Bir sprey şişesinin içerisine 1 bardak beyaz sirke, 2 yemek kaşığı karbonat ve yarım su bardağı su koyarak karıştırın. Bu karışımı fırına sıkarak bir sünger yardımı ile kirleri temizleyebilirsiniz. Dış temizlik için de sirkeli su kullanabilirsiniz.
Buzdolabının dışını temizlemek için: Raflarda olduğu gibi buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliyoruz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliyoruz. Son olarak kuru bir bezle kurulamasını yapıyoruz.
Tüm beyaz eşyaların yüzeyi için kullanabilecek en doğal ürün elma sirkesidir. Temizlik suyuna bir miktar elma sirkesi koymak beyaz eşyaların parlamasını sağlayacaktır. Yüzey temizliğinde partiküllü temizlik ürünlerinden uzak durulmalıdır. Bu ürünler beyaz eşyalarının dışını çizebilir.
Son adım: Bulaşık makinesinin dışının temizlenmesi
İçi temizlenen makineden sonra dışını temizlemeye geçebilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken şey çok basit. Yarım kova suyun içine yarım su bardağı limon suyu ekleyin. Ardından yumuşak bir bez yardımıyla dışını iyice silin.
Bu tür temizleyiciler gerekli olmadığı gibi, zararlıdır da. Zorlu leke ve kir söz konusu değilse sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle silmek yeterli olacaktır. Daha detaylı temizlik için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Yüzeyi silmede kullanacağınız bez sert yapılı olmamalı.
İlgili 22 soru bulundu
Bunun yerine inox ya da paslanmaz çelik yüzeyler için özel olarak üretilmiş krem ya da sprey şeklindeki temizleyiciler kullanılabilir. Bu temizleyicileri yüzeye sıktıktan sonra yumuşak bir bezle yüzeye tamamen yedirene kadar silerek uygulayabilirsiniz.
Yumuşak süngerler ve mikrofiber bezler, sabunlu sıcak su, sulandırılmış elma sirkesi veya beyaz sirke, çamaşır sodası, alkol içeren çözücüler, klor içermeyen sprey cam temizleyicileri, özellikle inox yüzeyler için üretilen krom ve paslanmaz çelik pastaları, inox spreyleri kullanabileceğiniz bazı temizlik ürünleridir.
Bunun için ılık bir su, az miktarda bulaşık deterjanı ya da yüzey temizleyicisi ve makinenizin dış yüzeyini çizmeyecek yumuşaklıkta bir bez yeterli. Makinenizi bu malzemelerle sildikten sonra nemlendirilmiş bir başka bezle silip sonrasında da kurulama beziyle kurulayarak dış yüzeyindeki tüm kirlerden kurtulabilirsiniz.
Porçöz, çamaşır makinesi temizleyici, kir ve kireci önlerken deterjan kalıntılarını da temizliyor. Makinede oluşan kötü kokuları ise içerisinde bulunan Isparta Gülü ve Lavanta esansı sayesinde yok ediyor. Düzenli kullanımda makinenin ömrünü uzatıyor.
Karbonatla fırın temizliği de yine etkili çözümlerden biri. Bir sprey şişesinin içerisine 1 bardak beyaz sirke, 2 yemek kaşığı karbonat ve yarım su bardağı su koyarak karıştırın. Bu karışımı fırına sıkarak bir sünger yardımı ile kirleri temizleyebilirsiniz. Dış temizlik için de sirkeli su kullanabilirsiniz.
- Buzdolabının çelik dış yüzeyini kimyasal içermeyen temizlik malzemeleri ve nemli bir bezle silebilirsin. - Deterjan kalıntıları ve su lekelerini önlemek için yüzeyi ıslak bezle duruladığından emin olmalısın. Ardından ise kuru bir bezle dış yüzeyi tamamen kurulamalısın.
Pas lekeleri evlerdeki pek çok eşya üzerinde olabilmektedir. Pas lekesini çıkarmak için ilk olarak pasın tozunu güzel bir şekilde süpürmek gerekmektedir. Süpürme işleminden sonra bulaşık deterjanı ve su karıştırılıp köpüklü su ve bir bez yardımı ile silinebilir.
Buzdolabının içinde ve dışında oluşan sararmaları temizlemek için ise diş macunu ya da cif damlatarak çitilenmesi tavsiye edilir. Çok sert bezler kullanmadan cif ve diş macunu sararan yerlerin zamanla beyazlamasını sağlamaktadır.
Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir. Buzdolabı temizliğinde olabildiğince doğal içeriğe sahip ürünler tercih edilmelidir.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Karbonatlı suyun buzdolabı yüzeyinde 5 dakika kadar beklemesinden sonra, nemli bir bez ile yüzeyleri temizleyin. Bu yöntemi dilediğiniz an uygulayabilir, buzdolabının daha parlak ve temiz görünmesini sağlayabilirsiniz. Kimyasal maddeleri kullanmak istemediğiniz anda karbonatlı su yardımınıza koşabilir.
4) Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün! Son zamanlarda çamaşır makinesi temizliği bulaşık tableti ile de yapılmaktadır. Piyasada yer alan bulaşık makinesi tabletlerinde kireç çözücü, temizleyici ve parlatıcı özellikler bulunmaktadır.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Bir yarım limonun üzerine diş macunu sürüp kapağın iç kısmını güzelce sürtün. Aynı işlemi lastik kısmına da yapın. Yeterince beklettikten sonra pamuğu çıkarın. Sonrasında kapağı kapatın ve kazan temizliği modunda makinenizi çalıştırın.
Bir bardak limon tuzunu yarım bardak sodyum bikarbonatla karıştırın ve deterjan gözüne koyun. Daha sonra makineyi çalıştırın. Elma sirkesi doğal bir temizleyicidir ve mantarları ve bakterileri öldürebilir. Çamaşır makinesinin lastik kısmını elma sirkesi ile temizlemek orada biriken bakterileri yok edecektir.
BEYAZ ÇAMAŞIRLAR İÇİN EN ETKİLİ KARIŞIM
Deterjanınızın içine bir paket çamaşır sodası ekleyin. Üzerine de yarım paket kadar temizlik karbonatı eklediğinizde işlem tamamlanmış olacak. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra deterjanı güzelce karıştırın. Beyazlarınızı yıkayacağınızda bu karışımdan kullanabilirsiniz.
İnox yüzeyler için katı yağları gidermek için sabunlu su, kireç kalıntılarına sulandırılmış sirke, karbonat, klorsuz cam spreyleri, inox yüzeyler için özel üretilen pasta ile spreyler ve bunları uygulayacak yumuşak bez, temizlik konusunda yeterli olacaktır.
Çeyrek çay bardağı sirke – Beyaz sirke her zaman en iyi temizleyicidir. Bütün malzemeyi karıştırın, temizlemek istediğiniz inox eşya üzerine bir bezle hafifce yuvarlak hareketlerle sürün. Tüm yüzeyi kaplayın sert şekilde ovmayın. Bu şekilde 5 – 10 dakika bekleyin, Karışım kurusun mikrofiber yumuşak bir bezle silin.
Hem dekoratif, hem de çizilme ve leke bırakma problemi yok. Benim düşüncemi sorarsanız inox tercih etmem, çünkü hiç kullanışlı değil. Ayrıca bizim mutfaklarımız genelde küçük olduğundan koyu renkler ortamı iyice küçük gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri