Kanda İltihap Şikayetine Karşı Beyaz Dut Kürü Anadolu'da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı Döneminden beri bilinmektedir. Dutun yapraklarında kendine özgü doğal antibiyotik ve antiseptik özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır.
Özellikle Saraçoğlu kuru dutun iltihap giderici özelliği vurgulamaktadır. Ayrıca kalp ve damar sistemini koruduğu için düzenli olarak tüketilmesinin faydalı olduğunu da belirtir.
Vücuttaki iltihabı kurutucu özellikte bir kürdür. (üveit ve iltihaplanmaya bağlı kistlerde kullanılabilir.Şeker hastaları için uygun değil. ) Suyu kaynatıp dut kurusunu içine atın ve 6 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz. Ilıyınca süzünüz, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı akşam aç karnına içilir.
KÜR – 2: Kandaki iltihaba karşı
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
İlgili 28 soru bulundu
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Düzenli olarak beyaz dut tüketimi; grip, öksürük, soğuk algınlığı gibi birçok rahatsızlığa karşı daha dirençli olmanızı sağlar. Beyaz dut sayesinde hastalıklardan korunur ya da hastalıkları kolayca atlatabilir kısa zamanda iyileşebilirsiniz.
Beyaz dut kurusu, siyah duta oranla daha fazla tüketilir. Bütün dut çeşitlerindeki gibi beyaz dutun da sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunur. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kalp, sindirim sistemi ve cilt sağlığına iyi gelir.
Dut kurusu C vitamini deposu olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Kış aylarını daha kolay atlatmanızı sağlar. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücut direncinizi artırır. Doğal bir antibiyotik işlevi üstlenir.
Bunlara enfeksiyon giderici besinler denilebilir. Örneğin; sarımsak, nane, probiyotik yoğurt ve acı biber vücudun enfeksiyondan temizlenmesine yardımcı olur. Eğer bunlarla kandaki enfeksiyon temizlenmiyorsa doktorlar tarafından verilen antibiyotik ilaçların kullanılması gerekebilir.
Ilıyınca süzünüz, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı akşam aç karnına içilir. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yirmi dakika önce içilir. Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır.
Kandaki enfeksiyon için doktorun tavsiye edeceği bir antibiyotiği kullanmak gerekmektedir. Bunun dışında oluşumunu önleyecek bazı tedbirler almak faydalı olacaktır. Antibiyotik tedavisine hızlı bir şekilde başlanmalıdır. Bazı durumlarda serum yolu ile alınabilir.
Antienflamatuar özelliği ile vücutta bulunan iltihaplara karşı da etkili bir savaş açarak iyileşme sağlar. Dut yaprağı, içerisinde herhangi bir toksik madde içermez. Pek çok hastalık için doğal şifa kaynağı olan bitki, kansızlığa da iyi gelir.
Dut yaprağının diğer faydaları şunlardır:
Ödem atmaya yardımcıdır. Egzamaya karşı etkili olduğu bilinmektedir. Karaciğerdeki toksinleri temizler. Antienflamatuar özelliği sayesinde vücuttaki iltihaba karşı etkilidir.
Diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir
Dişinizi fırçalarken yaşadığınız acı hissinden, tatlı bir şeyler yerken duyduğunuz sızıdan dut kurusu tüketerek kurtulmak mümkün olabiliyor. Tabi ki bu etkilerinin söz konusu olabilmesi için düzenli bir şekilde tüketmeye dikkat etmek gerekiyor.
Dut kurusu doğal antibiyotik kaynağıdır. Her gün düzenli olarak dut kurusu tüketmek vücudu iltihap, toksin ve enfeksiyonlardan arındırır. Vücut direncini arttırır. Demir bakımından oldukça zengin olan dut kurusu, kan yapıcı özelliğe sahiptir.
KURU DUT YIKANIR MI? Birçok kuru meyve gibi kuru dutta üzerindeki toz ve kirden arındırılması için yıkanabilir.
Dut kurusu kaynatıp içmek
İçerisinde bol miktarda C vitamini olması da bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlar. Vücudun, direncini artırır. Soğuk algınlığı ve nezle problemlerinin önüne geçer. Kuru dut böbrek ve karaciğerlerin işlevlerini daha iyi yerine getirebilmesi için destek sağlıyor.
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz Dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin.
Öncelikle dut doğadaki en olgun, nihai ve açık formlardan biri. Siz bunu yıkarsanız bitkiye ait özelliklerin büyük bir kısmını suyla akıtır gidersiniz. O nedenle yıkanmaz.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir.İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Ispanakta bulunan alfa-lionelik isimli asit, iltihap kurutmaya yardımcı olur ve iltihaptan kaynaklı ağrıları yok eder. Etkisini hızlı bir şekilde görmek istiyorsanız çiğ tüketin ya da taze ıspanak suyu için. İltihap kurutma özelliği vardır. Bunun için saf, doğal bir yağ kullandığınızdan emin olmalısınız.
Vücutta inflamasyon oluştuğunda, ağrı, vücut ısısında artış, titreme, ödem, kızarıklık, hassasiyet ve işlev kaybı akut inflamasyon belirtileri olarak ortaya çıkar. Akut enflamasyonda yaranın olduğu bölgede kızarmış bir cilt, ağrı, sıcaklık ve şişlik görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri