Beyaz çamaşırların zamanla sararması, yanlış yıkamalara bağlı grileşmesi çok normal ve birçok insanın yaşadığı bir durum. Her şeyden önce bunu önlemek için beyazlarımızı, diğer renklerden ayrı yıkamalı ve mümkün olduğunca güneşte kurumalarını sağlamalıyız.
Vajinal akıntı, servikal mukusun artması nedeniyle yumurtlama ve hamilelik sırasında artar. Bu akıntı havayla temas ettiğinde oksidasyon nedeniyle iç çamaşırınızı hafif sarı bir renge boyayabilir, rengini kaybetmesine sebep olabilir veya zamanla bu kısmı inceltebilir.
Vajina, kendine has bir flora ve pH dengesine sahip. Kendi temizliğini kendisi gerçekleştiren vajina çeşitli salgılara sahip ve daha önce duymayanlar şaşırabilir kendisi asidik bir bölge. Bu nedenle de çoğu zaman koyu renkli iç çamaşırlarında renk değişikliğine sebep olabiliyor.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Ter kalıntıları kurumaya bırakıldıysa ve uzun süre yıkanmazsa ya da antiperspirant veya deodorant ürünü biriktiyse ter lekeleri oluşabilir. Zamanla, üründeki alüminyum ve terinizdeki tuz, sarı bir ter leke oluşturur ve bunun normal yıkamayla giderilmesi zorlaşır.
İlgili 16 soru bulundu
Saf sirke-su karışımı hazırlıyor, sararmış çamaşırları bir gece bu suyun içinde bekletip, ertesi gün normal şekilde yıkıyoruz. (12 ölçek su+1 ölçek sirke) Aynı işlemi, suyu kaynatıp, leğen içindeki grileşmiş çamaşırın üzerine döküp bir gece bekleterek de yapabiliriz. Karbonat da bir diğer doğal temizlik kahramanı.
4- Sarı Akıntı: Genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da olabilir.
Kıyafetlerde dikkat çeken sararmış bölgeyi kurtarmak için öncelikle bölgenin üzerine tuz serpin. Tuzun üzerine beyaz sirke dökün ve 30 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında makinede uygun programda kıyafeti yıkayın. Beyaz sirke sararmış bölgeyi açarak kıyafetin canlanmasına yardım edecektir.
Sararmış atletler nasıl beyazlatılır? Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.
Limon lekeyi çözecek ve kıyafete parlaklık kazandıracaktır. - Oksijenli su kullanabilirsiniz. Çamaşır suyu içermeyen beyazlatıcı olan oksijenli suyu çamaşır deterjanı ile karıştırarak lekenin üzerinde uygulayabilirsiniz. Leke gözle kaybolduğunda çamaşırını yıkayınız.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
Çünkü varolan akıntı kişinin hareketi, ayakta durması gibi nedenlerden dolayı yerçekiminin etkisiyle vajinadan dışarı akacak ve iç çamaşırında veya pedinde bir ıslaklık oluşturacaktır. Ve bu salgılanma herhangi bir hastalık veya sıkıntı yoksa sağlıklı bir kadında süreklidir.
Sarı lekeleri çıkarmak için yıkama öncesinde beyaz sabun ve karbonat gibi ürünlerle çitileme yapılır. Saf beyaz çamaşırlarda ise ağartıcı deterjanlarla lekeleri çıkarmak mümkündür.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Özellikle masa başı işte çalışan, hareketli iş temposu bulunan, gün içerisinde koşturan veya spor aktivitesi yapan kadınlar genital bölge sağlığı için çamaşırlarını mutlaka günde en az bir kez değiştirmelidir. Genital bölgenin nemli kalması kadınları birçok hastalığa karşı korumasız bırakmaktadır.
Ekrin terleme ile terde tartarizinin atılması özellikle iç çamaşırlarda sarı renklenemeye neden olmaktadır.
*Beyaz çamaşırları yıkadıktan sonra en iyi kurutma yöntemi açık havada ve güneş ışığını dik alan bir alanda asarak kurutmaktır. Kurutma makinesi tercih ederseniz aynı beyazlığı almanız zor olacaktır. Güneş ışığının altında ve açık havada özgürce kuruyan beyaz çamaşırlarınız daha parlak ve beyaz olacaktır.
Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir. Eğer çamaşırın renginin açılması sorun olmayacaksa sıradan klor formüllü çamaşır sularını da kullanabilirsiniz.
Zaman içinde açık renkli kıyafetleriniz çok fazla kullanımdan, deodorant sıkmaktan, kıyafetleri yanlış saklamaktan veya haşere gibi böceklerden ötürü sararmaya başlayabilir. Bu durumda en sevdiğiniz kıyafetlerle vedalaşmanız gerektiğini düşünebilirsiniz.
“Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz.
İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Domestos Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz.
Kapalı ortamda kalan kıyafetler havasızlıktan sararır. Tüm kıyafetlerinizi 1 defa giydikten sonra üzerindeki teri atmak için yıkayın. Giyim ürünlerini, aksesuarlara temas ettirmeyin. Çanta ya da dış giyimle beraber aynı dolapta kalan kıyafetler kolayca sararır.
Bakirelerde beyaz akıntı nedenlerinin arasında vajinal floranın bozulması ve mantar enfeksiyonu görülür. Mantar enfeksiyonu bilinenin aksine yalnızca cinsel yolla bulaşmamaktadır. Umumi tuvalet kullanımı, ortak eşya kullanımı, havuz gibi nedenlerle de bakirelerde beyaz akıntı ve mantar enfeksiyonu görülebilir.
"Kadınların, vajina organlarında gördükleri normal ıslaklık, insanların ağız, burunlarından gelen akıntı ve bedenlerinden çıkan ter gibi değerlendirilmelidir."(bk. Reddu'l-Muhtar, 1/166). Bu sebeple, söz konusu ıslaklık, temiz olduğu gibi abdesti de bozmaz.
Vajinal mantar enfeksiyonlarında vajina girişinde beyazlık, vajinada beyaz pütürcükler görülebilir. Vajinal akıntı kalın, beyaz ve peynir kıvamındadır. Vajinal mantarın en önemli belirtilerinden biri de yoğun bir kaşıntı görülmesidir. Vajinal yanma diğer bir mantar belirtisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri