Bununla beraber süet ayakkabı temizlemek için süet bez, nubuk ayakkabı temizlemek için nubuk bez kullanılır. Ayrıca beyaz süet veya beyaz renkli nubuk ayakkabı modelleri için, vazelin veya çeşitli alkollü losyonlar veya karışımlar tercih edilebilir.
Deri ayakkabı yüzeyinde meydana gelmiş olan çizikler, pamuk ve bez aracılığı ile uygulanan zeytinyağı sayesinde kolaylıkla giderilebilmektedir. Vazelin ise zeytinyağı gibi deri ayakkabıda meydana gelen çizikleri gidermektedir. Deri ayakkabının çizilmemesi için çekecek kullanılabilir.
Vazelin ayakkabıya daha fazla zarar verir mi, hakiki deriden imal edilen ayakkabının yapısını bozar mı şeklinde pek çok düşüncelerin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Pamuk üzerine damlatılan bir miktar zeytinyağı, ayakkabı üzerindeki çatlaklara sürülür. Bastırmadan ovalanarak çatlak ve çiziklerin gitmesi sağlanır. Ayrıca genel bakım için de zeytinyağı oldukça etkili, doğal yöntemdir. Beyaz deri ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri de vazelin ile ovulmasıdır.
Beyaz Deri Ayakkabılar Nasıl Temizlenir? Deri ayakkabıyı temizlemek için ayakkabının kirli yerlerine karbonat dökün ve 1 saat bekletin. Ardından eski diş fırçası veya bezi ılık suya batırarak lekeli yerleri çok bastırmadan ovalayın. Karbonat ve kabartma tozu, beyaz ayakkabıdaki lekeleri çıkarmak için idealdir.
İlgili 28 soru bulundu
Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Deri Ayakkabıların Bakım Süreci
Deri ayakkabıların temizliği için nemli bir bez kullanılabilir. Bezle silinen temiz ayakkabıya ise zeytinyağı ile bakım yapılabilir. Bir pamuğa ya da kuru bir beze biraz zeytinyağı döktükten sonra ayakkabının yüzeyine hafif dokunuşlarla uygulama gerçekleştirilir.
Deri ayakkabı kullanımında en büyük problemlerden biri olan çatlak oluşumlarında vazelin kullanılması önerilmektedir. Mevcut olan çiziklerin zaman içinde daha fazla genişlememesi ve çatlaklara yol açmaması için vazelinle durumun önüne geçilmelidir.
Deri ayakkabının temizlenmesinde en önemli unsur ayakkabıya zarar vermemektir. Ayakkabının dışının temizliği için zeytinyağı kullanılabilir.
Vazelin suda çözünmez ve yara sağlığını sağlamak için yara örtüsünü yırtarken yarada vazelin bırakmaz. Vazelinli gazlı bez güçlü bir hemostatik özelliğe sahiptir.
Nasırlı olan bölgeye düzenli olarak sürüldüğünde bu bölgeyi yumuşatır ve ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Çok kurumuş olan ayak tabanlarını nemlendirmek için de bu maddeden faydalanılabilir. Ellerde kurumaya bağlı oluşan çatlakların giderilmesinde vazelinin bir hayli etkin olduğu bilinir.
Nemini kaybeden bölgeye uygulandığı andan itibaren yoğun bir şekilde nemlendirmeye ve bölgeyi canlandırmaya, tazelemeye katkı sağlamaktadır. İpeksi bir yumuşaklığa sahip olan vazelin hassas cilt yapısına sahip olanlar için idealdir.
Yüz için kullanıldığı takdirde esnekliğini kaybeden cildin eski haline dönmesini sağlamak konusunda etkilidir. Cilde sağladığı nem sayesinde elastikiyet üzerinde olumlu etkiler gözlemlenebilir. Yalnızca yüz için değil, vücudun farklı bölümleri için de kullanılır. Kuru ve çatlamış ellerin onarılmasını sağlar.
Ayak Bakımı
Ayağımızda oluşan çatlak ya da nasır olan bölgeye düzenli olarak vazelin uygulandığında bu bölgeyi yumuşatır ve istenmeyen ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlayarak çatlak ve nasır tedavisine destek olur.
Eğer dilerseniz evinizde ve ayakkabılık içerisinde bunun biraz yalnız bir badem yağı ile birlikte birkaç saniye içerisinde ayakkabınızı güvenilir bir bakım yapabilirsiniz. Badem yağı deriyi besliyor ve aynı zamanda onun muazzam bir görüntüye kavuşmasına katkı sağlıyor.
Mevcut çiziklerin zamanla genişlemesi ya da çok fazla suya maruz kalan ayakkabının gerektiği kadar kurutulmaması, deri ayakkabıların çatlamasına sebep olur. Zamanında müdahale edilmeyen çatlaklar, bir süre sora genişler ve ayakkabı giyilmeyecek hale gelebilir.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Bir diş fırçasının üzerine bir miktar Cif Krem dökün ve oval hareketlerle tabanı temizleyin. Tabanın ıslak olmamasının nedeni ürünün ayakkabıdan akıp gitmesini engellemektir. Eğer inatçı bir kirle karşı karşıyaysanız bir süre Cif Krem'i tabanın üzerinde bekletin. Nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızın tabanını silin.
Deri ve süet ürünlerin karlı havalarda kullanımı sonrası, karın asitli yapısından dolayı ayakkabınızın üzerinde beyaz lekeler oluşabilir. Bu bakımdan aşırı karlı ve yağmurlu havalarda bu ürünlerin giyilmesi önerilmez. Deri ayakkabılar esneyebildiği için ayağın şeklini alır.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Bildiğin üzere karbonat, mutfak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir ürün. Özellikle beyazlatma görevini layıkıyla yerine getirdiği için karbonatı, beyaz spor ayakkabı temizliğinde de rahatlıkla kullanabiliriz.
Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır. Diş fırçasının üzerine bir miktar cif dökülür ve ilgili bölge nazikçe fırçalanır. Bir süre cif lekeli bölgede bekletilir, ardından nemli bez yardımıyla ayakkabı silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri