Alınan cevaplarda on binlerce kadın ve erkeğin sevgilisine "aşkım" diye hitap ettiği ortaya çıktı. Etkinlikte 125 bin 825 yanıt verilirken, Türkiye'de sevgililerin birbirlerine en çok "aşkım" dedikleri görüldü. Bunu, "bitanem", "sevgilim","hayatım" ve '"balım'' sözcükleri izledi.
Bunu, “bitanem”, “sevgilim”, “hayatım” ve “balım” sözcükleri izledi. Sevdiklerine balım ve kurabiyem gibi gıdaların yanı sıra öküz, kuzu, panda gibi hayvan isimleriyle hitap edenler de oldu.
Abartıdan Hoşlanmayan Kadına / Erkeğe Hitap Şekilleri
Aşk. Aşkım. Bitanecik aşkım. Birtanem.
İlgili 45 soru bulundu
Sevgilim, canım, aşkım, ciğerim, şekerim, gözüm, hayatım, tatlım sözleri abartılarak kullanılıyor.
erkek veya kadın sevgili, mâşuk, mahbub, mâşuka, mahbube.
çok sevgili, samimi arkadaş. ayrıca erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
Anne, baba, abla, amca, teyze, dede gibi hitap şekilleri yaygın olarak tercih edilmektedir. İleri samimiyet derecesine sahip arkadaş ilişkilerinde ise isimler yerini kısaltmalara bırakabilir. Örneğin, Zeynep yerine Zeyno, Mustafa yerine Musti gibi hitap şekilleri sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.
1 Nite- kim dedeler, nineler, babalar ve anneler arasında “Bey, Ağa, Herif, Adam, Efendi, Karı, Hanım, Hatun” gibi hitap biçimleri tercih edilirken2 yeni kuşak eşler arasında “Aşkım, Tatlım, Güzelim, Balım” gibi çok çeşitli hitap biçimleri tercih edilebilmektedir.
Özellikle aşk ve sevgiliye hitap ederken kullanılacak kelimelerin başında gelen Mübre, 'unutulması imkansız' anlamı taşımaktadır.
Çıkma ya da flört; evlilik, nişanlılık ya da buna benzer başka bir birliktelik içinde olmayan iki birey arasında arkadaşlığın ötesinde duygusal, romantik ve/veya cinsel yakınlık içeren ilişkidir.
14-Üstlerinize ağabey, abla ve eşlerine de yenge v.b. gibi hitapları kullanmayın; beyefendi, hanımefendi diye hitap edin. Ayrıca hizmet sunduğunuz vatandaşlara da abi, abla, dayı, amca, teyze v.b. gibi hitaplarda bulunmayın, hanımefendi, beyefendi şeklinde hitap edin.
Araplar eşlerini avrat diye çağırır.
Balım isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: "Balım, tatlım, güzelim" anlamında kullanılan bir ad.
Osmanlı Türkçesinde “Aşkım” Denmez “Saadet-i Seniyyem” Denir…
Osmanlı Türkçesi عشق, o da Arapça عَشْق (ʿaşḳ) sözcüğünden gelmektedir.
Osmanlıca Lûgat on X: "bir güzel kelime #muaşaka : sevişme, ziyadesiyle arz-ı muhabbet etme, birbirini sevme, karşılıklı aşk ve muhabbet. https://t.co/Gn28JP6ElM" / X.
Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri