos renkliler için leke çıkarıcı, renkli olan tüm çamaşırların temizliği için uygun olan bir üründür.
Beyazlar ve açık renkliler için geliştirilmiş özel formülü ve yoğun kıvamı sayesinde çamaşırlarınızda hijyen sağlar. İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Üzerimize dökülen yemek, kahve, boya gibi unsurlar ya da terimiz, giysilerimizde lekelere neden olabilir.
Omo Domestos Etkili Toz Deterjan, çamaşırlarınızda kusursuz hijyen sağlar . Aynı zamanda özel geliştirilmiş olan formülü sayesinde çamaşırlardan zorlu lekeleri çıkarmak için etkin temizlik çözümleri sunar Beyaz ve açık renkli tüm çamaşırların oldukça hassas bir şekilde temizlenmesini sağlar.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
Beyaz kıyafetinizi içerisine koyun ve 5 saat boyunca arada bir karıştırmak sureti ile bekletmelisiniz. Sonrasında ise beyaz kalıp sabun ya da bulaşık deterjanı ile birlikte elde yıkamanız sonucunda büyük bir oranda renginin ağardığını göreceksiniz.
Açık renkler ve gri tonlarla birlikte beyazları yıkamamalısınız. Bir büyük yanılgı olan beyazların sıcak suda yıkanmasına son vermelisiniz. Aksine sıcak yerine soğuk su kullanmanız gerekir. Soğuk su, kumaşlara farklı şekilde işler ve beyaz rengi korumanızı sağlar.
Öncelikle yapmanız gereken grileşen veya sararan kıyafetinizi ıslatmak olacak. Islattığınız çamaşırı biz zemine serin lekeli bölgeleri arap sabunuyla güzelce övün ardından bulaşık parlatıcı ekleyin tekrar övün bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz. Çamaşırı dairesel hareketlerle ovalayın.
Temizlik sonrası ferah koku verir. Beyaz yüzeyleri parlatır. Maksimum hijyen için rengi yeşilden maviye dönene kadar fırçalayın. Yoğun kıvamlı akıllı formül Tuvalete uygulandığında yeşil renkteyken, fırçalanırken aktive olarak maviye dönüşür.
Çamaşır suyu, kumaşı yıpratmaya başlar ve giysilerini mahvedebilir. Eğer ağartıcısız çamaşır suyu kullanıyorsan 1/2 su (120 mL) çamaşır suyunu 4 L su ile karıştır ve giysilerini bunun içinde 10 ila 15 dakika beklet.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Beyaz İç Çamaşırı Beyazlatmak İçin Yöntemler
Renginin daha beyaz olmasını istediğiniz çamaşırınızı sıcak suyun içine atın ve suya yarım limonun suyunu sıkarak ekleyin. Bu şekilde bir saat bekleyen iç çamaşırı rengi açılacaktır. Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz.
Beyazların yıkanma derecesi, kumaş türüne göre değişiklik gösterse de ideal sıcaklık 60 derece olarak kabul edilir. Bu sayede arzu edilen kar beyazı rengini elde etmek mümkün hâle gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri